تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851095115




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سنگینی بحران نظام بانکی بر دوش تولید


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سنگینی بحران نظام بانکی بر دوش تولید
آمارها می‌گویند سهم صنایع کشور از تسهیلات بانکی ۳۰ درصد است. شاید همین آمار کافی باشد تا درک کنیم تسهیلات به جای آنکه درمان باشد به درد بزرگی برای صنایع تبدیل شده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی مجموعه بانک‌ها در حالی طی ۱۱ ماهه ابتدایی سال گذشته نزدیک به ۲۹۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصادی پرداخته‌اند
پول نیوز-صنعت در ایران چند سالی است بحران را پشت بحران تجربه می‌کند و به همین خاطر وضعش‌  مانند  کلافی است با هزاران گره که  برخی شاید با دست باز می‌‌شود و بعضی دیگر با دندان، برخی گره‌‌ها  اما  همچنان کور مانده‌‌اند. نگاهی به روزگاری که طی چند سال گذشته بر صنعت کشور گذشته  به خوبی این حقیقت  را به تصویر می‌کشد. بسیاری از کارشناسان معتقدند، سرنخ مشکلات بی‌شماری که سال‌های سیاه بی‌پولی را برای صنایع کشور رقم زده،  ریشه در سیاست‌‌های پولی و بانکی  دارد. همانطور که  بارها از زبان  صنعت‌گران  هم شنیده  شده است؛ باری که حالا بر شانه‌های نحیف صنعت سنگینی می‌‌کند، نتیجه سال‌‌ها بی‌توجهی  در ارائه تسهلات بانکی به این بخش بوده است.   
آمارها می‌گویند سهم صنایع کشور از تسهیلات بانکی ۳۰ درصد است. شاید همین  آمار کافی باشد تا درک کنیم تسهیلات به جای آنکه درمان باشد به درد بزرگی برای صنایع تبدیل شده است.  بر اساس گزارش  بانک مرکزی مجموعه بانک‌ها در حالی طی ۱۱ ماهه ابتدایی سال گذشته نزدیک به ۲۹۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصادی پرداخته‌اند که تنها  ۳۰ درصد از این تسهیلات در اختیار  بخش صنعت قرار گرفته است؛ یک سناریوی تکراری که هر سال صنایع  را بی‌پول تر از سال قبل می کند. ۳۰ درصد را با گره‌هایی که یقه صنعت ایرانی را گرفته است مقایسه کنید آن وقت حتما برای شما هم این پرسش به وجود می‌آید که چگونه صنعت می‌تواند با این نیم نگاه کوچک کوه بزرگ گرفتاری‌هایش را جا به جا کند.
 
اما مشکل تنها این نیست که طی سال‌های گذشته به خصوص در دولت‌های نهم و دهم، صف طولانی از صنعت‌گران از دریافت تسهیلات بانکی جا ماندند و ناگهان فهمیدند، سهمشان به سوی بازار مستغلات  روانه شده است.   مشکل بزرگ‌تر  آن  بود که آن  دسته از صنعت‌گرانی  هم که  موفق به دریافت این  تسهیلات شده بودند ، به دلیل نرخ بهره حدود ۳۶ درصدی تسهیلات و بالا بودن هزینه‌های تولید،  چند برابر مبلغی که وام گرفته بودند را به سیستم بانکی بدهکار شدند.  حالا پای صحبت صنعت‌‌گران که می نشینی،  دل پرخونی از اوضاع نابسامان سیستم بانکی و پرداخت بی حساب و کتاب تسهیلاتی دارند که به نام تولید اما به کام دلالان بوده است.
 
محمد قلی یوسفی،کارشناس صنعتی در این باره می‌گوید: « صنایع کشور سال‌هاست در دور باطل بی‌پولی افتاده‌اند، اگر نگاهی به  شاخص‌های رشد اقتصادی بیندازید، در هیچ دوره ‌ای صنعت نقش تعیین کننده‌ای در صعودی شدن آمارهای اقتصادی نداشته، در عوض نفت و خدمات بیشترین تاثیر  ر ا روی رشد آمارها گذاشتند. »  به گفته  یوسفی، بی‌توجهی سیتم بانکی به صنعت، از بازدهی سرمایه گذاری در این بخش کاسته است.  این تحلیگر صنعتی بر این باور است: « سیستم بانکی سال‌هاست  ضربه‌های محکم و محکم‌تر را به صنعت در ایران وارد می‌کند.» او برای توضیح بیشتر این اظهار نظر خود می‌گوید: « افزایش غیر منطقی و لجام گسیخته  نرخ سود سپرده‌های بانکی نقطه آغاز بحران بی‌پولی صنعت در کشور بود؛ خاطرم هست در دولت  نهم، احمدی‌نژاد برای اولین بار  تصمیم گرفت  نرخ سود سپرده‌های بانکی را کاهش دهد که با هجوم مخالفان مواجه شد،  اگر آن زمان بانک مرکزی این سیاست پولی را اجرا می‌کرد حالا به این وضعیت دچار نبودیم که  با وجود کاهش نرخ سود بانکی، که باور من ناچیز است، همچنان تمایلی برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید و صنعت وجود ندارد  مردم سرمایه‌هایشان را از بانک‌ها بیرون می‌کشند و بازهم بازارهای واسطه گری و دلالی را تقویت می‌کنند.» با این حال اما احمد حاتمی یزدی، کارشناس بانکی در این باره نظر دیگری دارد. 
 
حاتمی می‌گوید: « صنعت‌گران سال‌هاست مظلوم نمایی می‌کنند؛ حتی اگر بپذیریم که در مقاطعی سیستم بانکی به دلیل بحران نقدینگی که با آن مواجه شد از ارائه تسهلات کافی و هدفمت  به صنایع کشور بازماند، اما باید کسی به این پرسش هم پاسخ دهد تکلیف آن صنت‌گرانی که از بانک‌ها وام‌های کلان گرفتند و هنوز یک  ریال آن را به سیستم بانکی باز نگرداند چیست؟ » مدیر عامل اسبق بانک صادرات صحبت‌های خود را اینطور ادامه می‌دهد:« بخشی از مطالبات معوق بانکها که حالا به رقمی در حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده مربوط به همین صنعت‌گرانی  است که به بدهکاران بزرگ بانکی تبدیل شده‌اند.
 
با این اوصاف صنایع کشور در دور باطل نرخ سود تسهلات بانکی گرفتار شده اند.  به نظر می‌رسد  بحران نقدینگی  تا حدی در این بخش ریشه  دوانده  که نه با زور و دستور مدیران بخش صنعت و حوزه های بانکی حل  می‌شود و نه با  پرداخت تسهیلاتی که به عقیده بسیاری از کارشناسان به صورت مُسکن عمل می‌کند. مانند ماجرای پرداخت آن ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی که پارسال قرار بود تا حدی صنایع کشور را از  رخوت نجات دهد، اما کمی بعد اخباری منتشر شد که حکایت می‌کرد این ۱۶ هزار میلیارد تومان هم به صنایع نیازمند واقعی نرسیده است.


تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - 18 November 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن