تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداى عزوجل به موسى وحى كرد: اى موسى در هيچ حالى مرا فراموش نكن و به ثروت زياد شاد نش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817793923




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به ۷ دلیل تعطیلات زمستانی مدارس مفید است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: به ۷ دلیل تعطیلات زمستانی مدارس مفید است
«هم‌اکنون دانش‌آموزان مجبورند ۶ ماه بی‌وقفه را قبل از عید نوروز در مدارس طی کنند که با توجه حجم سنگین درس‌ها در نظام آموزشی کنونی، به طور جدی خسته و فرسوده می‌شوند.»
آفتاب‌‌نیوز : «مدارس، تعطیلات زمستانی داشته باشند یا خیر؟ این، بحث روزهای اخیر درباره آموزش و پرورش است که موافقان و مخالفان جدی نیز دارد. به نظر می‌رسد مقدمه این کار باید تفویض اختیارات آموزشی به استان‌ها باشد که شاید بتوان آن را فدرالیسم آموزشی نامید.

ایران از مناطق و اقوام مختلفی تشکیل شده است؛ در یک زمان واحد، در جایی از کشور می‌توان از فرط گرما تن به دریا سپرد و در نقطه‌ای دیگر بر دامنه کوه‌ها اسکی رفت.

در جایی کودکی با زبان ترکی با معلم‌اش سخن می‌گوید و در مدرسه‌ای با صدها کیلومتر فاصله، گلیکی و در نقطه‌ای دیگر بلوچی و ... حرف می‌زنند.

وقتی فرهنگ‌ها و جغرافیاهای مختلف در کشوری وجود داشته باشد، قطعاً الزامات مختلفی نیز باید حاکم باشد.

با این حال در نظام مدرسه که فرهنگی‌ترین بخش هر جامعه است، تفاوت‌های فرهنگی به رسمیت شناخته نشده است و دانش‌آموز ترکمن همان درس‌ها را می‌خواند که دانش‌آموز لرستانی. هم محتواها یکی است؛ هم نحوه، سیستم و زمان‌بندی ارائه.

بنا بر این یکی از اولویت‌های نظام آموزشی در مدرسه، این است که بر اساس مناطق جغرافیایی و فرهنگی، استقلال عمل در "قالب و محتوای آموزشی" به مناطق داده شود.

در همین چارچوب می‌توان تصمیم‌گیری راجع به تعطیلات مدارس را نیز به استان‌ها سپرد. شاید در این تصمیم‌گیری، استانی گرمسیری مانند بوشهر مایل به تعطیلات زمستانی در ازای شروع کلاس‌ها از شهریور نباشد ولی در آذربایجان ترجیح دهند که در فصل سرما یک ماه مدارس را تعطیل و در عوض مدارس را یک ماه زودتر آغاز کنند.

اما اگر بخواهند قبل از فدرالیسم آموزشی در این باره تصمیم بگیرند، باید گفت که فواید این طرح بر مضرات احتمالی آن می‌چربد (البته آغاز به کار مدارس در شهریور در مناطق گرمسیری نیازمند بررسی است و نهایتاً می‌توان این مناطق را مستثنی کرد):

۱- تعطیلات تابستانی طولانی و کسالت‌بار است. با انتقال بخشی از این تعطیلات به زمستان، مشکل کشدار بودن تعطیلات تابستانی حل می‌شود.

۲- در شهرهایی که آلودگی هوا در اواخر پاییز و اوایل زمستان تشدید می‌شود، با تعطیلات یک ماهه مدارس، حجم ترافیک و به تبع آن آلودگی هوا به طرز محسوسی کاهش می‌یابد.

۳- مناطق گرمسیری کشور که در تابستان کمتر پذیرای مسافر هستند، از نظر گردشگری رونق می‌گیرند و چرخ اقتصادشان می‌چرخد.

۴- دانش‌آموزان در میان‌سال تحصیلی، دو بار فرصت تنفس و تجدید قوا پیدا می‌کنند: تعطیلات زمستانی و عید نوروز.

یادآور می‌شوم که در صورت اجرای این طرح، مدارس از ابتدای شهریور آغاز به کار می‌کنند و تا پایان اسفند ادامه می‌یابند و لذا ایجاد فرصت تنفس در یک بازه زمانی ۷ ماهه برای کودکان و نوجوانان، منطقی است.

هم‌اکنون دانش‌آموزان مجبورند ۶ ماه بی‌وقفه را قبل از عید نوروز در مدارس طی کنند که با توجه حجم سنگین درس‌ها در نظام آموزشی کنونی، به طور جدی خسته و فرسوده می‌شوند.

۵- فرصت لمس بیشتر و جدی‌تر زمستان و زیبایی‌های آن توسط کودکان و نوجوانان با تعطیلات زمستانی بهتر از وضعیت کنونی میسر می‌شود.

۶- با توجه به این که بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصل سرما و در مدارس - به ویژه ابتدایی - به طرز قابل ملاحظه‌ای شیوع پیدا می‌کند و از دانش‌آموزان به همدیگر منتقل می‌شود، تعطیلی یک‌ماهه مدارس در زمستان می‌تواند به سلامت دانش‌آموزان هم کمک کند.

۷- با ایجاد تعطیلات زمستانی می‌توان در درس‌ها نیز تغییراتی ایجاد کرد تا وقفه ایجاد شده، آسیبی به روند آموزشی نزند. مثلاً می‌توان درس تاریخ را قبل از تعطیلات خواند و تمام کرد و امتحان داد و علوم را بعد از آن. یکی از فواید این تغییر درسی، سبک شدن کیف مدرسه خواهد بود.

شاید گفته شود که در ترم نخست که دانش‌آموزان تاریخ می‌خوانند و بعد از تعطیلات علوم، تکلیف معلمان علوم در ترم اول چیست؟ راه‌ حل ساده است: مانند دانشگاه‌ها بخشی از دانش‌آموزان ابتدا تاریخ می‌خوانند و سپس علوم و بخشی دیگر ابتدا علوم و سپس تاریخ. درباره بقیه درس‌ها هم به همین شکل.

مهم این است که این تحول مثبت در آموزش و پرورش اتفاق بیفتد؛ اگر اراده‌ای برای تحول باشد، حتماً می‌توان اشکالات را نیز برطرف کرد یا به حداقل رساند والا ادامه روند کنونی و هر گونه تحولی را به بهانه وجود برخی اشکالات و انتقادات کنار نهادن، دردی را دوا نخواهد کرد و زخم‌های نظام آموزشی همچنان عمیق‌تر و عفونی‌تر خواهند شد.»

منبع: عصر ایران





۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن