شاید شما دندان های خود را از دست داده باشید یا از پروتزهایی دندانی استفاده میکنید که برای شما ناراحتکننده هستند، اگر به دنبال راه حل مناسب برای این مشکل هستید، پیشنهاد ما استفاده از ایمپلنت دندان است.
ایمپلنت دندان در تهران روشی محبوب بوده و دندانپزشکان بسیاری در این شهر اقدام به کاشت دندان به روش های پیشرفته می نمایند، شاید برخی برای جبران دندان های از دست رفته، روش هایی نظیر بریج دندان را نیز ارائه دهند، با روش های این چنینی ساختار دندانی خوب و سالم اطراف موضع برای ساختن بریج برداشته شود، بنابراین بسیاری از افراد از روش های این چنینی برای دندان های خود استفاده نمی کنند و به سراغ روش های نوین نظیر ایمپلنت دندان می روند. با این وجود با دندانپزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا ایمپلنتهای دندانی گزینهای مناسب برای شما هستند یا خیر.
جبران دندان های از دست رفته می تواند تکلم افراد را بهبود داده و هنگام غذا خوردن به افراد کمک فراوانی شود، این امر بخصوص در افراد با سن بیشتر بسیار سودمند است. تجربه لبخندی زیبا با ایمپلنت های دندانی بسیار منحصر به فرد است، زیرا حس اعتماد به نفس با دندان های زیبای بدست آمده فراهم می گردد. التیام و از بین بردن لثه های تحریک شده و دردناک و همچنین فشار آسیب بر روی دندان های طبیعی باقی مانده ناشی از پروتزهای مصنوعی و کمک به توقف از دست دادن پیشرونده استخوان و کوچک شدن استخوان فک از دیگر مزایای کاشت دندان است.
قطعا به روزترین و مناسب ترین روش برای جبران دندان های از دست رفته، ایمپلنت دندان است!
ایمپلنت دندان چیست؟
بسیاری از شما درباره ایمپلنت، اطلاعاتی را دارید، ایمپلنت های دندانی روشی محبوب و موثر برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند و به گونه ای طراحی شده اند که با دندان های دیگر شما ترکیب شوند. ایمپلنت از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که پایه اصلی ان که به فیکسچر نیز موسوم است، قطعه ای تیتانیومی است. جنس خاص ایمپلنت قابلیت تطابق و هماهنگی با سیستم دهان و دندان را دارد و بهترین گزینه برای ایمپلنت به حساب می آید. با ایمپلنت به صورت طولانی مدت لبخندی زیبا برای شما فراهم می گردد. نکته دیگر در مورد ایمپلنت های دندانی آن است که، پایه درون استخوان فک بیمار جایگذاری شده و به مرور زمان اتصال و پیوند قوی بین استخوان فک بیمار و ایپلنت برقرار می گردد. کاشت دقیق ایمپلنت می تواند شرایط مناسب همانند دندان طبیعی را برای استفاده کننده فراهم آورد.
ایمپلنت های دندانی از تیتانیوم و سایر مواد سازگار با بدن انسان ساخته شده اند و با جراحی در فک بالا یا پایین قرار می گیرند، البته استفاده از روش های نوین امروزی می تواند نیاز به جراحی های وسیع داخل دهانی را از بین ببرد، جایی که به عنوان یک گزینه محکم برای دندان های جایگزین عمل می کنند.
ایمپلنت دندان از 3 قسمت تشکیل شده است، فیکسچر، اباتمنت (پیچ متصل به دندان جدید)، روکش یا پروتز. برای استفاده از این قسمت ها گاهی اوقات هر 3 قطعه در یک جلسه برای کاشت قرار میگیرند، اما بیشتر اوقات، قسمتهای ایمپلنت جداگانه مراحل کاشت را طی می کنند و زمان بهبودی بین هر نوبت وجود دارد.
مراحل کاشت دندان چگونه است؟
فرایند کاشت دندان، کاملا تخصصی بوده و با توجه به شرایط جسمانی فرد گیرنده ایمپلنت انجام می پذیرد، کاشت دندان باید توسط متخصص با تجربه صورت گیرد. مراحل کاشت دندان به شرح زیر است:
بررسی های سیستم استخوان فک دهان و دندان افراد، ابتدا باید دندانپزشک شرایط دهان و دندان فرد و میزان حجم استخوان موجود در فک بیمار را مورد بررسی قرار دهد، گاهی در مورد برخی از بیماران نیاز به درمان های تکمیلی نظیر پیوند استخوان است. در این بیماران باید تمامی نکات لازم از جمله درمان پیوند استخوان در نظر گرفته شود. نوع ایمپلنت مورد استفاده، نحوه کاشت و ... با توجه به شرایط و بررسی های نخستین توسط دندانپزشک انجام می گیرد.
پس از بررسی های لازم دندانپزشک با جراحی یا روش های نوین دیگر ایمپلنت را در استخوان فک قرار می دهد. در برخی از بیماران تنها نیاز به کاشت یک پایه بوده، این در حالی است که برخی دیگر از بیماران نیاز به چند ایمپلنت دارند. به عنوان مثال برخی از افراد که از پروتزهای دندانی استفاده می کنند، می توانند با کاشت 4 عدد ایمپلنت، پروتز را در فک بالا و پایین ثابت نمایند. تعداد ایمپلنت مورد استفاده از دندان های افراد بستگی به شرایط و نظر دندانپزشک دارد.
پس از کاشت ایمپلنت باید مدت زمان کافی برای برقراری اتصال قوی بین پایه ایمپلنت و استخوان فک بیمار فراهم گردد، در بیماران مختلف این زمان متغییر است. گاهی نیاز به مدت زمان های طولانی نظیر چند ماه برای برقراری اتصال قوی بین ایمپلنت و استخوان فک بیمار می باشد. این در حالی است که روش درمانی مورد استفاده نیز در طول این مدت زمان تاثیر فراوان دارد.
پس از جایگذری ایمپلنت باید که استخوان در اطراف آن رشد کند و آن را در جای خود نگه می دارد. برخی از بیماران ممکن است نیاز داشته باشند تا زمانی که ایمپلنت کاملاً یکپارچه شود، تا چند ماه، قبل از اینکه دندان های جایگزین به ایمپلنت متصل شوند، صبر کنند، سایر بیماران می توانند ایمپلنت ها و دندان های جایگزین را در یک ویزیت قرار دهند. همه چیز بستگی به شرایط خود بیمار دارد.
مرحله پایانی، ساخت روکش دندان و نصب ان روی پایه ایمپلنت می باشد، در نهایت نوبت به قرار دادن روکش دندان مصنوعی می رسد. دندانپزشک های مطرح برای ساخت روکش های دندانی از فناوری های روز نظیر کد کم CAD/CAM بهره می گیرند. برای کاشت دندان تک دندان، دندانپزشک شما یک روکش برای جایگزینی تهیه می نماید. روکش بر اساس اندازه، شکل، رنگ و تناسب با سایر دندان های فرد طراحی می شود. اگر بیش از یک دندان را جایگزین می کنید، بریج ها یا پروتزهای سفارشی ساخته می شوند تا متناسب با دهان و دندان شما باشد.
مراقبت های لازم از ایمپلنت دندان
بیمار باید در زمان کاشت دندان، مراقبت های لازم تجویزی توسط دندانپزشک را به خوبی رعایت نماید، استفاده از غذاهای نرم و عدم اعمال فشار به دندان ایمپلنت شده تا مدت زمان مشخص، رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن برای جلوگیری از بروز عفونت های دندانی، از جمله مواردی است که بیمار برای افزایش طول عمر ایمپلنت کاشته شده می تواند انجام دهد. برای دستیابی به موفقیت طولانی مدت با ایمپلنت های دندانی، مسواک زدن مناسب، مراجعه به دندانپزشک و معاینات معمول دندان در دوره های مشخص ضروری است. کاشت دندان می تواند در ایجاد حس خوشبختی و فراهم کردن زندگی آرامش بخش برای افراد تاثیر فراوان داشته باشد.
استفاده از ایمپلنت های با کیفیت می تواند در طول عمر استفاده آن ها بسیار تاثیر داشته باشد، اگر قصد کاشت دندان دارید، از دندانپزشک خود بخواهید از مطرح ترین برندهای موجود در بازار برای دندان های شما استفاده کند.
قطعا برای بالا رفتن درصد موفقیت کاشت دندان، بهره بردن از خدمات مراکز معتبر در این زمینه کمک فراوانی می نماید، در تهران و سراسر کشور، دندانپزشکان مجربی اقدام به کاشت دندان متناسب با شرایط دندانی افراد مختلف می نمایند، شما برای انتخاب مرکزی معتبر در این زمینه باید به سطح دانش مرکز توجه نمایید. قطعا توجه به سایر نمونه کارها و رضایت بیماران دیگر می تواند به شما کمک فراوانی نماید.