تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 11 آذر 1402    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درباره آيه «ياد خدا بزرگتر است» ـ : به ياد خدا بودن در هنگام روبه رو شدن با حلال و ح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

طراحی سایت تهران سایت

اتاق فرار

طراحی کاتالوگ دیجیتال

دانلود فیلم

ناب مووی

دارالترجمه رسمی

Instagram SMM Panel

خرید ووچر پرفکت مانی

دانلود سریال کره ای

Buy Instagram Followers Cheap

دستگاه برش لیزر

قطعات لیفتراک

ویزای شینگن

تریدینگ ویو

خرید صندلی اداری

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

ایمپلنت دندان

لمینت دندان

خرید زانوبند زاپیامکس

وکیل اصفهان

امیدرسان

نمایندگی تلویزیون سونی

ایمپلنت در تهران

سایت نوید

تور لحظه آخری مشهد

تیرچه کرومیت

قیمت خرید طلا

معرفی کتابفروشی های برتر

بلک فرایدی

رز جاودان

واردات از چین

مشاوره جراحی بینی

سایت ایمالز

سایبان ماشین

خرید زعفران

آموزش آرایشگری رایگان

خرید اکسیژن ساز

خرید اکسیژن ساز

اهنگ جدید

خرید لپ تاپ استوک

واردات قطعات کامپیوتری از دبی

فروشگاه خرید قهوه

زانوبند زاپیامکس

آموزش دروس متوسطه اول

مهاجرت تحصیلی

دوربین کوچک

لایسنس نود 32

هیتر گلخانه ای

کیسه حبابدار

پشم سنگ

زانوبند مگناوایزر

لوازم یدکی خودرو

پوکه معدنی قروه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1756372840




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در غرب ایران، یک کورۀ گچ‌پزی قدیمی‌ترین در جهان کشف شده است.


واضح آرشیو وب فارسی::


باستان‌شناسان در محوطه چغاگُلان ایلام کوره گچ‌پزی قدیمی‌ترین را کشف کرده‌اند. این محوطه در شهرستان مهران واقع شده است و بر اساس گفته باستان‌شناسان، این منطقه بیشترین توالی استقراری در دوره نوسنگی را در ایران و شرق هلال حاصلخیز داشته است. این کشف اهمیت بالایی از نظر مطالعه چرایی و چگونگی نوسنگی جوامع و تغییر شیوه زندگی آنها از فعالیت‌های جمع‌آوری و شکار به تولید غذا در مناطق کوهپایه‌های زاگرس را نشان می‌دهد.





اما، در مقایسه با کشورهای همجوار در غرب آسیا، مطالعات مرتبط با نوسنگی، شروع کشاورزی و روستانشینی در ایران به صورت بسیار محدودی مورد توجه قرار گرفته است. به همین دلیل، کاوش باستان‌شناختی در محوطه چغاگُلان برای باستان‌شناسان بسیار اهمیت دارد.

بنا بر اطلاعات منتشرشده توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محوطه چغاگُلان در ابتدا توسط علی‌محمد خلیلیان شناسایی و معرفی شد و سپس توسط جبرئیل نوکنده تعیین مرزها (عرصه) شد. در سال‌های ۲۰۰۹ میلادی، تیمی از دانشگاه توبینگن آلمان به رهبری محسن زیدی و نیکلاس کُنارد، این محوطه را لایه‌نگاری کرد. اما در سال‌های اخیر، این محوطه به علت فعالیت‌های کشاورزی و حفاری غیرمجاز به شدت آسیب دیده است. باستان‌شناسان نظر دارند که انجام کاوش‌های گسترده و طولانی‌مدت، نه تنها اطلاعات بی‌بدیلی درباره ورود انسان به دوران نوسنگی در منطقه زاگرس را فراهم می‌کند، بلکه بستری را برای جلوگیری از تخریب بیشتر این محوطه با استفاده از اقدامات حفاظتی فراهم می‌کند.

کاوش‌های باستان‌شناختی در چغاگُلان از نیمه ماه مهر سال ۱۴۰۲ آغاز شده است و حجت دارابی، دانشیار باستان‌شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه، مسئولیت این کاوش را بر عهده دارد. درباره آخرین یافته‌های این کاوش، او اظهار داشت: تاکنون شواهد جالب و جذابی درباره معماری، فضاهای مسکونی و آیینی، و همچنین صنعتی در این محوطه به دست آمده است. یافته‌های مهم این کاوش شامل کشف کوره‌ای برای پخت گچ است که به عنوان قدیمی‌ترین کوره گچ‌پزی که تاکنون کشف شده، به شمار می‌رود.




دارابی باور دارد که یافته‌های به دست آمده می‌تواند نگرش پژوهشگران و صاحب‌نظران را درباره نقش فعالیت‌های غیرمعیشتی در فرایند نوسنگی جوامع تغییر دهد. به علاوه از جانب حیوانات و گیاهان، باید تغییرات بنیادی مختلفی را در زندگی انسان در این دوران بررسی کرد.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی چغاگلان بیان کرد که ادامه کاوش در این محوطه می‌تواند قابلیت‌ها و نقش ویژه کوهستان‌های زاگرس در درک بهتر فرآیند نوسنگی و آغاز کشاورزی و روستانشینی در غرب آسیا و حتی جهان را به طور واضح نشان دهد.

دارابی از ایجاد یک سایت-موزه و آرکئوپارک در چغاگلان به عنوان یکی از ایده‌ها و اهداف برنامه کاوش در این محوطه یاد کرد و اظهار کرد: بدیهی است که این اقدام برای معرفی میراث فرهنگی و در نهایت توسعه فرهنگی و اقتصادی منطقه بسیار مهم خواهد بود.

 


 


 






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1199]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن