واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اولين همايش ملي علمي پژوهشي پدافند غيرعامل برگزار مي شود
اولين همايش ملي علمي پژوهشي پدافند غيرعامل 22 و 23 تير ماه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار مي شود.
دكتر اضغر زارعي، مشاور وزير و رئيس كميته پدافند غيرعامل وزارت علوم و دبير همايش پدافند غيرعام، در نشست مطبوعاتي همايش ملي پدافند غيرعامل كه ديروز 17 تير در وزارت علوم تحقيقات و فناوري برگزار شد گفت:هدف از برگزاري اين همايش فرهنگ سازي و آشنايي جامعه با موضوع پدافند غيرعامل است و 165 عنوان مقاله به صورت پوستر و ارائه چكيده مقالات در اين همايش ارائه خواهد شد.
وي افزود: كليه اقدامات، فعاليت ها و روش هايي كه به منظور كاهش مخاطرات و خسارت ها پايدارسازي و ايمن سازي محيطي و مديريتي به اجرا گذاشته مي شود تحت عنوان پدافند غيرعامل ناميده مي شود.
وي ادامه داد: موضوعاتي كه دراين همايش مطرح مي شود در پنج عنوان تخصصي و نشست برگزار خواهد شد.
زارعي افزود: در كنار همايش برنامه ريزي براي حوزه هاي آموزش و پژوهش و ادبيات و فرهنگ سازي پدافند غيرعامل از برنامه هاي اصلي اين كميته است.
وي تاكيد كرد: وزارت علوم در اين راستا در بخش آموزش مهارت افزايي و برگزاري كارگاه هاي آموزشي كوتاه مدت در دانشگاهها و دستگاههاي مربوطه و آموزش متخصصان در دوره هاي كارداذني و كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا براي استفاده از اين متخصصان در دستگاهها و مراكز مختلف وظيفه سنگيني برعهده دارد.
وي ادامه داد: از ديگر وظايف وزارت علوم پرداختن به بخش پژوهش و تحقيقات در زمينه نرم و سخت است كه منظور از بخش پژوهش هاي نرم توليد كتاب و جزوه هاي آموزشي و مفهوم سازي پدافند غيرعامل به عنوان زيرساخت آموزشي در حوزه هاي فني، ميان رشته و علوم انساني است.
زارعي گفت: در بخش سخت توليد فناوري ابزارها و تجهيزات مورد نياز مراكز پژوهشي و تحقيقاتي در دستور كار قرار دارد.
وي يادآور شد: در سال گذشته به منظور حمايت از بخش پژوهش بودجه اي براي پژوهش در بخش پايان نامه ها و پروژه هاي تحقيقاتي در نظر گرفته شده كه به علت آشنايي و اطلاع رساني كم با موضوع پدافند غيرعامل بخش كوچكي از اين بودجه جذب شد كه اميدواريم امسال با اطلاع رساني صحيح در اين زمينه حركت هاي خوبي صورت گيرد.
وي افزود: ميزان بودجه سال گذشته براي پايان نامهها 300 ميليون تومان و در بخش پروژه هاي تحقيقاتي 200 ميليون تومان بوده است.
زارعي تصريح كرد: از ديگر اهدافي كه در اين زمينه به دنبال آن هستيم تشكيل انجمن علمي پدافند غيرعامل و در پي آن تشكيل كارگاههاي تخصصي است.
وي گفت: تهيه سند ملي جامع پدافند غيرعامل كشور به عنوان سند راهبردي در اين زمينه و طرح مطالعاتي پروژه دانشگاه صنعتي پدافند غيرعامل به عنوان دانشگاهي خاص در اين زمينه ازديگر برنامه ها در دستور كار كميته پدافند غيرعامل كشور است.
وي افزود: چهار عنصر اساسي به عنوان مهمترين عامل زيرساختي، سازمان، ابزار و اطلاعات در پدافند غيرعامل مورد تاكيد و صيانت هستند.
وي تاكيد كرد: استفاده از روش ها و تكنيك ها بدون توسل به ابزار نظامي براي كاهش خسارت ها و پايدارسازي سيستم ها، اجرا و آمادگي روحي و رواني جامعه براي مقابله با مخاطرات در پدافند غيرعامل مورد توجه است كه در وزارت علوم 80 درصد اين وظايف در بحث آموزش و تحقيقات است./ح
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]