واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: کاهش ارزش پول ملی ترسناک نیست!
از ابتدای سال ۱۳۹۲ که دولت یازدهم سر کار آمد تاکنون ارزش لیر تقریبا نصف شده است که این نشان میدهد ارزش پول ملی ترکیه به شدت پایین آمده است.
پولنیوز-« دولتها در ایران پایین آمدن ارزش پول ملی را منفی میبینند در حالیکه امروز کشورهایی مثل چین و ترکیه با این اقدام صنعت گردشگری شان را رونق داده و صادرات شان را بهبود بخشیدهاند.» این مطلب، بخشی از اظهار نظر نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران درباره افزایش لجام گسیخته قیمت دلار و نگرانی بسیاری از کارشناسان در خصوص کاهش ارزش پول ملی، است.
احمد کیمیایی اسدی معتقد است: « به طور کلی کشورها برای آنکه صادرات خود را توسعه دهند در بعضی از مواقع ارزش واحد پول ملی شان را کاهش میدهند.» او صحبتهای خود را ادامه داد: «این اتفاق منجر به این میشود که صادراتشان رونق بگیرد و بتوانند وضعیت تولید داخلی شان را ساماندهی کنند. به عنوان نمونه کشورهای ترکیه و چین در مقاطعی ارزش پول ملی خود را با برنامه کاهش داده اند تا بتواند صادرات خود را در رقمی که مد نظر دارند نگه دارند.»
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: متاسفانه در ایران این موضوع خیلی خوب جا نیفتاده است و کاهش ارزش پول ملی برای دولتها نکته منفی محسوب میشود که فکر میکنند اگر این اتفاق بیفتد یک ضعف است. از ابتدای سال ۱۳۹۲ که دولت یازدهم سر کار آمد تاکنون ارزش لیر تقریبا نصف شده است که این نشان میدهد ارزش پول ملی ترکیه به شدت پایین آمده است.
احمد کیمیایی اسدی تصریح کرد: این نشان میدهد که دولتها در ایران به موضوع ارز به این شکل نگاه میکنند که ارزش پول ملی پایین نیاید. در ابتدای دولت یازدهم نرخ دلار حدود ۳۷۰۰ تومان بود و تا حدود دو ماه پیش هم همین قیمت بود و اکنون مدت کوتاهی است که گران شده است. مسئله ارز ارتباط مستقیم با صادرات ما دارد و میتواند تولید مان را رونق ببخشد. ما میتوانیم مانند دیگر کشورها این اقدام را با برنامه انجام دهیم چون به طور کلی به نفعمان خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران افزود: امروز مشاهده میکنیم که پایین آمدن ارزش پول ملی در ترکیه باعث شده است که سفر کردن به این کشور از مسافرت به کیش و قشم ارزانتر تمام میشود. اما ما به هر نحوی که شده میخواهیم ارزش پول ملیمان را بالا نگه داریم و تنها کاری که میکنیم این است که با یارانهای که میدهیم کشورهای دیگر را آباد میکنیم. این کشورها با این اقدام صنعت گردشگریشان را راه میاندازند و صادراتشان را افزایش میدهند. امیدواریم که در این مقطع حساس صادرات مان لطمه نخورد.
این فعال اقتصادی در حالی بر این باور است که افزایش قیمت دلار میتواند منجر به توسعه صادرات در اقتصاد ایران شود که، این افزایش قیمت در بازار آزاد کاملا ناگهانی و بدون خواست و اراده مسئولان صورت گرفته است. اظهار نظرهای در این باره متفاوت است. عدهای دیگر از کارشناسان بر این باور هستند بانک مرکزی به خوبی در جریان این افزایش قیمت بود اما نه با هدف توسعه صادرات، بلکه بانک مرکزی دلار را گران کرد تا بتواند کسری بودجه دولت را تامین کند. همچنین که بسیاری از دستاندرکاران بازار شهادت میدهند افزایش بی مهابای قیمت دلار معیشت بسیاری از دهکهای درآمدی را به خطر انداخته است. باید منتظر ماند و دید چهارراه استانبول چه خوابی برای اقتصاد ایران دیده است؟
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۳ - ۰۳ آذر ۱۳۹۶ - 24 November 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]