تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه سپر آتش (جهنم) است. «يعنى بواسطه روزه گرفتن انسان از آتش جهنم در امان خواهد بود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831023903




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

متفكر‌ي كم نظير در اشراط آخرالزمان


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: متفكر‌ي كم نظير در اشراط آخرالزمان


حكمت‌و فلسفه- دكترسيد احمد فرديد:
هيدگر براي بنده، اگر در تعمق در اشراط و علائم آخرالزمان بي‌نظير نباشد، يكي از متفكران كم نظير متعمق در علائم و اشراط آخرالزمان است.

هيدگر اگزيستانسياليست نيست اصلاً فلسفه هيدگر را مي‌توان گفت كه به يك معني نه فلسفه غربي و نه قرون وسطايي است. تفكر هيدگر Existenzphilosophie هم نيست، مثل ياسپرس. خود او در اين اواخر تصريح كرده است كه كلمه اگزيستانسياليسم رفت و من الاغم از كرّگي دُم نداشت.اگزيستانسياليسم كه هيچ، Existenzphilosophie هم نيست.

حالا ببينيد اين مردك فاقد ذكر و فكر كارتيه لاتني فرانسوي، سارتر، يك كلمه آورده «اصالت وجود». آخر خسن و خسين هر 3خواهران مغاويه‌اند! اگزيستانس وجود نيست. تازه مذهب و مكتب اصالت وجود است كه مكتب و اصالت آن را هم قورت داده‌اند، قول به اصالت وجود گفته‌اند. اگزيستانسياليسم مذهب اصالت وجود هم نيست. بايد توضيح كنم كه اگزيستانس در مملكت ما چه بوده و چيست.

هر كس براي توضيح اگزيستانس مي‌گويد انسان پرتاب شده. از كجا پرتاب شده؟ اين كلمه چيست؟ سروصداي هيدگر بر سر اين «طرح» ژان پل سارتر بلند شد كه كي من گفتم عالم مطرح به طرح من است. اين من هستم كه طرح هر چيز مي‌كنم؟ كجا من گفتم كه وجود و عدم‌اعتباري است و اين منم كه وجود را طرح مي‌كنم؟ مسئله دقيق تقدير و افتادگي است. انسان افتاده در عالم و بي‌عالمي است. مقدرّ انسان افتادگي است. ابيات خواجه را در باب افتادگي بخوانيم. اصل معني قَدَر cadere، يعني افتادن است. هيدگر خود توضيح كرده است و رساله‌اي دارد كه در آن يك فرانسوي از او سؤال كرده كه آيا مي‌شود از نو به لفظ اومانيسم معني داد. هيدگر مي‌گويد ديگر محال است. دوره اومانيسم و نئواومانيسم تمام است. اومانيسم اصلاً اصالت ناس است.

مي‌خواهم در نظر عام و شامل كه غير از كلي‌گويي و جزئي‌گويي و كلي‌بافي و جزئي‌بافي طرح مطلب كنم، ولي گاهي اشاره به مصاديق لازم است. اصالت ناس چيست؟ مگر العياذ بالله قرآن تابع كارتينه لاتن و اگزيستانسياليسم ژان پل سارتر يا اگزيستانسياليسم ماركسيسم يا اگزيستانسياليسم كليساي مسيحي 400 سال است؟ اصالت ناس چيست؟ بارها گفته‌ام و بايد با صداي بلند فرياد زد كه اگزيستانسياليست دنياي غرب چه اگزيستانسياليستي است. حوالت تاريخي غرب بدانسان كه ما فعلاً با آن مواجه هستيم، مذهب اصالت نسناس است، مذهب اصالت قِرَدِه خاسئين است. پرتاب شده چيست؟ من نمي‌خواهم بگويم كتاب‌هايي كه راجع به اگزيستانسياليست نوشته شده است، چيست و چه اشخاصي اين كتاب‌ها را ترجمه‌هاي بي‌معني فاقد ذكر و فكر كرده‌اند.

جوان‌ها تقصير ندارند. اين سو و آن سو حتي قم مي‌روند. اينكه مي‌گويند انسان پرتاب شده چيست؟ لغت را عرض كردم. در اين عصر پايان تاريخ بلبله بابلي زبان همينطور كلمات را بي‌توجه ترجمه مي‌كنند و به كار مي‌برند. بايد از نو پرسش شود كه اين زبان و ترجمه امروزي از اول مشروطه تا امروز نشانه چيست؟ الآن داريم به روايات، احاديث، كلمات و قرآن مي‌رويم. زبان ما دارد جان مي‌گيرد.

بر حسب عادت هم بعضي از الفاظ هست كه شايد بنده به بعضي از اين كلمات و الفاظ اشاره كنم تا ببينيم در اين آخر الزمان تاريخ وضع اين ترجمه‌هاي فاقد ذكر و فكر و بارها گفته‌ام چغندري و شلغمي چگونه است؟ عرايضم در اين جلسه تمام شد و همه را به ظل ممتد‌الله و دوام به اين ظلّ مي‌سپارم. ظل ممتد‌الله بر سر همه باد!

تاريخ درج: 23 مرداد 1387 ساعت 10:14 تاريخ تاييد: 23 مرداد 1387 ساعت 11:06 تاريخ به روز رساني: 23 مرداد 1387 ساعت 10:30
 چهارشنبه 23 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن