تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس كار نيكى انجام دهد ده برابر آن پاداش دارد و از جمله آنها سه روز روزه در هر ماه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798312752




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در غرب ایران، یک کورۀ گچ‌پزی قدیمی‌ترین در جهان کشف شده است.


واضح آرشیو وب فارسی::


باستان‌شناسان در محوطه چغاگُلان ایلام کوره گچ‌پزی قدیمی‌ترین را کشف کرده‌اند. این محوطه در شهرستان مهران واقع شده است و بر اساس گفته باستان‌شناسان، این منطقه بیشترین توالی استقراری در دوره نوسنگی را در ایران و شرق هلال حاصلخیز داشته است. این کشف اهمیت بالایی از نظر مطالعه چرایی و چگونگی نوسنگی جوامع و تغییر شیوه زندگی آنها از فعالیت‌های جمع‌آوری و شکار به تولید غذا در مناطق کوهپایه‌های زاگرس را نشان می‌دهد.





اما، در مقایسه با کشورهای همجوار در غرب آسیا، مطالعات مرتبط با نوسنگی، شروع کشاورزی و روستانشینی در ایران به صورت بسیار محدودی مورد توجه قرار گرفته است. به همین دلیل، کاوش باستان‌شناختی در محوطه چغاگُلان برای باستان‌شناسان بسیار اهمیت دارد.

بنا بر اطلاعات منتشرشده توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محوطه چغاگُلان در ابتدا توسط علی‌محمد خلیلیان شناسایی و معرفی شد و سپس توسط جبرئیل نوکنده تعیین مرزها (عرصه) شد. در سال‌های ۲۰۰۹ میلادی، تیمی از دانشگاه توبینگن آلمان به رهبری محسن زیدی و نیکلاس کُنارد، این محوطه را لایه‌نگاری کرد. اما در سال‌های اخیر، این محوطه به علت فعالیت‌های کشاورزی و حفاری غیرمجاز به شدت آسیب دیده است. باستان‌شناسان نظر دارند که انجام کاوش‌های گسترده و طولانی‌مدت، نه تنها اطلاعات بی‌بدیلی درباره ورود انسان به دوران نوسنگی در منطقه زاگرس را فراهم می‌کند، بلکه بستری را برای جلوگیری از تخریب بیشتر این محوطه با استفاده از اقدامات حفاظتی فراهم می‌کند.

کاوش‌های باستان‌شناختی در چغاگُلان از نیمه ماه مهر سال ۱۴۰۲ آغاز شده است و حجت دارابی، دانشیار باستان‌شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه، مسئولیت این کاوش را بر عهده دارد. درباره آخرین یافته‌های این کاوش، او اظهار داشت: تاکنون شواهد جالب و جذابی درباره معماری، فضاهای مسکونی و آیینی، و همچنین صنعتی در این محوطه به دست آمده است. یافته‌های مهم این کاوش شامل کشف کوره‌ای برای پخت گچ است که به عنوان قدیمی‌ترین کوره گچ‌پزی که تاکنون کشف شده، به شمار می‌رود.




دارابی باور دارد که یافته‌های به دست آمده می‌تواند نگرش پژوهشگران و صاحب‌نظران را درباره نقش فعالیت‌های غیرمعیشتی در فرایند نوسنگی جوامع تغییر دهد. به علاوه از جانب حیوانات و گیاهان، باید تغییرات بنیادی مختلفی را در زندگی انسان در این دوران بررسی کرد.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی چغاگلان بیان کرد که ادامه کاوش در این محوطه می‌تواند قابلیت‌ها و نقش ویژه کوهستان‌های زاگرس در درک بهتر فرآیند نوسنگی و آغاز کشاورزی و روستانشینی در غرب آسیا و حتی جهان را به طور واضح نشان دهد.

دارابی از ایجاد یک سایت-موزه و آرکئوپارک در چغاگلان به عنوان یکی از ایده‌ها و اهداف برنامه کاوش در این محوطه یاد کرد و اظهار کرد: بدیهی است که این اقدام برای معرفی میراث فرهنگی و در نهایت توسعه فرهنگی و اقتصادی منطقه بسیار مهم خواهد بود.

 


 


 






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1308]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن