قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1833033680
آمار طلاق توافقی در سال جدید
واضح آرشیو وب فارسی::
امروزه، طلاق بهعنوان یکی از مهمترین مسائل در خانوادهها مطرح است و شاهد رشد فزاینده آن در سالهای گذشته بودهایم؛ البته، این رشد در سال ۱۴۰۲ متوقف شد و آمار طلاق در این سال ۳٪ کاهش یافت. بررسی این آمار و ارقام به ما کمک میکند با عوامل مؤثر بر رشد یا کاهش طلاق آشنا شویم و بتوانیم تصمیمات اثرگذاری برای بهبود این روند بگیریم.
درصورت عدم سازگاری زوجین با یکدیگر، طلاق توافقی یکی از راهکارهای مؤثری است که به آنها پیشنهاد میشود؛ چراکه این طلاق با توافق زن و مرد اتفاق میافتد و به کاهش استرس و هزینهها کمک میکند. همچنین، تأثیرات منفی کمتری روی جامعه و فرزندان دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا آمار طلاقهای توافقی در سال جدید را شرح دهیم و به بررسی جزئیات آن بپردازیم؛ در آخر نیز راهحلهایی برای پیداکردن بهترین وکیل طلاق توافقی ارائه کنیم.
آمار طلاق توافقی در سال ۱۴۰۳
طبق بررسیها و آمار ارائهشده در ایران، میزان طلاقهایی که بهصورت توافقی انجام میشوند در این سالها درحال کاهش بودهاست. به گفته ابولفضل نیکوکار این آمار در سال ۱۴۰۱ به میزان ۴٪ و در ۱۴۰۲ مقدار ۴۱٪ در تهران کاهش یافتهاند. البته، این موضوع صرفاً نشاندهنده کاهش آمار طلاق نیست؛ چراکه بسیاری از افراد نیز بهسمت طلاقهای یکطرفه روی آوردهاند که برای کارشناسان نگرانکننده است.
دلیل روند کاهشی آمار طلاق توافقی چیست؟
دلایل متعددی این روند کاهشی را رقم میزنند که ازجمله مهمترین آنها میتوانیم به مشکلات مالی و هزینههای طلاق اشاره کنیم؛ چراکه در برخی مواقع، افراد بهدلیل هزینههای بالای زندگی و دشواریهای گذارندن آن بهتنهایی، توان جدایی را در خود نمیبینند. البته، میتوانیم از دیدگاههای دیگری نیز به این موضوع نگاه کنیم.
بهعنوان مثال، در رابطه با آشتی زوجین نیز دادههایی وجود دارند که نشان میدهند (نسبتبه سالهای گذشته) شاهد رشد ۵ درصدی در سال ۱۴۰۲ بودهاست. این آمار توسط مدیران مراکز مشاوره خانواده ارائه شدهاست و طبق آن، ۳ هزار و ۷۶۰ زوج به این مرکز مراجعه کردهاند؛ اما تنها ۹۱۲تای آنها به سازش رسیدند و از طلاق منصرف شدند.
امروزه، اطلاعرسانیهای بسیاری برای رشد فردی و اجتماعی میشوند و افراد زیادی مشغول به فعالیت در این زمینه هستند؛ این موضوع به رشد آگاهی زوجین کمک میکند که تصمیمگیریهایی آگاهانه و صبورانه را بههمراه دارد. باتوجهبه افزایش آگاهی جامعه، آمار ازدواجهای زودهنگام نیز بهطور چشمگیری کاهش یافتهاند که باعث بهبود زندگی زناشویی افراد و در نتیجه کاهش آمار طلاق میشود.
بیشترین طلاقهای توافقی در کدام استانها اتفاق میافتند؟
طلاقهای توافقی بیشتر در استانهای پرجمعیت و شهرهای بزرگ مشاهده میشوند که پایتخت در صدر آنها قرار دارد؛ در سال ۱۴۰۲ شهر تهران حدود ۳۴ هزار و صد مورد طلاق توافقی را ثبت کرد. از دیگر استانهایی که آمار بالایی در این زمینه دارند نیز میتوانیم به استان خراسان رضوی، فارس، اصفهان و خوزستان اشاره کنیم.
آثار طلاق توافقی بر جامعه
انتخاب طلاق بهصورت توافقی میتواند تأثیرات مثبت و منفی را بههمراه داشته باشد. از تأثیرات مثبت این طلاق میتوانیم به کاهش مشاجرات خانوادگی اشاره کنیم؛ چراکه در بسیاری از مواقع، چالشهایی در زندگی زناشویی پیش میآید که زوجین امکان حل آن را در خود نمیبینند؛ بنابراین، با گرفتن طلاق بهصورت توافقی میتوانند بخش بزرگی از این مشکلات را حل و حتی به آرامش خود و فرزندانشان نیز کمک کنند.
این نوع طلاق آزادی بیشتری را نیز برای بانوان فراهم میکند؛ به این منظور که اگر درحال اذیتشدن در یک رابطه هستند، درصورت توافق با همسرشان، دیگر مجبور به طیکردن پروسهای طولانی و مواجهه با چالشهای متعدد برای جدایی نخواهند بود. البته بهصورت کلی، طلاق بهعنوان آخرین گزینه برای زوجین درنظر گرفته میشود و بهدلیل تأثیرات منفی که برای کودکان دارد، تا حد امکان توصیه نمیشود.
رایجترین دلایل طلاق توافقی
معمولاً با وجود تنها یک دلیل یا اختلاف روابط زناشویی به هم نمیریزد؛ در بیشتر مواقع، زوجین دلایل متعددی برای اتمام یک ازدواج مطرح میکنند که هریک از آنها در جای خود اهمیت زیادی دارد. البته، برخی دلایل طلاق توسط تعداد زیادی از زوجین مطرح شدهاند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
عدم مسئولیتپذیری
مهمترین دلیلی که بسیاری از زنان و مردان به آن اشاره میکنند عدم مسئولیتپذیری یکی از طرفین است. یک زندگی مشترک به همکاری دو نفره نیاز دارد تا بتواند ادامه داشته باشد؛ بنابراین، وقتی یک نفر از آنها از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکند، زندگی زناشویی به هم میریزد و به طلاق ختم میشود. آمار نشان میدهند ۷۵٪ زوجها به همین دلیل طلاق گرفتهاند.
خیانت
از دیگر دلایل رایج برای طلاق میتوانیم به خیانت عاطفی یکی از طرفین اشاره کنیم که ۶۰٪ طلاقها را شامل میشود. با عدم تعهد یکی از زوجین به همسرش، معمولاً اعتماد میان آنها از بین میرود و مشاجراتی را بههمراه دارد که به طلاق ختم میشود.
تفاوتهای فرهنگی و خانوادگی
در بسیاری مواقع، میبینیم که افراد بهدلیل تفاوتهای عمیق در فرهنگ و طرز فکرشان با یکدیگر، نمیتوانند یک زندگی مشترک را با هم پیش ببرند. در این شرایط، زوجین تمایل بیشتری به طلاق توافقی نشان میدهند و بدون مشاجره از یکدیگر جدا میشوند تا هرکس به زندگی دلخواه خودش برسد. جالب است بدانید که بسیاری از این اختلافات در تربیت فرزندان بروز میکنند.
فشارهای اجتماعی و خانوادگی
بسیاری از زوجین دلیل طلاق خود را فشارهای وارده از سمت خانواده، دوستان یا جامعه میدانند که موجب بروز مشکلات در زندگیشان شدهاست؛ بهعنوان مثال، در برخی مواقع خانواده یکی از طرفین با همسر او به مشکلاتی برمیخورند که موجب بروز اختلافات میشود. در بیشتر اوقات، حتی ناخواسته نیز این اختلافات به زندگی زناشویی افراد نفوذ میکند و موجب بههمریختن رابطه آنها میشود.
آزار و اذیت خانگی
با انجام جرمی مانند آزار خانگی توسط یکی از زوجین، دیگری میتواند برای طلاق اقدام کند و بسیاری از این طلاقها یکطرفه انجام میشوند؛ اما گاهی اوقات نیز زن و مرد میتوانند به توافقی با یکدیگر برسند تا پروسه طلاق سریعتر و آسانتر طی شود. البته، در بعضی شرایط ممکن است شاهد اعمال فشار از طرف فرد آزاردهنده باشیم تا با طلاق بهصورت توافقی بتواند این پرونده را به سود خود تمام کند.
چالشهای طلاق توافقی
طلاقهای توافقی با وجود مزایای زیادی که دارند، میتوانند با چالشهایی نیز همراه باشند. یکی از مهمترین چالشها در این طلاق، عدم توافق در برخی شرایط است که شاید روند طلاق را کمی طولانی کند. در این مواقع، وکلا میتوانند نقش خوبی در حل اختلافات و سازش داشته باشند تا با ازبینبردن تنش، به بهبود روند طلاق کمک کنند.
طلاق (چه بهصورت توافقی و چه یکطرفه) معمولاً استرس و فشار روانی را برای زوجین بههمراه دارد که در برخی شرایط تصمیمگیری را سخت میکند؛ بهعنوان مثال، شاید پس از توافقات زوجین، یک طرف دچار تردید شود یا با وجود مشغلههای فکری، صحبت و توافق بر سر یک موضوع برای هر دو سخت باشد. گاهی اوقات این فشارها حتی از طرف خانواده و جامعه بهدلیل عدم پذیرش طلاق یا مخالفت با تصمیمات زوجین نیز اعمال میشود.
با اینکه طلاق توافقی پروسه کوتاهتر و سریعتری نسبتبه طلاقهای یکطرفه دارد؛ اما همچنان میتواند زمانبر و همراه مشکلات باشد؛ چراکه زوجین برای طلاق بهصورت توافقی باید به مراکز مشاوره و دادگاه نیز مراجعه کنند. البته، درصورت کمکگرفتن از یک وکیل، امکان واگذارکردن این مراحل به وکیل وجود دارد.
وکیل چه نقشی در روند طلاق توافقی دارد؟
طلاق معمولاً پروسهای طولانی و خستهکننده دارد که در آن زوجین باید با قوانین و کارهای اداری زیادی سروکله بزنند. وکیلها در این شرایط به کمک افراد میروند تا این پروسه در کمترین زمان و بدون دردسر پیش برود؛ البته، وکلا نقش مهمی در توافقات بین زن و مرد نیز دارند و به آنها کمک میکنند بهترین تصمیمات را برای مهریه، حضانت فرزند و دیگر شرایط جدایی بگیرند.
وکلا با تنظیم و ثبت توافقنامهها به زوجین کمک میکنند بهترین شرایط را برای جدایی انتخاب کنند و آسیبها را در کمترین سطح نگه میدارند. همچنین، وقتی توافقات کاملاً بهصورت کتبی و قانونی ثبت شوند، امکان بروز اختلافات بیشتر در آینده نیز کاهش مییابد. با مراجعه به وکیل و انجام تمامی مراحل بهصورت صحیح و قانونی، در هزینهها نیز صرفهجویی خواهد شد. به کمک وکلا زوجین میتوانند پروسه طلاق را حتی بهصورت غیرحضوری نیز انجام دهند؛ در این صورت، تنها کافیست با وکیل مشورت و توافقات خود برای هر شرایط را ثبت کنند. سپس، وکیل در جلسات دادگاه حضور پیدا میکند و تمامی فرایند طلاق را انجام میدهد و زوجین نیازی به حضور در دادگاه نخواهند داشت.
چگونه میتوان بهترین وکیل طلاق توافقی را پیدا کرد؟
در پروسه طلاق یکی از سؤالاتی که ذهن زوجین را درگیر میکند این است که چگونه باید بهترین وکیل را پیدا کنیم. برای این کار راهکارها و نکات متعددی وجود دارند که به یافتن بهترین وکیل برای طلاق کمک میکنند؛ بهعنوان مثال، هر شخص برای یافتن یک وکیل مناسب طلاق باید با انجام تحقیقات، تجربیات و تخصص وکیلهای مختلف را بشناسد تا بتواند بهترین را انتخاب کند.
با جستوجو در اینترنت، نظرات موکلان قبلی را نیز میتوان پیدا کرد که به شناخت مؤثر وکلا کمک شایانی میکند. سایتهای حقوقی و شبکههای اجتماعی فعالی در این زمینه وجود دارند که فرد میتواند برای مشاهده نظرات به آنها مراجعه کند. همچنین، بسیاری از وکلا امکان مشاوره حضوری یا غیرحضوری را بهصورت رایگان فراهم کردهاند. با کمک این مشاورهها تشخیص وکیل مجرب و متخصص آسانتر نیز میشود.
ویژگیهای یک وکیل خوب
ویژگیهای متعددی وجود دارند که یک وکیل را به انتخابی مناسب برای طلاق تبدیل میکنند. با شناخت این ویژگیها و بررسی آنها در وکلا، میتوان شناخت خوبی از آنها پیدا کرد. در ادامه، مهمترین ویژگیهای یک وکیل خوب برای طلاق را ذکر میکنیم.
صداقت و شفافیت کامل
سرعت عمل بالا
توانایی در مذاکره و حل اختلافات
متعهد به موکل خود
تخصص و دانش حقوقی بالا
توانایی مدیریت زمان
دقت و توجه به جزئیات
هنگامی که یک وکیل طلاق توافقی این ویژگیها را داشته باشد، برای انجام تمامی مراحل طلاق قابلاعتماد خواهد بود؛ اینگونه، زوجین میتوانند با آرامش خیال به انجام کارهای دیگر خود نیز بپردازند و کمی از دغدغههای فکری خود بکاهند.
هزینه وکیل طلاق توافقی
هزینه یک وکیل براساس عوامل مختلفی محاسبه میشود که در ادامه به بررسی این عوامل میپردازیم.
- میزان پیچیدگی پرونده و مقدار انرژی و تمرکز موردنیاز برای حل آن تأثیر زیادی بر هزینه وکیل دارد.
- وکلا در شهرها و مناطق مختلف، حقالوکاله متفاوتی دریافت میکنند. این هزینه معمولاً در شهرهای بزرگی مانند تهران بیشتر است.
- برای محاسبه هزینه وکیل طلاق توافقی باید میزان تجربه و تخصص او را نیز درنظر داشت؛ هرچه وکیل تجربههای بیشتری در این زمینه داشته باشد، هزینه بالاتری را درخواست میکند.
- بعضی از وکلا برای هر جلسه دادگاه یا مشاوره هزینه مجزایی درخواست میکنند که نقش مهمی در تعیین هزینه نهایی دارند.
هزینه موردنیاز برای گرفتن یک وکیل با توجه به این جزئیات تعیین میشود. با جستوجو و مشاهده هزینه هر وکیل، زوجین میتوانند وکلایی مجرب با هزینههای مناسب را بیابند.
آشنایی با قوانین طلاق توافقی
در چند سال اخیر قوانین جدیدی برای طلاقهای توافقی درنظر گرفته شدهاند که هدف آنها بهبود فرایند آن و جلوگیری از طلاقهای بدون فکر است؛ بهعنوان مثال، یکی از قوانین این است که زوجین اول باید به مراکز مشاوره مراجعه و سعی کنند با حل مشکلات خود به زندگی زناشویی بازگردند. درصورتیکه آنها موفق به یافتن راهحلی برای تعامل نشوند و همچنان بهدنبال جدایی باشند، آن مرکز یک گواهی عدم سازش در اختیارشان میگذارد. با این گواهی، دادگاه امکان طیکردن فرایند طلاق بهصورت توافقی را به آنها خواهد داد.
حضور زن و مرد در دادگاه یکی دیگر از قوانین مهم برای طلاق توافقی است؛ زیرا قاضی باید تشخیص دهد که آنها با رضایت خود میخواهند از یکدیگر جدا شوند و هیچ عاملی به آنها فشار وارد نمیکند. از دیگر قوانین نیز میتوانیم به محدودیت زمانی برای طلاقهای توافقی اشاره کنیم؛ به این منظور که درصورت موافقت دادگاه، زوجین باید تا حداکثر ۳ ماه طلاق خود را نهایی کنند.
نتیجهگیری
در این مقاله به شرح آمار طلاق توافقی پرداختیم و دلایل آن را بررسی کردیم؛ همچنین، با نقش وکیل در روند طلاقهای توافقی آشنا شدیم و نحوه یافتن یک وکیل خوب را یاد گرفتیم. در این آمار، شاهد کاهش انجام طلاقها بهصورت توافقی در سال ۱۴۰۲ بودهایم که نشاندهنده رویآوردن بیشتر افراد به طلاق یکطرفه است و میتواند کمی نگرانکننده باشد.
البته، در کنار مزایای متعددی که طلاقهای توافقی نسبتبه نوع یکطرفه دارند، این طلاقها میتوانند چالشهایی نیز داشته باشند. وکیل طلاق نقش مهمی در بهبود فرایند طلاق و رفع این چالشها دارد و باید با دقت تمام انتخاب شود. یک وکیل خوب باید در کنار تخصص و تجربه بالا، در کار خود شفافیت و صداقت داشته باشد و بتواند با سرعت مناسبی تمامی مراحل طلاق را پیش ببرد.
منبع مطلب: /طلاق-توافقی/https://farazlawyers.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-