تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 16 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821304778




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زمين تب دار خطر اينجاست!


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: زمين تب دار خطر اينجاست!
جام جم آنلاين: همه چيز در زمين به گونه‌اي تنظيم شده است كه شرايط متعادل و مناسبي براي شكل‌گيري حيات در آن به وجود آيد. مثلا در جو زمين وجود گازهاي گلخانه‌اي، مانند بخار آب، دي اكسيد كربن و متان، موجب مي‌شود بخش كم اما كافي از گرماي خورشيد در زمين باقي بماند و موجب شود دماي زمين متعادل و پايدار بماند. كم و زياد شدن ميزان اين گازها دماي زمين را دستخوش تغيير مي‌كند.


در مجموع پديده گرم شدن زمين و وجود گازهاي گلخانه‌اي مفيد است و موجب تعادل دماي زمين مي‌شود، اما آنچه موجب نگراني مي‌شود تغيير ناگهاني ميزان گازهاي گلخانه‌اي جو بر اثر فعاليت‌هاي انساني است. در 250 سال گذشته انسان با مصرف سوخت‌هاي فسيلي مانند نفت، زغال سنگ و گاز طبيعي دي اكسيد كربن زيادي وارد جو كرده است.

از سال 2004 انسان‌ها هر ساله حدود 8 ميليارد تن دي اكسيد كربن و با از ميان بردن زباله‌ها در فضاي آزاد مقادير زيادي متان وارد جو مي‌كنند. به محض ورود اين گازها به جو، براي دهه‌هاي متوالي همان جا خواهند ماند.

هر چه ميزان گازهاي گلخانه‌اي در جو بيشتر شود. خارج شدن گرما و حرارت خورشيد از زمين سخت‌تر مي‌شود و در نتيجه زمين گرم‌تر و گرم‌تر مي‌شود.

داده‌ها نشان مي‌دهند از دهه 1750 يعني از زمان انقلاب صنعتي، ميزان كربن دي اكسيد كربن 35 درصد و ميزان متان موجود در جو 148 درصد افزايش يافته است.

دانشمندان با مطالعات دقيق مي‌توانند شرايط آب و هوايي و ميزان ملكول‌هاي موجود در جو را در ده‌ها تا ميليون‌ها سال پيش به دست آورند. آنها اين اطلاعات دقيق را با بررسي هسته‌هاي يخي در اعماق يخچال‌ها، فسيل‌ها، تنه‌هاي درختان و... به دست مي‌آورند.

مقايسه جو زمين در دوران گذشته با آنچه اكنون وجود دارد، نشان مي‌دهد گاز دي اكسيد كربن و متان، كه هر دو از گازهاي گلخانه‌اي هستند، اكنون بيشترين ميزان را در 650‌‌هزار‌سال گذشته در جو دارند.

افزايش گازهاي گلخانه‌اي در جو فقط موجب افزايش دما نمي‌شود. تغيير در ميزان بارش، طوفان‌ها، سطح آب درياها از ديگر پيامدهاي تغيير اقليم و گرمايش جهاني است كه هريك به نوبه خود بر محيط زيست، كشاورزي، جنگل‌ها، انرژي، منابع آب و بهداشت و سلامت جهاني تاثير خواهد داشت.

آيرين شيوايي‌
 چهارشنبه 30 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن