تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817812815




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غیرمجازها از کجا آمدند؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: غیرمجازها از کجا آمدند؟
دهه 80، دهه پیک تاسیس این موسسات بود که البته در همان زمان هم مشکلات ریز و درشت‌شان غیر قابل انکار بود. بانک مرکزی وقت این موسسات را به حال خود رها کرده و نظارت دقیقی روی آنها نداشت. این موسسات شروع به جذب سپرده با نرخ سودهایی نجومی 25 تا 27 درصدی کردند و بعد از آن اموال مردم را با سوء مدیریت خود حیف و میل کردند.
 پول نیوز- موسسات مالی و اعتباری، موسسات خصوصی نظام پولی کشور محسوب می‌شوند. بعد از انقلاب اسلامی، موسسات خصوصی  از نظام پولی و بانکی کشور حذف شدند اما این خط‌خوردگی چندان دوام نیاورد. زمزمه‌های ایجاد دوباره این موسسات دوباره در برنامه های دوم و سوم توسعه اقتصادی کشور مطرح شد و برخی از آن‌ها به شکل بنگاه‌های کوچک و تعاونی‌های قرض الحسنه شروع به کار کردند. پس از برنامه چهارم توسعه اما، با هدف خصوصی‌سازی در حوزه‌هایی از نظام پولی و بانکی کشور، روند ایجاد موسسات مالی و اعتباری سرعت گرفت. 

سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی بر این اساس بود که بخشی از بانک‌های دولتی به بخش خصوصی واگذار شوند. سیاست‌هایی که روی کاغذ بی‌نقص بودند  و در عمل، راه به جایی نبردند. 
مشکلات کنونی موسسات مالی و اعتباری ریشه در دهه 60 و دهه 70 دارد. افزایش بی رویه صندوق‌های قرض الحسنه و تعاونی ها در سال‌های 60 تا 70 و به شکل افراطی‌تر در سال‌های 70 تا 80 آغاز شد. بعد از آن کم کم نوبت به  موسسات مالی و اعتباری، رسید. طیف گسترده‌ای از این موسسات در مالی و اعتباری در دهه 80 تاسیس شدند. 

دهه 80، دهه پیک تاسیس این موسسات بود که البته در همان زمان هم مشکلات ریز و درشت‌شان غیر قابل انکار بود. بانک مرکزی وقت این موسسات را به حال خود رها کرده و نظارت دقیقی روی آنها نداشت. این موسسات شروع به جذب سپرده با نرخ سودهایی نجومی 25 تا 27 درصدی کردند و بعد از آن اموال مردم را با سوء مدیریت خود حیف و میل کردند. 

تنها 5 موسسه مالی و اعتباری در کشور، تبدیل به بانک شدند. انصار، حکمت ایرانیان(قبلا موسسه ایرانیان)، سینا، قوامین و مهر اقتصاد. 

اگرچه موسساتی مثل فرشتگان و میزان در سال‌های 92 تا 94 همواره حاشیه ساز بودند و با نام بنگاه ورشکسته از آنان یاد می‌شد اما اولین موسسه ورشکسته‌ایی که حسابی سر و صدا کرد، ثامن الحجج بود. موسسه‌ای که بنا بر اعلام سپرده‌گذارانش تا سقف 27 درصد سود بابت سپرده‌های بلوکه پرداخت می‌کرد. بعد از ماجرای ثامن الحجج، تجمع‌های بسیاری برای استیفای حقوق سپرده‌گذاران برگزار شد و صدای اعتراض مردم به شیوه‌های مختلف بلند شد.

فشار اعتراض‌ها تا جایی بالا گرفت که بالاخره ولی‌الله سیف، رییس کنونی و وقت بانک مرکزی وارد قضیه شد. فروردین ماه امسال، بانک مرکزی نام 5 موسسه مالی اعتباری را به عنوان تنها موسسات مورد تایید خود اعلام کرد: توسعه،کوثر، ملل، نور و کاسپین. 

در ظاهر قائله ختم شد اما آیا ریشه‌یابی این مشکلات به درستی انجام شده است؟ آیا پرونده این موسسات مالی و اعتباری با یک بیانیه بانک مرکزی بسته می‌شود؟ چه دست‌هایی پشت پرده این موسسات هستند که حتی خود سیف هم راه به جایی نمی‌برد؟ این موسسات تا چه انداره در بحران نظام بانکی در کشور نقش دارند؟

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - 31 October 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن