واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: براي شركت در مسابقات جهاني اروپا مدل پيشرفتهتر خودرو مسابقه دانشجويي دانشگاه صنعتي اصفهان ساخته ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي
تيم خودرو مسابقه دانشجويي (فرمولا) دانشگاه صنعتي اصفهان در پي موفقيت در مسابقات سال گذشته فرمول دانشجويي در انگلستان و رونمايي از نخستين خودرو فرمول دانشجويي ايران در پاييز گذشته، طراحي نمونه پيشرفتهتري از اين خودرو را آغاز كردهاند.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين خودرو قرار است تابستان آينده در مسابقات فرمول دانشجويي انگلستان و آلمان با همتايان خود از دانشگاههاي بزرگ دنيا به رقابت بپردازد
مسيح خدابخشيان، سرپرست دانشجويي تيم خودرو مسابقه (فرمولا) دانشگاه صنعتي اصفهان در بيان تاريخچه ساخت خودروهاي مسابقه در اين دانشگاه به خبرنگار ايسنا گفت: كار در زمينه ساخت خودروهاي مسابقه دانشجويي از حدود سه سال پيش در دانشگاه آغاز شد كه به دليل نبود حامي مالي اجراي آن چند ماهي به تعويق افتاد تا در نهايت خودرو فرمول را در بهار سال گذشته ساختيم.
وي خاطرنشان كرد: خودرو فرمول هيوا 2007 تيرماه پارسال درمسابقات خودرو مسابقه دانشجويي انگلستان در كلاس 3 (طراحي و برآوردهاي اقتصادي خودرو و ارايه مشخصات فني و طراحي و ...) شركت كرد كه در زمينه طراحي رتبه سوم و در مجموع ارايهها رتبه پنجم را كسب كرد. اين خودرو قرار بود در مسابقات آلمان در كلاس 1 (خودرو ساخته شده و تستهاي استاتيكي، ديناميكي و رقابت با ساير خودروها) شركت كند كه به دليل برخي مشكلات اين امكان فراهم نشد و به دليل مسايل مالي از شركت در مسابقات استراليا هم بازمانديم ودر نهايت خودرو در آذرماه 86 طي مراسمي ويژه رونمايي شد.
وي درباره مشخصات خودرو فرمول هيوا گفت: وزن اين خودرو بدون راننده 220 كيلوگرم، طول آن 2980 ميليمتر، عرض آن 1450 ميليمتر، ارتفاع خودرو 1180 ميليمتر و حداكثر سرعت آن 220 كيلومتر در ساعت است.
وي افزود: پيمايش مسافت اين خودرو 75 متر در كمتر از 4/2 ثانيه و توان موتور آن 75 اسب بخار است.
خدابخشيان درباره نيروي محركه اين خودرو گفت: پايه موتور خودرو، موتور بنزيني هوندا 600 (موتورسيكلت مسابقه) 16 سوپاپ است كه 100 تا 110 اسب بخار توان دارد كه براي انطباق با مقررات مسابقه با تعويض ورودي هوا و اگزوز توان آن را كاهش داديم.
وي در خصوص ضوابط ارزيابي تيمها در مسابقات فرمول دانشجويي گفت: هدف از مسابقات فرمول دانشجويي همانند ديگر مسابقات دانشجويي خودرو ايجاد زمينهاي براي ارتقاي توانمنديهاي علمي دانشجويان در اين حوزه و كاربرد عملي آموختههاي آنهاست. خودروهاي شركت كننده در مسابقات ابتدا تستهاي استاتيكي را براي نشان دادن تطبيق با استانداردها و مقررات مسابقه از لحاظ فني، طراحي، برآورد اقتصادي و ... پشت سر ميگذارند و در حين مسابقه هم از لحاظ پايداري شتاب در يك مسير 75 متري، اسكيپپد (پيمودن مسيري مارپيچ به شكل عدد 8 انگليسي) و ... مورد ارزيابي قرار ميگيرند.
وي با بيان اينكه طبق مقررات هزينه ساخت خودروهاي مسابقه نبايد از 25 هزار دلار تجاوز كند خاطرنشان كرد: هزينه ساخت اين خودرو حدود 22 ميليون تومان است كه در جست وجوي حامي مالي براي آن هستيم.
وي درباره تفاوتهاي اين خودرو با نمونه قبلي گفت: ما قصد داريم با استفاده از تركيبات سبكتر در فريم خودرو، وزن آن را كاهش داده و تغيير و اصلاحات مختلفي را روي موتور آن انجام بدهيم.
خدابخشيان در ادامه با اشاره به اينكه گروه خودرو دانشگاه صنعتي اصفهان از سال 79 فعاليت خود را در زمينه طرحهاي تحقيقاتي خودرو آغاز و از سال 82 پروژههايي را براي شركت در مسابقات دانشجويي انجمن مهندسين خودرو (SAE) در حال اجرا دارد به ايسنا گفت: مسابقات اين انجمن شامل مسابقات فرمولا (خودرو فرمول دانشجويي)، خودروهاي صحرايي (ميني باجا)، خودروهاي كممصرف و اسنومبيل (خودروهاي برفي) است كه گروه خودرو دانشگاه به غير از مورد آخر در ساير مسابقات شركت داشته است.
به گفته وي، نخستين خودرو ميني باجاي دانشگاه صنعتي اصفهان در سال 2004 جايزه بهترين برآورد اقتصادي و تكنولوژي را در مسابقات آفريقاي جنوبي كسب كرده و اگرچه بعد از آن در رقابتهاي جهاني شركت نكرده اخيرا تيم جديدي براي فعاليت در اين زمينه تشكيل شده است.
وي افزود: تيم خودرو كممصرف دانشگاه هم اخيرا با ساخت نخستين خودرو ايراني از اين نوع با قابليت طي 500 كيلومتر مسافت با مصرف يك ليتر بنزين در مسابقات شل اكو مارتن فرانسه شركت كرده و اعضاي تيم در تلاشند خود را براي مسابقات سال آينده آماده كنند.
خدابخشيان در پايان با تاكيد بر توانمندي بالاي گروه خودرو دانشگاه صنعتي اصفهان و نقش موثري كه ميتواند در كمك به توسعه علمي و عملي صنعت خودرو ايفا كند خاطرنشان كرد: اين گروه علاوه بر فعاليت در حوزه مسابقات دانشجويي طرحهايي نيز در زمينه خودروهاي شهري و ... دارد كه در صورت حمايت مالي ميتواند به دستاوردهاي قابل توجهي در اين بخش منجر شود.
انتهاي پيام
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]