در طی دو سال گذشته و با پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، بیش از 6000 روستا به اینترنت متصل شدهاند و تا پایان سال، دسترسی به اینترنت برای حدود 2000 روستای باقیمانده فراهم خواهد شد.
به طور کلی، در آینده، زندگی مردم بر مبنای دیجیتال پیش خواهد رفت و کشورهایی که به دنیای دیجیتال وصل نشوند، از صحنهی دیجیتال دنیا حذف خواهند شد.
یکی از راهکارهایی که میتواند فرآیند دیجیتالی شدن را تسریع کند، اتصال روستاها به اینترنت و در نهایت به شبکه ملی اطلاعات است. این شبکه ملی اطلاعات، به منظور برقراری عدالت اجتماعی، هدفی مهم را در اتصال روستاها به اینترنت تعیین کرده است. در این راستا، یکی از وعدههای وزیر ارتباطات در سال 1400، برقراری دسترسی به اینترنت پرسرعت برای تمامی روستاهایی که بیش از 20 خانوار دارند بوده است.
روستاهایی که اکنون به اینترنت متصل شدهاند، بیشتر از جمله روستاهایی هستند که به دلیل نداشتن زیرساختهای اساسی مانند جاده، برق و شبکه، مواجه با مشکلات بودهاند. این موضوع باعث افزایش سختی و هزینه اجرای پروژه اتصال به اینترنت در این روستاها شده است.
با اقداماتی که در طی دو سال گذشته انجام شده و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، تاکنون بیش از 6000 روستا به اینترنت متصل شدهاند و تا پایان سال، دسترسی به اینترنت برای حدود 2000 روستای باقیمانده فراهم خواهد شد. همچنین، استفاده از خدمات اینترنت ماهوارهای نیز به منظور تقویت و گسترش زیرساختهای ارتباطی کشور، به خصوص در مناطق دورافتاده و مشکلدار، میتواند در ارائه خدمات باکیفیت و مقرون به صرفه به روستاها نقش مهمی ایفا کند.
در یک ماه اخیر، در جهت توسعه و بهبود ارتباطات، دو روستا به نامهای شاهزاده عبدالله و همیشه بهار در شهرستان اندیکا، با استفاده از فناوری نسل سوم تلفن همراه، به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کردند. این روستاها از اینترنت پرسرعت استفاده کرده و به خدمات دولت الکترونیک و تبادل اطلاعات دیتایی صوتی و تصویری با سرعت بالا دسترسی دارند.
علاوه بر این، در استان قم نیز پنج سایت ارتباطی نسل پنجم راهاندازی شده است و همه روستاهایی که بیش از بیست خانوار دارند، به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند. استان قم تنها استانی است که در کل کشور، صد درصد از روستاهای بالای بیست خانوارش به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند.
این پروژهها، جزو تلاشهای دولت سیزدهم در جهت ایجاد استقرار و ثبات در عرصههای مختلف است و نشان میدهد که پس از ۲.۵ سال از شروع فعالیت دولت، در استان قم، پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه ارتباطات به دست آمده است.
سرمایهگذاری بخش خصوصی به ارزش ۸۸ میلیارد ریال
در استان همدان، که نمونهای موفق از جهان دیجیتال است، تا ابتدای سال جاری، ۸۲۱ روستا به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت وصل شده است. اهداف تا سال ۱۴۰۳ این است که جمعیت تمامی روستاهای با بیش از ۲۰ خانوار، به شبکه اینترنت همراه نسل سوم (۳G) وصل شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانداری همدان اعلام کرد که در دولت سیزدهم، برنامهای برای اتصال ۱۰۷ روستای دیگر با اعتبار ۳۰۰۰ میلیارد ریال به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت اعلام شده است. بیش از ۹۸ درصد روستاهای استان در سال ۱۴۰۲ با اعتبارات بودجه به اینترنت پهن باند مجهز میشوند.
همچنین، ۱۵ روستای شهرستان راور با مجموع ۱۳۴۶ خانوار، به شبکه ملی اطلاعات متصل شده و ۳۵۲ میلیارد ریال برای این منظور هزینه شده است.