واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سوزش سر دل دارید؟
سوزش سر دل نشانهای ناراحتکننده از عملکرد نامناسب اسفنکتر مری است.
آفتابنیوز : گاهی اوقات علائم سوزش سر دل آنقدر قوی است که اکثر افراد آن را با حمله قلبی اشتباه میگیرند. در مواقع ابتلا به این مشکل خوردن برخی مواد غذایی توصیه نمیشود.
خوراکی های ممنوعه هنگام سوزش سر دل
سوزش سر دل می تواند ناشی از مشکلات گوارشی باشد که مقصران افزایش تولید اسید هستند. با این حال یکی دیگر از علل اصلی ابتلا به این عارضه، انتخاب های غذایی شماست. برخی از غذاها باعث به هم خوردن تعادلpHبدن و افزایش سطح اسیدیته می شوند:
شکلات
اگر عاشق شکلات هستید و اغلب از سوزش سر دل رنج می برید، وقت آن رسیده است که به یکی از لذت های شیرین و مورد علاقه تان نه بگوید. شکلات به سه دلیل برای افرادی که از رفلاکس اسید رنج می برند مضر است. اول آن که شکلات حاوی کافئین و محرک های دیگری مانند تئوبرومین است که باعث رفلاکس یا سوزش معده می شوند. تئوبرومین نوعی متیل گزانتین است که مانع تنگ شدن ماهیچه اسفنکتر تحتانی می شود و به این ترتیب به شکل مستقیم احتمال رفلاکس شدید اسید را افزایش می دهد. دوم آن که شکلات چربی بالایی دارد، یعنی هضم آن طولانی تر است و می تواند محرک رفلاکس یا سوزش معده باشد. و سوم آن که کاکائو می تواند باعث شود سلول های روده ای، اسفنکتر مری را شل کنند و اجازه دهد اسید معده زیاد شود.
ادویه تند
با این که این نوع ادویه جات خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند، اما می توانند مهاجمان سیستم ایمنی بدن نیز محسوب شوند؛ به ویژه زمانی که به مواد غذایی تحریک کننده آنها را اضافه می کنید. در آن زمان این ادویه ها مقصران اصلی سوزش سر دل هستند. ادویه کاری و فلفل تند از این نوع ادویه جات هستند.
قهوه
برای کسانی که برای بازیابی قدرت و انرژی روزانه، چیزی جز نوشیدن قهوه را انتخاب نمی کنند، یک مشکل اساسی وجود دارد. قهوه اگرچه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، ولی یکی از منابع اصلی کافئین است و کسانی که از سوزش سر دل رنج می برند، باید از آن اجتناب کنند. کافئین باعث افزایش اسیدیته معده و رفلاکس اسید می شود. همچنین قهوه فشار را در اسفنکتر تحتانی معده کاهش می دهد، که می تواند در افراد مستعد باعث سوزش سر دل یا وخامت اوضاع شود. قهوه فرآیند تخلیه معده را نیز سرعت می بخشد که ممکن است باعث شود محتوای به شدت اسیدی آن خیلی سریع تر از حالت عادی وارد روده کوچک شود. این امر سبب جراحت بافت روده ای می شود.
سیب زمینی سرخ کرده
سیب زمینی سرخ کرده دشمن شماری از فرایندهای گوارشی و متابولیکی است. غذاهای سرخ شده از قبیل سیب زمینی سطوح بالای چربی های ترانس را در خود جای داده اند و مواد شیمیایی دارند که نه تنها بر عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می گذارند، بلکه باعث افزایش تولید اسید و حضور سموم می شوند.
سوسیس و مواد غذایی کنسرو شده
سرشار از مواد مصنوعی هستند که باعث ایجاد بیش از حد اسید در خون و معده می شوند. این نوع غذاها با چربی بالا بر متابولیسم معده شما تاثیر می گذارند. اضافه کردن این غذاها به رژیم روزانه منجر به بیماری هایی مانند چاقی و سطوح بالای کلسترول و چربی می شود.
گوشت قرمز
مصرف بیش از حد این نوع گوشت سطح التهاب بدن را افزایش می دهد. گوشت قرمز سطح اسیدیته بدن را بالا می برد و مشکلات هضم ایجاد می کند.
گوجه فرنگی
اگر از بیماری بازگشت اسید به مری رنج می برید، بهتر است از گوجه فرنگی و محصولات آن پرهیز کنید. گوجه ها سرشار از اسیدسیتریک، مالیک اسید، و آسکوربیک اسید هستند که می توانند معده و مری را بیازارند. به محض مصرف این اسیدها، معده شروع به تولید اسید خیلی زیاد می کند. این اسید می تواند به داخل مری خزیده و سبب احساس سوزش ناخوشایندی در سینه شود. از گوجه و محصولات آن، مانند سس کچاپ، پیتزا با سس گوجه فرنگی، سس پاستا و سس چیلی پرهیز کنید.
مرکبات
مرکباتی مانند پرتقال، لیمو، و گریپ فروت می توانند علائم رفلاکس و سوزش معده یا سر دل را تشدید کنند. بنابراین، از مصرف این میوه ها چه به صورت کامل و چه به صورت آب میوه خودداری کنید. مرکبات اسید فراوانی دارند و برای مجرای گوارشی آزاردهنده هستند. اسیدیته بالای مرکبات سبب شل شدن اسفنکتر مری و تشدید علائم می شود، به ویژه وقتی که با معده خالی مصرف شوند.
منبع: میزان
۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]