تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم همانا نمازگزار هنگام نماز با پروردگار بزرگ و بلند مرتبه اش مناجات مى كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817794408




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چالش‌های عربستان برای دور کردن عراق از ایران


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


روزنامه اسرائیلی جروزالم پست بررسی کرد
چالش‌های عربستان برای دور کردن عراق از ایران
عربستان سعودی اخیراً تلاش هماهنگی را برای افزایش روابط خود با همسایگان شمالی‌اش آغاز کرده است.
روز نو : عربستان سعودی اخیراً تلاش هماهنگی را برای افزایش روابط خود با همسایگان شمالی‌اش آغاز کرده است.




به گزارش روز نو :  به نقل از روزنامه اسرائیلی جروزالم پست، عراق به تازه‌ترین جبهه کشمکش برای برتری میان ایران و عربستان تبدیل شده و ریاض مصمم است که بغداد را از مدار تهران خارج کند.


اما با توجه به میزان نفوذ ایران در عراق، این اقدام اگر غیرممکن نباشد، بسیار دشوار خواهد بود.


سلمان، پادشاه عربستان روز یکشنبه در نخستین نشست شورای همکاری مشترک که برگزاری‌اش به‌منزله برقراری دوباره روابط پس از سال‌ها تنش است، میزبان حیدرالعبادی، نخست‌وزیر عراق بود. رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در این جلسه شرکت داشت و این در حالی است که ایالات‌متحده آشتی عربستان-عراق را ابزار کلیدی منزوی کردن ایران می‌داند. تیلرسون گشایش مرز عرعر میان عراق و عربستان و از سرگیری پروازهای مستقیم میان دو کشور را اعلام کرد.


روز یکشنبه خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان به بغداد سفر کرده و خواستار روابط اقتصادی مستحکم‌تر برای تقویت قیمت نفت شد. 


ریاض که در حال مبارزه با نفوذ ایران در یمن و سوریه است و مدعی شده ایران در ناآرامی‌ها در بحرین دست دارد، به‌طور آشکار از نزدیکی به عراق نفع می‌برد. گابرین بن دور، کارشناس خاورمیانه در دانشگاه حیفا گفت: «سعودی‌ها می‌خواهند دولت عراق را از مدار ایران خارج کنند و روابط ایران و عراق را تخریب کنند یا دست‌کم دولت عراق را قادر سازند که تا این اندازه به حمایت ایران وابسته نباشد.»


روابط عربستان با عراق در سال 1990 پس از حمله صدام به کویت قطع شد، و طی سال‌های اخیر نیز این روابط به دلیل تأثیرگذاری ایران بر دولت شیعه عراق سرد بوده است. عراق دارای اکثریت شیعه است و پیوندهای مذهبی مزیت طبیعی را به ایران بر عربستان سنی وهابی می‌دهد. 


حیدر العبادی در مقایسه با نوری الم الکی، نخست‌وزیر سابق عراق تمایل بیشتری به برخورداری از یک سیاست خارجی مستقل‌تر دارد. براندون فریدمن، محقق مرکز مطالعات خاورمیانه و آفریقای دایان در دانشگاه تل‌آویو گفت: «او در تلاش است با تقویت روابط با عربستان، آزادی عمل بیشتری کسب کند و استقلال عراق را افزایش دهد. هنوز هم‌گروهی از عراقی‌ها هستند که وجود یک عراق مستقل و محکم را ممکن می‌دانند.»


آنچه عبادی واقعاً می‌خواهد یک حمایت دیپلماتیک و پذیرفته شدن در افکار عمومی جریان اصلی عرب و صحنه داخلی عرب است. اما علیرغم تمایل دو طرف، مخالفت ایران می‌تواند مانع از استحکام روابط میان دو کشور شود. فریدمن دراین‌باره گفت: « نمی‌توان در مورد نفوذ ایران در عراق اغراق کرد. اگر ایران نخواهد شاهد اتفاقی در عراق باشد، سؤال این نیست که چه اهرم‌هایی در اختیار دارد، بلکه باید دید چه اهرم‌هایی ندارد. ایران تقریباً در تمام نهادهای دولتی عراق عمیقاً نفوذ کرده است.»


قاسم الاعرجی، وزیر کشور قدرتمند عراق روابط عمیقی با ایران دارد که به دهه 1980 برمی‌گردد. ایران دارای متحدان بانفوذی در پارلمان عراق است که می‌توانند دستورکارش را پیگیری کنند. گرگوری گاوس، در مدرسه علم حکومت بوش در دانشگاه اِی اند ام گفت: «در حال حاضر، اگر عبادی بخواهد روابط را قطع کند، ایرانی‌ها او را از پا درمی‌آورند. دست‌کم آن‌ها آن‌قدر بر اکثریت پارلمان عراق نفوذ دارند که کار حکمرانی را برای او سخت کنند.» 


ایران همچنین دارای نفوذ گسترده‌ای بر نیروهای شیعه‌ای است که در جنگ علیه داعش از آن‌ها حمایت کرد. عبادی در دیدار با تیلرسون که گفته بود نیروهای نزدیک به ایران باید از عراق بروند، تأکید کرده بود که این نیروها بخشی از نهادهای عراقی است.  وی تصریح کرد: «نیروهای حشد الشعبی باید تشویق شوند چراکه امید کشور و منطقه خواهند بود.»


به عقیده گاوس کاهش نفوذ ایران در عراق غیرممکن نیست اما زمان می‌برد. اما فریدمن دراین‌باره می‌گوید: «از دید من شاید خیلی دیر شده باشد.»




تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن