تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدا اطاعت و پیروی از ما اهل بیت را سبب برقراری نظم اجتماعی در امت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830218023




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باید‌ها و نباید‌های خوراکی پس از حالت تهوع


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: باید‌ها و نباید‌های خوراکی پس از حالت تهوع
شاید تنها کاری که پس از استفراغ دوست داشته باشید انجام دهید، دراز کشیدن و عدم مصرف هیچ چیزی باشد، اما مصرف خوراکی‌هایی که به احیای توانایی دستگاه گوارش و بازگشت به شرایط عادی غذا خوردن کمک می‌کنند، مهم است.
آفتاب‌‌نیوز : استفراغ می‌تواند یک واکنش ضروری از سوی بدن باشد که به عنوان مثال، پس از مصرف چیزی سمی رخ می‌دهد. همچنین، این شرایط ممکن است به واسطه دلیلی نه چندان جدی مانند آنچه زنان در اوایل دوران بارداری تجربه می‌کنند یا به واسطه یک عفونت معدی روده‌ای ناشی از مسمومیت غذایی شکل گرفته باشد.


در شرایطی که پس از استفراغ به طور معمول تمایلی به خوردن چیزی در انسان احساس نمی‌شود، آگاهی از این که چه چیز‌هایی باید پس از وقوع آن مصرف شوند تا مواد مغذی و الکترولیت‌های ضروری برای ریکاوری سریع در اختیار بدن قرار بگیرند، اهمیت دارد.


شاید تنها کاری که پس از استفراغ دوست داشته باشید انجام دهید، دراز کشیدن و عدم مصرف هیچ چیزی باشد، اما مصرف خوراکی‌هایی که به احیای توانایی دستگاه گوارش و بازگشت به شرایط عادی غذا خوردن کمک می‌کنند، مهم است. در ادامه با برخی از خوراکی‌های مفید بیشتر آشنا می‌شوید.


آب


نوشیدن آب پس از استفراغ می‌تواند مفید باشد. آب به هیدارته نگه داشتن بدن پس از استفراغ کمک می‌کند و همچنین در خلاص شدن از احساس سردرد که پس از استفراغ شکل می‌گیرد، نقش دارد. آب را بسیار آرام و به تدریج بنوشید تا از آمادگی معده در تحمل آنچه به آن وارد می‌شود، اطمینان حاصل شود. خرده‌های یخ نیز گزینه خوب دیگری برای تامین آب مورد نیاز بدن پس از استفراغ هستند.


مایعات دیگر


پس از استفراغ نیازی نیست نوشیدن را تنها به آب محدود کنید. از دیگر مایعاتی که می‌توانید پس از استفراغ مصرف کنید می‌توان به نوشیدنی‌های ورزشی، ژلاتین، سودا، آب گوشت یا مرغ و آب سیب اشاره کرد. این قبیل مایعات می‌توانند معده را برای دریافت اندکی غذای جامد آماده کنند.


رژیم غذایی برات


رژیم غذایی برات (BRAT Diet) شامل موز، برنج، سس سیب، و نان تست می‌شود. این رژیم غذایی را پس از آغاز احساس گرسنگی - حدود شش تا دوازده ساعت پس از استفراغ - مصرف کنید. رژیم غذایی برات مقداری کالری در اختیار بدن قرار می‌دهد و موز می‌تواند ماده مغذی مهم پتاسیم که به واسطه استفراغ از بدن دفع می‌شود را تامین کند.


غذا‌های سبک


اگر احساس می‌کنید معده شما می‌تواند شرایطی فراتر از مصرف رژیم برات را تحمل کند، مصرف غذا‌های سبک را مد نظر قرار دهید که از آن جمله می‌توان به نودل ساده، سیب زمینی پخته، مافین انگلیسی، و نان تست بدون کره اشاره کرد. این غذا‌ها باید کاملا ساده باشند و هیچ روغن، پنیر، سس یا کره‌ای به همراه آن‌ها مصرف نشود. از دیگر غذا‌های ساده می‌توان به منابع پروتئینی، مانند گوشت بوقلمون پخته یا گوشت مرغ آب پز یا کبابی اشاره کرد.


دارو‌ها


اگر استفراغ شما بیش از چند روز ادامه داشته است یا نمی‌توانید هیچ چیزی مصرف کنید، به پزشک مراجعه کنید تا برای بهبود این شرایط دارو تجویز شود. یکی از این دارو‌ها فنرگان (Phenergan) است که یک ضد استفراغ و همچنین یک ضد حساسیت محسوب می‌شود. این دارو به صورت خوراکی یا شیاف، اگر بیمار قادر به خوردن هیچ چیزی نباشد، قابل استفاده است. از گزینه‌های دیگر می‌توان به زوفران (Zofran) اشاره کرد. در شرایطی که این دارو برای بیمارانی که شیمی درمانی انجام می‌دهند، تجویز می‌شود، اما در درمان استفراغ عادی نیز قابل استفاده است.


از خوردن چه چیز‌هایی پس از استفراغ باید پرهیز کرد؟


اکنون که با خوراکی‌های مجاز پس از استفراغ آشنا شدید باید توجه ویژه‌ای نیز به مواردی داشته باشید که نباید مصرف شوند.


غذا‌های شور یا چرب


این غذا‌ها حتی زمانی که استفراغ نمی‌کنید نیز گزینه‌هایی سالم برای بدن انسان محسوب نمی‌شوند، اما پس از استفراغ نباید آن‌ها را مصرف کنید، زیرا معده در تحمل آن‌ها ناتوان است. از جمله غذا‌هایی که باید از مصرف آن‌ها پرهیز کنید می‌توان به گوشت، غذا‌های سرغ شده در روغن زیاد، غذا‌های چرب، نان سفید، غذا‌های پالایش شده و هر محصول کنسروی حاوی نمک زیاد اشاره کرد.


غذا‌هایی با بوی قوی


غذا‌هایی با بوی قوی می‌توانند به شکل گیری حالت تهوع منجر شوند. حتی اگر غذا بوی خوبی داشته باشد باید همچنان از مصرف آن تا زمان حصول اطمینان از به پایان رسیدن کامل استفراغ پرهیز کرد. اگر پس از بو کردن غذا حالت تهوع در شما شکل می‌گیرد، از مصرف آن پرهیز کنید، زیرا می‌توانند به استفراغ بیشتر منجر شوند.


نوشیدنی‌های کافئین دار، نوشیدنی‌های کربناته، محصولات لبنی و الکل


این خوراکی‌ها گزینه‌های خوبی برای معده، به ویژه پس از تجربه استفراغ نیستند. بسیاری از این خوراکی‌ها دیواره داخلی معده را تحریک می‌کنند و گاز موجود در نوشیدنی‌های کربناته موجب نفخ خواهد شد که در زمان بیماری معده شرایطی خوشایند محسوب نمی‌شود.


غذا‌های تند


پس از استفراغ، تحمل غذا‌های تند و ادویه‌دار برای معده دشوار است، اگرچه بسیاری از آن‌ها توانایی بهبودی ناراحتی معده را دارند. زمانی که معده از حالت عادی برخوردار نیست، غذا‌های تند تنها شرایط را وخیم‌تر کرده و احتمال تجربه استفراغ بیشتر افزایش می‌یابد.


غذا‌های خام


این شامل میوه‌ها و سبزیجات خام می‌شود. اگرچه این مواد غذایی در حالت عادی گزینه‌هایی سالم برای انسان محسوب می‌شوند، اما غذا‌های خام معده را هرچه بیشتر تحریک می‌کنند و گوارش آن‌ها برای معده بیمار دشوارتر است.


دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی


از جمله این دارو‌ها می‌توان به مسکن‌های بدون نسخه، مانند ناپروسین (ناپروکسن)، موترین (ایبوپروفن) و آسپرین اشاره کرد. این قبیل دارو‌ها اثرات منفی روی دیواره داخلی معده دارند و احساس بیماری و ناراحتی را در تشدید می‌کنند.


چه زمانی کمک پزشکی دریافت کنیم؟


در برخی شرایط آگاهی از این که پس از استفراغ چه چیزی باید مصرف کرد، کفایت نمی‌کند و ممکن است برای بهبود شرایط به دریافت کمک پزشکی نیاز باشد.


اگر نمی‌توانید هیچ چیزی را برای بیش از یک روز در معده نگه دارید.


اگر تب و درد شکمی مرتبط با استفراغ را تجربه می‌کنید.


اگر بیش از سه روز است به اسهال مبتلا هستید و شرایط بهبود نمی‌یابد یا با دفع خون همراه است.


اگر با علائم کم آبی بدن، مانند حجم کم ادرار، سرگیجه و ... مواجه هستید.


اگر نمی‌توانید دارو‌های عادی خود را در معده نگه دارید.


اگر سفری به منطقه‌ای داشته اید که بیماری‌های عجیب در آن شایع بوده است.


اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید و باید انسولین دریافت کنید و نمی‌توانید سطوح قند خون خود را به درستی کنترل کنید.




منبع: عصرایران






۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن