واضح آرشیو وب فارسی::
سرماخوردگی، عفونت گوش، آنفلوآنزای معده، زردی، تنبلی و انحراف چشم و کولیک نوزادان از بیماریهای شایع دوران خردسالی هستند. آشنایی با علت، نشانه و شیوههای درمان این بیماریها به شما کمک میکند تا بهتر به وضعیت سلامتی کودک خود رسیدگی کنید. این مقاله اشارهای کوتاه به برخی از این بیماریها کرده است. اگر در زمینه بیماریهای کودکان به مشاوره و راهنمایی نیاز دارید، میتوانید از خدمات آنلاین سلامت درمانکده استفاده کنید.
سرماخوردگی
کودکان در طی سال چندین بار به این بیماری مبتلا میشوند. دوره بیماری در کودکان نسبت به بزرگسالان کمی بیشتر است. برای مثال ممکن است کودکان کمتر از ۶ سال به طور متوسط سالیانه، ۶ تا ۸ بار این بیماری را تجربه کنند. در صورتیکه علائم سرماخوردگی شدت زیادی نداشته باشد، دوره بیماری چیزی حدود ۱۴ روز خواهد بود.
علت سرماخوردگی در کودکان چیست؟
الگوهای فصلی
کودکان بیشتر در فصل پاییز و زمستان به این بیماری مبتلا میشوند. در این فصلها، کودکان بیشتر در فضای بسته قرار میگیرند و حتی ممکن است در اماکنی باشند که تهویه مناسبی نداشته باشند. این موضوع باعث میشود تا بار ویروسی در محیط بیشتر باشد. بار ویروسی بالا همراه با تعاملات اجتماعی بیشتر، زمینه را برای انتقال راحتتر ویروس فراهم میکند.
تماس مستقیم با افراد ناقل
هرگونه تماس نزدیک با افرادی که نشانههای سرماخوردگی را دارند، میتواند منجر به انتقال بیماری شود.
علائم سرماخوردگی در کودکان
علائم سرماخوردگی در کودکان معمولا ۱ تا ۲ روز پس از آلوده شدن به ویروس، ظاهر میشوند.
- احتقان، گرفتگی و آبریزش بینی
- ترشحات شفاف، زرد یا سبز رنگ از بینی
- تب ۳۸ درجه سانتیگراد و بالاتر از آن
در سه روز اول، این علائم بیشتر دیده میشوند. پس از آن احتمالا با نشانههای زیر مواجه میشوید:
- گلو درد
- سرفه
- کاهش اشتها
- اختلالات خواب
- تورم غدد لنفاوی گردن
معمولا در ۱۰ روز ابتدایی، علائم بیماری شدت بیشتری دارند. اگر با نشانههای سرماخوردگی در فرزند خود مواجه شدهاید، لازم است با متخصص یا فوق تخصص کودکان مشورت کنید. درمانکده شرایطی را فراهم کرده است که به راحتی میتوانید از پزشک فوق تخصص کودکان، آنلاین نوبت ویزیت دریافت کنید. کافی است به سایت این مجموعه مراجعه و تخصص مورد نظر را جستجو کنید.
درمان سرماخوردگی در کودکان چگونه است؟
- در طی روز آب و آبمیوه تازه و بدن قند به کودک بخورانید.
- از حضور کودک در اماکن شلوغ مانند مهد و مدرسه جلوگیری کنید.
- از کودک بخواهید هنگام عطسه و سرفه از دستمال استفاده کند و سپس آن را به طور صحیح در سطل زباله بیاندازد.
- در رژیم غذایی کودک از مواد غذایی گرم استفاده کنید که توانایی تقویت سیستم ایمنی را نیز داشته باشند.
- داروها را طبق زمانبندی و دوز تجویز شده، مصرف کنید.
آنفولانزای معده در کودکان چیست؟
این بیماری در کودکان کمتر از ۵ سال شیوع بیشتری دارد. آنفولانزای معده معمولا پس از گذشت ۲۴ تا ۴۸ ساعت برطرف میشود. کودکانی که به مهد میروند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
علت آنفولانزای معده در کودکان
عامل آنفولانزای معده در کودکان نوعی ویروس است که به طور مستقیم روده و دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار میدهد. غذا و تماس با اشیاء آلوده شایعترین راه انتقال ویروس است.
علائم آنفولانزای معده در کودکان
- اسهال که حالت آبکی یا انفجاری دارد.
- گرفتگی و درد معده
- تب خفیف. گاهی اوقات ممکن است کودک تب نداشته باشد.
- لرز
- حالت تهوع و استفراغ
- کاهش اشتهایی
- سردرد
- خستگی
- سفتی مفاصل
- دردهای عضلانی
- خواب آلودگی
شیوههای درمان آنفولانزای معده در کودکان
- اگر منشاء بیماری ویروس باشد، باید مراقبتهای پزشکی را انجام دهید تا مدت زمان بیماری سپری شود. در صورتیکه علت بیماری باکتری باشد، پزشک کودکان احتمالا مصرف آنتی بیوتیک را تجویز خواهد کرد.
- به طور مرتب به کودک آب و مایعات بنوشانید. با متخصص کودکان مشورت کنید تا بدانید، چه مایعاتی برای کنترل اسهال مناسب هستند.
- این بیماری مسری است، بنابراین از تماس کودک خود با دیگران کودکان ممانعت کنید.
عفونت گوش در کودکان
عفونت گوش در کودکان میتواند در بخش داخلی، میانی یا خارجی آن رخ دهد. به طور متوسط نیمی از کودکان قبل از رسیدن به یک سالگی حداقل یکبار به این بیماری مبتلا میشوند.
علت عفونت گوش در کودکان
با بروز سرماخوردگی و عفونت سینوسی احتمال عفونت گوش در کودکان نیز بیشتر میشود. کانال گوش کودکان کوچک است به همین دلیل امکان تخلیه کامل مایعات وجود ندارد. این امر آنها را مستعد ابتلا به این بیماری میکند.
علائم عفونت گوش در کودکان
- بیقراری و تغییرات خلق و خوی کودک
- تب که میتواند خفیف باشد
- گرفتن و کشیدن گوش توسط نوزاد
- بیخوابی و بدخوابی
- کاهش اشتها
- حالت تهوع و استفراغ
- خارج شدن مایع زرد رنگ از گوش
- بوی بد گوش
شیوههای درمان عفونت گوش در کودکان
پزشک متخصص کودکان با توجه به سن، وضعیت سلامتی نوزاد و شدت و ماهیت بیماری دارو تجویز خواهد کرد. اگر عفونت گوش عامل باکتریایی داشته باشد، احتمالا آنتی بیوتیک را در نسخه خواهید داشت. گاهی اوقات عفونت بسیار خفیف است و پزشک تنها توصیههای مراقبتی را تجویز خواهد کرد.
تنبلی چشم در کودکان چیست؟
تنبلی چشم، بیشتر در کودکان زیر ۸ سال دیده میشود. در این بیماری اعصابی که از چشم به مغز میرسند به درستی تکامل پیدا نکردهاند. مغز صرفا روی سیگنالهایی که از چشم سالم دریافت میکند، تمرکز خواهد کرد.
علت تنبلی چشم در کودکان
وراثت در بروز تنبلی چشم (آمبلیوپی، Amblyopia) نقش مهمی دارد. اگر یکی از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا باشد، احتمال بروز آن در کودکان تازه متولد شده وجود دارد. به همین دلیل باید به طور مرتب با دکتر چشم پزشک در ارتباط باشید. برای رزرو نوبت از چشم پزشک میتوانید از خدمات آنلاین سلامت درمانکده استفاده کنید.
علائم تنبلی چشم در کودکان
- تاری دید و دو بینی
- عدم درک عمق
- هماهنگ نبودن چشمها
- چرخش چشم، به سمت داخل،بیرون، پایین و بالا
درک این علائم از سوی بزرگسالان دشوار است و چون کودک قادر به توضیح وضعیت خود نیست، اغلب والدین متوجه چشم تنبل نمیشوند. به همین دلیل لازم است چکاپهای دورهای در این زمینه جدی گرفته شود.
شیوههای درمان تنبلی چشم در کودکان
- بستن چشم سالم
- انجام تمرینات اصلاحی برای قوی کردن عضلات چشم تنبل
- جراحی
زمان در درمان این بیماری، بیشتر از شیوه معالجه اهمیت دارد. هر چقدر سن بیشتر باشد. به همان اندازه درمان این بیماری دشوارتر خواهد شد.
برای درمان بیماریهای شایع کودکان به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
با مشاهده علائم بیماری در فرزندتان میتوانید به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنید. بسیاری از بیماریهای رایج کودکان توسط این گروه از متخصصان تشخیص و درمان میشود. مجموعه درمانکده سعی کرده است با ارائه خدمات آنلاین سلامت، دسترسی شما به پزشکان متخصص را آسانتر کند. با مراجعه به سایت این مجموعه میتوانید در میان ۵۰ تخصص پزشکی، پزشک متخصص خود را بیابید و آنلاین نوبت رزرو کنید.