واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اقدام گازانبری شاپرک علیه پرداخت موبایلی
این اقدام تهدیدآمیز شاپرک نه تنها این بار توسعه شبکه های زیرساختی تلفن همراه کشور را نشانه رفته است بلکه سقوط آزادارزش شرکت های پرداخت الکترونیکی در بورس را رقم خواهد زد.
شاپرک با الزام شرکت های پرداخت الکترونیکی به قطع همکاری با اپراتورهای موبایل درصدد است به صورت گازانبری انحصار جدیدی بر بستر موبایل بانکینگ ایران ایجاد کند.
به گزارش عصرخبر، شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت( شاپرک) با اجبار شرکت های پرداخت الکترونیکی(psp) مبنی بر قطع همکاری شان با شرکت جیرینگ به عنوان تامین کننده بستر زیرساختی شبکه پرداخت موبایلی اپراتور اول ایران ضمن دخالت مستقیم در قراردادهای تجاری شرکت های پرداخت الکترونیکی و جیرینگ در تلاش است اپراتورهای تلفن همراه را از ارایه خدمات پرداختی به شهروندان بر بستر کدهای دستوری منع کند و انحصار جدیدی در بازار پرداخت موبایلی ایران بوجود آورد.
بسیاری از کارشناسان بازار پرداخت ایران براین باورند این اقدام یکسویه شاپرک بدلیل ناتوانی اش در انجام وظایف حاکمیتش در راه اندازی کیف پول الکترونیکی و جلوگیری از ایجاد تراکنش های غیرواقعی بدلیل نداشتن ابزارهای نظارتی صورت گرفته است.
شاپرک طی سالیان گذشته که نتوانسته تغییری در مدل دریافت کارمزد از بانک به سمت دریافت کننده خدمات ایجاد کند، نه تنها لطمه سنگینی به توسعه زیرساخت های بانکی زده بلکه باعث بزرگ شدن حباب گونه شرکت های پرداخت الکترونیکی شده که ارزش افزوده آنها بدلیل استفاده از بستر زیرساختی شبکه تلفن همراه بوده است.
این اقدام تهدیدآمیز شاپرک نه تنها این بار توسعه شبکه های زیرساختی تلفن همراه کشور را نشانه رفته است بلکه سقوط آزاد ارزش شرکت های پرداخت الکترونیکی در بورس را رقم خواهد زد.
ارایه خدمات پرداختی از طریق کدهای دستوری اپراتورهای موبایل برای اولین بار از طریق بسترهای شبکه اپراتورهای موبایل باتوجه به سرمایه گذاری هنگفت طی سالیان گذشته فراهم شده است.
چنانکه این بسترسازی از سوی اپراتور اول تلفن همراه بدلیل راحتی و امنیتی که برای ارایه خدمات به شهروندان وجود دارد با اقبال همگان مواجه شد و باعث گشایش بازار ارایه کننده خدمات پرداخت( Psp) در کشور طی سالیان گذشته شده است.
طبق آمارهای اعلام شده از سوی شاپرک در حال حاضر پرداخت های صورت گرفته بر بستر تلفن همراه از طریق کدهای دستوری بعد از کارتخوان ها رتبه دوم و سهم 16 درصدی را به خود اختصاص داده اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶ - 24 October 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]