واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
رد پای مصوبات دولت احمدی نژاد در دعوا| چنارانی: اشتباه نکردم!
ماجرای جنجالیترین دعوای هفته؛ حمله یک نماینده زن به معاون استاندار
" قسم بخورد و بگوید غلط کردم ..." " هنوز یک ماه از سخنانش نگذشته که الان تازه آمده و عذرخواهی میکند. در حالی که دو ماه فرصت داشت از مردم نیشابور معذرتخواهی کند." اینها جمله هایی است که نماینده مردم نیشابور یکشنبه (23 مهر) در اعتراض به معاون استاندار خراسان رضوی به زبان آورد و فیلم آن در فضای مجازی دست به دست شد.
روز نو : " قسم بخورد و بگوید غلط کردم ..." " هنوز یک ماه از سخنانش نگذشته که الان تازه آمده و عذرخواهی میکند. در حالی که دو ماه فرصت داشت از مردم نیشابور معذرتخواهی کند." اینها جمله هایی است که نماینده مردم نیشابور یکشنبه (23 مهر) در اعتراض به معاون استاندار خراسان رضوی به زبان آورد و فیلم آن در فضای مجازی دست به دست شد.
به گزارش روز نو : اعتراض هاجر چنارانی با صدای بلند بود و اطرافیان تلاش می کردند تا اورا آرام کنند. او از جلوی لنز دوربین با هدایت عده ای دور می شود اما وقتی صدای تشویق حضار برای صحبت های مسوول برگزاری همایش "زن، سلامت، خانواده" که با گفتن «باید ملی فکر کرد» سعی داشت اوضاع را آرام کند، بلند شد؛ هاجر چنارانی را دوباره به صحنه باز گرداند و خطاب به او گفت یعنی صحبت ها را تایید می کنید؟! تایید طرف مقابل آنچنان نماینده مجلس دهم را برآشفت که پایه میکروفون را بلند کرد و به سوی او حمله برد تا اوج جدال را رقم بزند.(اینجا)
دعوا بر سر چه بود؟
از صدای مبهم و فریادهای اعتراض گونه نمی شد تشخیص داد این همه بحث و جدل بر سر چیست اما یک موضوع کاملا روشن بود؛ آن هم اینکه این بحث، ریشه در جدل های قدیمی شهرها و تقسیم بندی های استانی داشت. ماجرا به بحث قدیمی سبزوار و نیشابور برمی گردد؛ سبزواری بودن معاون استاندار هم دلخوری های قومی نماینده نیشابور را تازه کرده است. معاون استاندار به شرح ماجرا می پردازد و مشخص می شود تمام این بگو مگوها به جلسه پارلمان زنان باز می گردد؛ جلسه ای که در آن حسینی معاون مورد اعتراض چنارانی، از لفظ "خراسان غربی" استفاده کرده بود.
سید جواد حسینی معاون سیاسی و اجتماعی استان خراسان رضوی می گوید: بنده به عنوان معاون استانداری یک ماه قبل به نیشابور رفتم و در شورای اداری پارلمان مشورت زنان حضور داشتم. قبل از حضور در نیشابور در منطقه "داورزن" بودم. این منطقه غربیترین نقطه خراسان است. آن زمان من در سخنرانی سهوا گفتم "خراسان غربی" و به هیچ عنوان از اصطلاح "استان خراسان غربی" استفاده نکردم. در آخر برنامه خبرنگاری به من گفت که در سخنرانی خودم از "استان خراسان غربی" استفاده کردهام. من همان جا تکذیب کرده و اعلام کردم به هیچعنوان این اصطلاح را به کار نبردهام و منظورم غربیترین نقطه خراسان بوده است. جالب است که در آن جلسه خانم چنارانی اصلا حضور نداشتند.
او می گوید: در همایش "سلامت، زنان و خانواده" حضور پیدا کردم و قرار بود در رابطه با آسیب "کودک همسری" صحبت کنم. در جلسه نشسته بودم که با سر و صدای زیاد از درب ورودی سالن متوجه این نماینده مجلس شدم. خانم چنارانی با سرعت زیاد به سمت من میآمد و باقی قضایا را بر مبنای آنچه در فضای مجازی منتشر شد، در جریانش هستید.
البته او گفت برای حفظ آرامش شکایتی نمی کند.(اینجا)
رد پای مصوبات دولت احمدی نژاد در دعوا
بسیاری از جدلهای منطقه ای ناشی از مصوباتی است که بدون حساب و کتاب صورت می گیرد و از آنجایی که دولت نهم و دهم هم چندان اهل حساب و کتاب نبود، مصوباتی را روی دست برخی استانها گذاشت که نتیجه آن اختلافات امروز است. این بخش از ماجرا را حسین سبحانی نیا نماینده سابق نیشابور مطرح می کند. او به خبرآنلاین گفت: معاون سياسي اسبق استانداري خراسان رضوي در دولت محمود احمدينژاد بدون اطلاع بخشدار، فرماندار و نمايندگان اين دو حوزه، چهار روستاي «جنبر جوق، کزگ، فرخار و رباطي» از توابع نيشابور را به توابع سبزوار پيوند داد تا بتواند شرايط جمعيتي لازم براي ايجاد شهرستان «خوشاب» در سبزوار را فراهم کرده و آن را در تقسيمات کشوري سال 89 بگنجاند. مسئولان منطقهاي اعم از بخشدار و فرماندار و نمايندگان اين دو شهر، پس از ابلاغ قانون تصميمات کشوري متوجه اين تغيير شده بودند که به قول وي، خيلي دير بود. با اين حال اعتراضشان را در جلساتي با استاندار، تذکر به وزير کشور و دعوت از وي براي حضور در مجلس، از مجاري قانوني پيگيري کردند. وعدههايي هم به آنها داده شد تا اين موضوع در قانون تقسيمات کشوري بعدي اصلاح شود. اما چنين نشد! عمر دولت مسبب اين اختلاف به پايان رسيد و سکان امور به دولت يازدهم سپرده شد. دولتي که با علم به بروز احتمالي اختلافاتي مجدد در تقسيمات کشوري، ترجيح داد همه مطالبات نمايندگان در اين باره را به تدوين لايحه جامع تقسيمات کشوري حواله دهد. لايحه اي که با پايان عمر دولت يازدهم هم راهي بهارستان نشد و هنوز هم از آن خبري نيست.(اینجا)
واکنش زنان
"توقع از خانم چناراني و ديگر نمايندگان زن مجلس و نهادهاي ديگر اين نيست كه براي اثبات خود رفتاري مانند رفتار بسياري از سياستمداران مرد داشته باشند. " این را آذر منصوری نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح طلب می گوید. منصوری به موضوع دعوای نماینده اصولگرای نیشابور فارغ از نگاه سیاسی می پردازد و معتقد است با مقاومت هایی که در جامعه نسبت به زنان وجود دارد، خطاهای آنها بیشتر به چشم می آید.
او گفت: آن ها نباید قضاوت هاي ناصحيح را تشدید کرده و با اين رفتار خود بهانه ها را براي حضور زنان ايران در مقدرات اساسي كشور بيشتر كنند. قرار نبوده و نيست كه زنان تشديد كننده خشونت ها باشند. اين همان ويژگي متفاوت ما با الگوهاي فمينيسم راديكال است. (اینجا)
آیا پرونده دعوا به هیات نظارت می رود؟
هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از جمله نهادهایی است که مجلس برای نظارت بر عملکرد وکلای ملت پیش بینی کرده است تا اگر مسئله ای پیش آمد، در حیطه وظیفه نمایندگی بودن یا نبودنش مورد بررسی قرار بگیرد. جمالی سخنگوی این هیات درباره احتمال بررسي حمله هاجر چناراني به معاون سياسي استاندار خراسان رضوي در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، به خبرآنلاین گفت: فعلا که مجلس تعطیل است، اما چنانچه جمعی از نمایندگان مجلس یا معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی و یا هیات رئیسه مجلس شکایتی داشته باشند، به هیات نظارت ارسال خواهد شد و سپس به این موضوع هم رسیدگی خواهیم کرد.(اینجا)
به هیچ عنوان اشتباه نکردم
پس از چند روز گفت و شنود بر سر ماجرای دعوای نماینده نیشابور هاجر چنارانی نسبت به اتفاق افتاده واکنش نشان داد و گفت از آبروی 6هزار ساله نیشابور حمایت کردم و به هیچ عنوان اشتباه نکرده ام. او گفت: جناب آقای حسینی معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی نگاه کاملا منطقه ای نسبت به شهرهای استان داشته و در همایش پارلمان زنان که ماه گذشته در نیشابور برگزار شده بود، اهانتی به مردمان شهرستان کردند که بایستی در طول این یک ماه در وهله اول از مردم، و پس از آن از مسئولین شهر عذرخواهی کتبی خود را ارائه مینمود.
چنارانی در ادامه با بیان اینکه پیرو هیچ یک از جناح های سیاسی نیست و نماینده ای کاملا مردمی و مستقل است و با هیچ شخصیت سیاسی در هر جناحی هیچ مشکل سیاسی ندارد، درباره علت برخورد شدید خود با معاون سیاسی استانداری گفت: آبرو و حق نیشابور و مردمانش حتی بیش از آبرو و حق خود، برایم اهمیت دارد و به هیچ مسئولی در هر جایگاهی حق نخواهم داد به مردمان شهرم کوچکترین اهانتی را داشته باشد و آبروی 6 هزار ساله این شهرستان را به سخره بگیرد.
وی افزود: به هیچ عنوان برخورد امروز خود را اشتباه نمیدانم و در راستای احقاق حق نیشابور تمامی تلاش خود را خواهم کرد.
منبع: خبرانلاین
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]