بهروز مفید، تهیهکننده سریال "مهیار عیار" در گفتگویی با خبرگزاری ایسنا درباره افزایش تولید سریالهای تاریخی و شباهت آنها به یکدیگر صحبت کرده است. او اشاره کرده است که به دلیل محدودیتهای فضاسازی و بودجه، بسیاری از این سریالها در شهرک غزالی ساخته میشوند و این باعث شده است که فضاهای سریالها به هم نزدیک شوند. او اعلام کرده است که هنوز در فضای سنتی دهه ۷۰ قرار داریم و در همان مکانی که سریال "هزار دستان" تصویربرداری شده است، پس از دههها همچنان از آن مکان برای تصویربرداری استفاده میشود. این موضوع نشان میدهد که با وجود گذر زمان، هنوز فاصله زیادی با فضای روز داریم.
بهروز مفید درباره سریال جدیدش و تفاوت آن با سریالهای تاریخی دیگر نیز توضیحاتی ارائه کرده است. او توضیح داده که سریال "مهیار عیار" بر اساس یک طرح اولیه ساخته شده است و داستان آن دربارهی یک راهزن است که به دلیل اتفاقاتی با یک جوانمرد درگیر میشود و زندگی او تغییر میکند. داستان سریال با توجه به ویژگیهای فردی شخصیت اصلی، یعنی "مهیار عیار"، پیش میرود و در طول آن اتفاقاتی براساس این ویژگیها رخ میدهد. محیط زمانی انتخاب شده برای سریال دوران صفویه است تا به عنوان بهانهای برای بازنمایی بخشی از تاریخ تمدن ایران عمل کند. بهروز مفید اشاره کرده است که در سریال تلاش شده است به طور زیرساختی به موضوعاتی مانند حضور جهانگردانان خارجی در ایران، فضای زمانی موردنظر و غیره پرداخته شود و این موارد به عنوان بهانهای برای مطرح کردن موضوعات مربوط به تاریخ تمدن ایران مورد استفاده قرار گیرند.
با توجه به صحبتهای بهروز مفید، تهیهکننده سریال "مهیار عیار"، او ابراز نگرانی کرده است درباره افزایش تولید سریالهای تاریخی و از دست رفتن تنوع در صنعت سریال سازی. او معتقد است که دوز ساخت کارهای تاریخی بیش از حدی افزایش یافته است و این امر برای اون خود یک مشکل است. بهروز مفید توضیح میدهد که ذائقه مخاطبان نشان میدهد که در کنار سریالهای روزمره، علاقهمند به تماشای سریالهای تاریخی در برخی مواقع هستند. با این حال، به دلیل محدودیتهای فضاسازی و بودجه، بسیاری از این سریالها در شهرک غزالی ساخته میشوند و به همین دلیل، فضاهای سریالها به یکدیگر نزدیک میشوند.
او بیشتر به مشکلات فنی ساخت سریالهای تاریخی اشاره میکند و خواستار آن است که مسئولان سازمان صدا و سیما توجه کنند و تدابیری اتخاذ کنند تا سازندگان بتوانند از فضای دکور رئال خارج شده و وارد فضای مجازی شوند تا در ساخت کارها از دسترسی به فضاهای متنوعتری بهرهبرداری کنند. بهروز مفید معتقد است که این نیاز به حمایت ویژه از سوی تلویزیون را مطرح میکند و اعتقاد دارد که هنوز در صنعت ساخت ویدئو و آلمان همچنان بهرهبرداری از ظرفیتها و تکنولوژیهای روز را نداریم. او به عنوان نمونه، به محیط سنتی دهه هفتاد اشاره میکند و اظهار میدهد که هنوز از فضای روز جاهای دور ماندهایم.
بهروز مفید، تهیهکننده سریال "مهیار عیار"، نگرانی خود را درباره تشابههای بیش از حد کارهای تاریخی در صنعت تلویزیون بیان کرده است. او به عنوان دلیل اصلی این مسئله، محدودیتهای بودجه اشاره کرده است. وجود بودجه محدود برای تولید کارهای تاریخی باعث میشود که شباهتهای زیادی در میان آنها بوجود آید. او اظهار داشته که در صورتی که یک سریال تاریخی در کنار سریالهای دیگر قرار گیرد، این تمایز به خودی خود کاهش مییابد.
بهروز مفید تاکید میکند که برای ایجاد تنوع در کارهای تاریخی، نیازمند بودجههای بیشتری هستیم. او به عنوان مثال، سریال "سلمان فارسی" را ذکر کرده است که تولید آن نیازمند بودجه بسیار بالایی است و به دلیل مسائل خاص خود، از سایر کارهای تاریخی متمایز میشود. با این حال، بیشتر کارهای تاریخی به صورت ناخودآگاه به هم شبیه میشوند به دلیل ناتوانی در ایجاد فضاهای بزرگ تاریخی. اما با تمام توان و منابع موجود، تلاش میکنیم تا با استفاده از جلوههای ویژه، از الگوهای رایج خارج شویم.
بهروز مفید هشدار داده است که مسئولان صنعت تلویزیون باید به این نکته توجه کنند و میزان تولید و پخش کارهای تاریخی را کنترل کنند تا بینندگان در یک فصل، تعداد زیادی از این نوع سریالها را پشت سر هم نبینند. او همچنین اشاره کرده است که هنوز در زمینه جلوههای ویژه، در شرایطی که برخی کشورها ۲۰ یا ۳۰ سال پیش به آن دست یافتهاند، عقب هستیم.
در نهایت، تهیهکننده به لوکیشن "هزاردستان" اشاره کرده و اظهار کرده است که هنوز در آنجا سریالهایی تولید میشود.
سریال "مهیار عیار" در حال تولید است و برنامه ریزی شده است که در ماه رمضان سال آینده پخش شود. تقریباً ۹۰ درصد از تولید این سریال در شهرک غزالی انجام میشود. در این شهرک، دکوراسیونها و فضاهای قدیمی دوره صفویه بازسازی شدهاند. تلاش شده است تا برخی از خانهها با معماری صفوی خاصیت داشته باشند و برای ایجاد تنوع، فضاها کمی متفاوت طراحی شوند. با این حال، به دلیل محدودیتهای مالی و زمانی، شباهتهایی بین فضاها وجود دارد که از جلوههای ویژه و استفاده از هوش مصنوعی برای جذابیت بیشتر برخورداریم. در حال حاضر، تصویربرداری در بیابانهای قم نیز برخی از صحنهها را شامل میشود، اما اکثر تصاویر در شهرک غزالی ضبط میشود.
بهروز مفید اعلام کرده است که سریال "مهیار عیار" شامل ۳۰ قسمت خواهد بود. او همچنین اشاره کرده است که در ساخت دکوراسیونها، تلاش میشود از متریالهایی با عمر مفید بیشتر استفاده شود تا دکوراسیونها بتوانند برای مدت طولانی تری قابل استفاده باشند.
بهروز مفید درباره ارزیابی خود از سریالهای نمایش خانگی و تمایل هنرمندان به کار در این مدیوم، بیان کرده است که تاکنون تجربهای در شبکه نمایش خانگی نداشته است، اما سه فیلم کودک خارج از تلویزیون داشته که برایش تجربهای شیرین بود. او معتقد است که سینمای کودک ما سینمایی سالم و خوشحالکننده است و امیدوار است در این فضا همچنان به کار خود ادامه دهد.
در مورد سریالهای نمایش خانگی، بهروز مفید باور دارد که بیشتر داستانها در این مدیوم تلخ شدهاند و نیازمند است که سازندگان کمی از این الگو خارج شوند. او به اتفاقی که در دهه ۸۰ رخ داد و دستاوردی از طنز ساده و اذیت کننده بود، اشاره میکند. به نظر میرسد که ما باید از وظایفمان آگاهی داشته باشیم و نیاز است که در شبکه نمایش خانگی اتفاقات بهتری رخ دهد.