واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
طلوع آفتاب که زد از تختش بلند شد و پیراهن گلدارش را به تن کرد. به سمت عکسهای روی طاقچه حرکت کرد و قربان صدقه لبخندهای درونِ عکس ها رفت. دست کشید بر رویشان و دعایشان کرد. مادربزرگ مهربان، همیشه نوهها و نتیجههایش را بیشتر از هر چیز دیگری دوست داشت... چند قدم به عقبتر آمد و نگاه کرد، لبخندهای قاب شده، دست در دست هم بر روی طاقچه خانه، اعتراف میکردند که چقدر مادربزرگ را دوست دارند... شلف دیواری در دکوراسیون منزل همه ما دوست داریم که وسایل دوستداشتنی و چیزهایی که به آنها تعلقخاطر داریم را جلوی چشمان بگذاریم تا هرروز نگاهشان کنیم و تصدقشان برویم. گاهی لازم است یادمان بماند که چقدر دوست داشتن و لذت و شیرینی در این دنیا هست که روبهرویمان ایستاده و شاید آنها را به خاطر نمی آوریم. در این مطلب همراه ما باشید تا نگاهی به طاقچه بیندازیم و از دید دیگری به آن بنگریم؛ طاقچهای که از گذشته تا کنون در شمایل مختلفی، خود را نشان داده و پناهی است برای یادگاریها و وسایل دوستداشتنی مان تا آنها را پیش چشمانمان حفظ کنیم و جان بگیریم. در کنار این، میخواهیم گوش جان بسپاریم به کلامِ خوشبوی خاطراتِ طاقچه و شاید هم حروفِ شیرین شلف!
طاقچه یا تاقچه یا همان شلف دیواری از مؤلفههای معماری در ایران بوده است شلف دیواری در گذشته طاقچه یا تاقچه یا همان شلف دیواری از مؤلفههای معماری در ایران بوده، به شکل فرورفتگی و یا برآمدگی بر روی دیوار شکل گرفته و غالبا از جنس چوب، سنگ و گچ است. بد نیست به این نکته نیز اشاره کنیم که معمولا برای زیبایی و تزئین طاقچه ها از انواع گچبری و آیینهکاریها استفاده شده است. بیشتر موارد استفاده از آنها نیز برای قرارگیری وسایل تزئینی و یا حتی چراغ و لامپ به حساب می آید. بد نیست به این نکته نیز اشاره کنیم که طاقچههای بلندی که برای دسترسی بزرگ سالان بوده را نیز «رف» می نامند. جالب است بدانید که در نواحی شمالی ایران، معمولا از طاقچههایی از جنس چوب استفاده می شود.
در نواحی شمالی ایران، معمولا از طاقچههایی از جنس چوب استفاده می شود شلف دیواری در دکوراسیون خانه در گذشتهها بیشتر در خانه اعیان و اشراف از طاقچه استفاده میشد، اما رفته رفته این المان دکوراسیون منزل سنتی جزء رسم و رسوم قرار گرفت و دیگر خانه ایرانی بدون طاقچه، بی معنی بود. بعد از وارد شدن طاقچه به خانه عموم مردم، در ابتدا آن را در فضای پذیرایی قرار میدادند، اما بعد از گذشت مدتی این المانِ کارآمد و دوست داشتنی در هر اتاقی جای پیدا کرد و با پارچه های سه گوش، کناره های ترمه و سرمه دوزی پوشش داده شد. اندازه های متفاوتی از طاقچه در دکوراسیون منزل های قدیمی وجود داشت؛ از شلف دیواری خیلی کوچکی که شاید تنها یک گوشه دیوار را اشغال می کرد گرفته تا طاقچه های بزرگی که سرتاسر آن را پوشش می داد. طاقچه دیروز و شلفِ امروز در دکوراسیون منزل با گذشت زمان و شکل گیری تغییر و تحولاتی در ساخت و ساز و معماری ساختمان ها، کاربرد طاقچه به عنوان عنصر ثابت بر روی دیوارها کاهش یافت، اما کم کم در شمایل جدیدی با نام شلف، شروع به خودنمایی کرد. بد نیست به این نکته نیز اشاره کنیم که شاید نمودِ اولین نشانه های بازگشت طاقچه یا همان شلف دیواری امروزی، فضای روی شومینه ها باشد!
اولین نشانه های بازگشت طاقچه یا همان شلف دیواری امروزی، فضای روی شومینه ها باشد شلف دیواری؛ طاقچه مدرن مسئله ای که در مورد شلف های امروزی وجود دارد عدم وجود محدودیت در فضای نگهداری آنهاست. شما می توانید از لابی و پذیرایی گرفته تا حمام و سرویس بهداشتی از شلف دیواری استفاده نمایید. شلف ها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می شوند. شلف ثابت سطحی است که در زمان ساخت و ساز با کمک وسایل مربوطه ساخته میشود و در انتها نیز با مصالحی مثل گچ، سنگ و چوب پوشش می یابد.
شلف ثابت سطحی است که در زمان ساخت و ساز با کمک وسایل مربوطه ساخته میشود شلف متحرک نیز سطحی است که معمولا شکل دکوراتیوی داشته و علاوه بر کاربردی که دارند به زیبایی دیوار نیز کمک می کنند. این نوع شلف ها از جنس های متفاوتی مثل گچ، پلی استر، چوب، فلز و یا به شکل ترکیبی ساخته می شوند. منبع : chidaneh.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]