تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع): مؤمن نه بدى مى كند و نه معذرت مى خواهد و منافق هر روز بدى مى كند و معذرت مى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829829080




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

10 رفتار صحیح برای اجتماعی شدن کودک خجالتی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: 10 رفتار صحیح برای اجتماعی شدن کودک خجالتی
برچسب خجالتی زدن به کودک باعث می‌شود که او در برابر تغییر مقاومت کند و این موضوع را باور کند که یک فرد خجالتی است. پس هرگز به او نگویید که خجالتی است. اجازه ندهید هم‌سالانش هم او را به این صورت مورد خاطب قرار بدهند. اگر می‌خواهید با فرزندتان درباره علت خجالتش صحبت کنید، این کار را در جمع انجام ندهید.
آفتاب‌‌نیوز : حتما شما هم با کودکان کمرو و خجالتی روبه رو شده‌اید یا شاید یکی از همین بچه‌ها در خانواده شما وجود دارد. کودکانی که معمولا خیلی سخت در جمع حاضر می‌شوند و ساکت هستند. اگر هم بخواهند حرفی بزنند؛ به آهستگی و با چشمانی که به زمین دوخته شده، حرف‌هایشان را به زبان می‌آورند. این کودکان وقتی در مرکز توجه قرار می‌گیرند؛ به شدت پریشان و مضطرب می‌شوند. احساسی که می‌تواند خود را با لکنت زبان، سرخ شدن صورت، گاهی لرزش صدا و دست، بالا رفتن تپش قلب و بریده حرف زدن همراه باشد. اگر کودک خجالتی نتواند بر کمرویی‌اش غلبه کند، در آینده دچار مشکلات زیادی خواهد شد. عدم اعتماد به نفس، حضور نیافتن در جمع، موفق نبودن در کار گروهی، تنهایی و عدم توانایی در دفاع از حق خود فقط چند مشکل از هزاران مشکلی است که کودک خجالتی باید با آنها دست و پنجه نرم کند. اما راهکارهای حل این مشکل چیست؟ این سوالی است که در ادامه به آن پاسخ می‌دهیم.


خجالت را کنار بگذارید


برای درمان کمرویی در کودکان ابتدا نیاز به پیدا کردن ریشه مشکل است. اولین و مهمترین نکته در تربیت کودکان، توجه به الگوبرداری آنان است. پس اگر شما در تعاملات اجتماعی خود فردی خجالتی هستید و قادر نیستید که به درستی با دیگران ارتباط برقرار کنید، نباید از فرزندتان توقع داشته باشید که فردی اجتماعی باشد. سعی کنید به خاطر فرزندتان هم که شده خجالت را کنار بگذارید.


مواظب یکی یکدانه‌ها باشید


کودکانی که برادر یا خواهری ندارند و یا در خانواده‌های کم جمعیت زندگی می‌کنند، معمولا اصول حضور در جمع را یاد نمی‌گیرند. آنها ترجیح می‌دهند، بیشتر وقت خود را با نقاشی کشیدن یا دیدن کارتون بگذرانند. پس اگر می‌خواهید کودکتان را از داشتن برادر و خواهر محروم کنید، او را تشویق به بازی‌های گروهی و حضور در جمع هم سن و سالانش کنید. اجازه دهید، لذت بازی و دوستی با بچه‌های دیگر با بچشد. علاوه بر این اگر در آپارتمان زندگی‌ می‌کنید؛ می‌توانید با همسایه‌هایی که فرزند هم‌سن کودک شما دارند، ارتباط بگیرید و به این ترتیب هم رسم همسایگی را به جا بیاورید و هم کودکتان را از انزوا نجات دهید.


اشتباهات کودکتان را بپذیرید


یکی دیگر از دلایل خجالت در کودکان سرزنش و تحقیر آنها به خصوص در جمع است. همین باعث می‌شود که کودک ترجیح دهد از جمع کناره‌گیری کند و اصلا کاری انجام ندهد تا تنبیه نشود. یادتان باشد که فرصت تجربه کردن را نباید از کودکتان بگیرید. به او جسارت و شجاعت اشتباه کردن و عذرخواهی در زندگی روزمره را بیاموزید؛ چرا که از قدیم گفته‌اند املای نانوشته غلط ندارد.


هرگز به کودکتان برچسب خجالتی نزنید


برچسب خجالتی زدن به کودک باعث می‌شود که او در برابر تغییر مقاومت کند و این موضوع را باور کند که یک فرد خجالتی است. پس هرگز به او نگویید که خجالتی است. اجازه ندهید هم‌سالانش هم او را به این صورت مورد خاطب قرار بدهند. اگر می‌خواهید با فرزندتان درباره علت خجالتش صحبت کنید، این کار را در جمع انجام ندهید. بودن در مرکز توجه به اندازه کافی برای کودکان خجالتی عذاب آور هست؛ وقتی دیگران هم وارد بحث شما شوند، شرایط برایش دشوارتر خواهد شد.


دوست من می‌شی؟


حتما یادتان هست که در مدرسه درباره باز کردن سر صبحت با دیگران درس‌هایی داشتیم، مثل اینکه با تعارف بیسکویت می‌توانید این کار را شروع کنید. حالا شما هم در خانه به فرزندتان چگونگی ارتباط برقرار کردن با هم‌سالانش را بیاموزید. اصلا بازی‌های دو نفره تشکیل دهید و موقعیت را برایش بازسازی کنید. می‌توانید با اجرای نمایش به او این مهارت را آموزش دهید. وقتی هم که او را به پارک بردید، از او بخواهید که این بازی را ادامه دهد. مطمئن باشید، نتایج خوبی خواهید گرفت.


این بار اجازه دهید کودکتان در مهمانی شیطنت کند!


یکی از عادت‌های بد والدین این است که معمولا در مهمانی‌ها از کودک ساکت و آرام تعریف می‌کنند. در شرایطی که انزواطلبی کودک یک نکته منفی به حساب می‌آید. اجازه دهید کودکتان در مهمانی‌ها بازی و شیطنت کند. چه اشکالی دارد که روحیه شاد و کودکانه‌اش را در جمع هم بروز دهد. تا زمانی که این کارها به دیگران آسیبی نمی‌زند، انجام آنها اشکالی ندارد. با تعریف و تمجید از این روحیه به او فرصت کودکی کردن را بدهید.


با فرزندتان همدلی کنید


حتما با کودکتان در یک محیط خلوت صحبت کنید و به حرف‌هایش درباره این مسئله خوب گوش بدهید. به او بگویید که وقتی خودتان هم کودک بودید، این موقعیت‌ها را تجربه کرده‌اید. اجازه دهید بداند که شما شرایط او را درک می‌کنید. او را تشویق به انجام کارهایی که به آنها علاقه‌مند است، بکنید. بالابردن اعتماد به نفس کودک باعث می‌شود که بیشتر خودش را در جمع‌‌های مختلف نشان دهد و به دنبال موفقیت‌های بیشتر باشد.


بدبینی را در کودکتان از بین ببرید


معمولا کودکان خجالتی دارای افکار منفی هستند. مثلا فکر می‌کنند که کسی دوست ندارد با آنها بازی کند یا بچه‌ها از آنها خوششان نمی‌آید. سعی کنید؛ افکار مثبت را جایگزین این افکار منفی کنید. به او بگویید که خیلی خوب می‌تواند با بچه‌ها بازی کند و دل دیگران جا باز کند. کودک را تشویق کنید که خودش را باور کند.


دلایل اضطراب کودک را بر طرف کنید


یکی از دلایل ترس و اضطراب کودک برخورد با ناشناخته‌هاست. به عنوان مثال وقتی کودک برای اولین بار به یک جشن تولد دعوت می‌شود، به خاطر اینکه تصوری از فضای آنجا ندارد، دچار استرس می‌شود. شما می‌توانید به همراه فرزندتان یک هفته قبل از تولد او را به خانه دوستش ببرید و با والدین او آشنا کنید. درباره موقعیت‌هایی مثل دندانپزشکی یا رفتن به آرایشگاه هم این شرایط صادق است. یادتان باشد که در تجربه‌های تازه آمادگی قبلی دادن به کودک، بهترین راهکار است.


کودکتان را مستقل بار بیاورید


کودکان زیادی هستند که در محیط خانه برخورد عادی‌ای دارند ولی به محض حضور در شرایط و موقعیت‌های خاص خجالتی می‌شوند. مثلا وقتی کودک در جشن تولد دوستش می‌خواهد در کنار شما بماند، باید به او تذکر بدهید که فقط برای چند دقیقه می‌تواند پیش شما بماند و بعد باید با دوستانش بازی کند. اگر می‌خواهید کودکتان را در جشن تولد تنها بگذارید، او را از زمان برگشت خود مطلع کنید و اگر کودکتان می‌ترسد که شما او را ترک کنید، به او اطمینان بدهید که جشن را ترک نمی‌کنید ولی او نباید تمام مدت کنار شما بنشیند.


منبع: فردا 





۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن