واضح آرشیو وب فارسی:: اِعدام نوعی کیفر و مجازات و به عبارتی دیگر اشد مجازات برای محکوم است. این کیفر یکی از موارد پیش بینی شده در قانون برخی کشورهاست که در آن به حکم قانون و بر اساس حکم دادگاه -عمومی، جنایی، نظامی و غیره- زندگی یک انسان سلب میشود. عربستان سعودی، چین، آمریکا، عراق و ایران دارای بالاترین آمار اعدام در جهان هستند. اعدام که در تاریخ حقوق کیفری سنگینترین مجازات بشری به شمار میرود از دیرباز در جوامع و ملتها جهت برخورد با ناقضان قانون خود وجود داشته است. درگذشته اعدام در کشورهای بسیاری از جهان انجام میشد. امروزه اما تعداد زیادی از کشورها این روش مجازات را برچیدهاند و یا کمتر آن را به اجرا درمیآورند. فشارهای افکار همگانی و سازمانهای مدافع حقوق بشر در کاهش صدور مجازات اعدام و یا کنار گذاشتن آن دخیل بودهاند. بعضی کشورهای جهان از راه برگزاری همهپرسی، اعدام را از قوانین قضایی خود برداشتهاند.
جرائمی که در قانون ما برای آنها اعدام پیشبینی شده شامل قتل، تجاوز، آزار جنسی کودکان، لواط، سرقت مسلحانه، آدمربایی و محاربه میشوند. لازم به ذکر است که طبق قانونی جدید حاملان مواد مخدر دیگر مشمول حکم اعدام نخواهند شد. در عوض حکم حبس 5 تا 10 سال برای آنها در بحث حمل مواد مخدر صادر میشود.
شما میتوانید با تماس مستقیم (شماره های موجود در پایین همین مطلب) با وکیل پایه یک دادگستری ما، مشاوره رایگان بگیرید. این دفتر وکالت با دارا بودن وکلای باسابقه و تجربه بیش از 12 سال فعالیت میتواند در عرصه های مختلف حقوقی در کنار شما خوبان باشد. بهترین وکیل ما آقای شاهین قیصری می باشد که وکیل و مشاور حقوقی در صدها پرونده بوده است. همچنین ایشان در بسیاری از شرکت های خصوصی و نیمه خصوصی نیز به عنوان مشاور در عرصه های مختلف حقوقی و قضائی همراه آن ها بوده است. پس با ما تماس بگیرید.
قوانین کشور ما سن مجازات کیفری را ۱۵ سال برای پسران و ۹ سال برای دختران می باشد. مجازات قتل عمدی اصالتا قصاص است اما همیشه اینطور نیست، یعنی صرف ارتکاب قتل عمد موجب قصاص نیست بلکه شرایط دیگری هم لازم است، که اگر این شرایط نباشد قصاص ممکن نیست. مواردی از قتل عمدی که قاتل قصاص نمیشود را میتوان به ۳ دسته قتلهایی که مشمول علل موجهه هستند، قتلهایی که در آنها موارد سقوط قصاص وجود دارد، قتلهای عمدکه موجب قصاص نیست تقسیم کرد.
خانواده مقتول براي اعدام قاتل بايد ديه بدهند. درباره چگونگي پرداخت ديه به خانواده مقتول براي اجراي حكم قصاص باید گفت که در صورتی كه مقتول زن و قاتل مرد باشد برای اجرای قصاص مرد بايد تفاضل ديه يعنی نصف ديه را به ورثه قاتل پرداخت. در ماده 209 قانون مجازات اسلامی اين حكم آمده است. يعنی اينكه برای اجرای حكم قصاص و اعلام يك مرد قاتل، بايد نصف ديه از سوی اولياء دم مقتوله (زن) به قاتل پرداخت گردد. ولی اگر زنی مردی را بكشد قصاص میشود و اوليای مقتول جز خون زن مستحق چيز ديگری نيستند.
شما عزیزان میتوانید با حضور در دفتر وکالت ما، از وکیل و مشاور حقوقی این دفتر مشاوره رایگان بگیرید. وکیل پایه یک دادگستری ما با سابقه طولانی و عملکردی درخشان در عرصه های مختلف حقوقی میتواند پشتبانه خوبی برای شما خوبان باشد. پس با ما تماس بگیرید.
با ما تماس بگیرید
www.vakilp1.com | [email protected]
021-44276324-5 | 09126773436