تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798378697




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا کم کاری تیروئید ممکن است مخفی بماند ؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: آیا کم کاری تیروئید ممکن است مخفی بماند ؟
افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند دچار علائمی مانند ریزش مو ، خشکی پوست ، عدم تمرکز و حافظه ، یبوست ، افزایش وزن با وجود کاهش اشتها ، تنگی نفس ، چهره خشن ، افزایش عادت ماهانه و به مرور قطع آن ، گز گز دست ها ، اختلال شنوایی ، تورم دور پلک ، احساس سرما ، افسردگی و اضطراب ، موهای خشک و خشن ، ضعف عضلانی ، ریزش یک سوم خارجی ابروها می شوند .
غده تیروئید بزرگترین غده درون ریز بدن است که جلوی گردن قرار دارد . این غده دچار بیماری های گوناگونی می شود که شایع ترین آنها کم کاری ، پرکاری ، یا اختلال ندولار یا گره تیروئید است.

غده تیروئید بزرگترین غده درون ریز بدن است که جلوی گردن قرار دارد . این غده دچار بیماری های گوناگونی می شود که شایع ترین آنها کم کاری ، پرکاری ، یا اختلال ندولار یا گره تیروئید است . کم کاری تیروئید ، شایع ترین نوع اختلالات تیروئیدی ست . این بیماری در خانم ها شایع تر است و با افزایش سن احتمال بروز آن بیشتر می شود . ۲ درصد زنان جوان ، مبتلا به کم کاری تیروئید هستند . این میزان از ۵۰ سالگی به بعد حدود ۱۰ درصد می رسد . شیوع بیماری در مردان ۰/۲ تا ا درصد است .

قبل از هر چیز باید دانست علت ابتلا به کم کاری تیروئید چیست ؟ کارشناسان راستینه به این پرسش پاسخ خواهند داد : وجود بعضی از ویروس ها ، ژنتیک و گاهی هم جنسیت ( هورمون استروژن زنانه ) ممکن است در بروز این بیماری دخالت داشته باشد . بیماری کم کاری تیروئید در شکل خفیف آن ممکن است تا سال های طولانی مخفی بماند . از آنجا که علائم بیمار غیر اختصاصی و غیر محسوس هستند مثلا بیمار افزایش وزن دارد یا ریزش مو ، اختلالات عادت ماهانه ، خستگی ، خواب آلودگی و … پیدا می کند ، شاید هر یک را به عوامل دیگری نسبت دهد و هیچگاه به پزشک مراجعه نکند ولی درصورتی که بیماری شدید باشد و تشخیص داده نشود ، ممکن است منجر به کاهش سطح هوشیاری و کما شود .


علائم کم کاری تیروئید کدامند ؟

افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند دچار علائمی مانند ریزش مو ، خشکی پوست ، عدم تمرکز و حافظه ، یبوست ، افزایش وزن با وجود کاهش اشتها ، تنگی نفس ، چهره خشن ، افزایش عادت ماهانه و به مرور قطع آن ، گز گز دست ها ، اختلال شنوایی ، تورم دور پلک ، احساس سرما ، افسردگی و اضطراب ، موهای خشک و خشن ، ضعف عضلانی ، ریزش یک سوم خارجی ابروها می شوند .

در معاینه بالینی ممکن است غده کمی بزرگتر به نظر برسد ولی بعدها غده کوچک می شود .
اقدامات درمانی برای بیماران چگونه است ؟

اگر کم کاری ناشی از جراحی تیروئید باشد که به دنبال پرکاری شدید ایجاد می شود یا به علت بیماری هاشیماتو باشد ، فرد باید تا آخر عمر دارو مصرف کند . بیماران باید معاینات دوره ای شوند . لازم است هر چند وقت یکبار دوز دارو تنظیم شود . بعد از ۵۰ سالگی نباید دوز داروی تجویز شده بالا باشد چون داروها بتدریج روی بیمار تاثیر می گذارند و او را مستعد پوکی استخوان و بیماری قلبی می کنند .

درمان کم کاری تیروئید داروی لووتیروکسین است که باید صبح ها ۳۰ دقیقه قبل از صرف صبحانه مصرف شود . بیمارانی که به دلیل تهوع نمی توانند دارو میل کنند می توانند در ساعات دیگر روز ولی با معده خالی دارو استفاده کنند . این دارو نباید با قرص کلسیم یا آهن میل شود چون جذب دارو دچار اختلال می شود . دوز دارو بر اساس آزمایش و وزن بیمار تنظیم می شود . تجویز دارو باعث می شود علائم تا حدود زیادی از بین برود .


درباره پرکاری تیروئید توضیح بفرمایید ؟

پرکاری ممکن است با بزرگی تیروئید همراه باشد که به آن بیماری گریوز گفته می شود . این افراد دچار درگیری های چشمی هم هستند . مجله سلامتی راستینه در مقاله اختلال تیروئید با چشم ما چه می کند ؟ به موارد مهمی اشاره داشته است . ریزش ابروها ، برجسته شدن ناخن ها و برجستگی پوستی در ناحیه ساق پا که حتی با پوشیدن جوراب نازک کاملا پیداست از علائم پرکاری تیروئید هستند .


درگیری چشمی به صورت اگزوفتالمی یا بیرون زدن کره چشم نیز در پرکاری تیروئید کنترل نشده دیده می شود . این وضعیت خفیف باشد ، احتمال برگشت چشم به حالت اول وجود دارد ولی در مواقع شدید ممکن است عارضه برای همیشه باقی بماند . اگزوفتالمی به دلیل بزرگی بافت های پشت چشم و راندن چشم به جلو ایجاد می شود .

در نوع خیلی شدید پلک ها در زمان خواب روی هم قرار نمی گیرند و همین موضوع باعث خشک شدن سطح چشم و زخم شدن قرنیه می شود که بسیار خطرناک است و ممکن است بیمار نابینا شود .
برای درمان پرکاری تیروئید معمولا از داروها ، جراحی و رادیو تراپی استفاده می شود . ممکن است لازم باشد بیمار تا دو سال دارو مصرف کند . این بیماران در صورتی که دچار تب بالا یا گلودرد شدند باید سریع به پزشک معالج مراجعه کنند و معمولا در این مواقع دارو قطع می شود . این عارضه نادر است ولی دیده می شود .

لازم به ذکر است شیوع پرکاری در بزرگسالان بیشتر است
درباره ندول تیروئید توضیح بفرمایید ؟

ندول ها یا گره های تیروئید اغلب خوش خیم هستند و معمولا بیماران خودشان متوجه وجود توده می شوند . گاهی هم به طور اتفاقی در معاینه توسط پزشک ، تصویر برداری ، سونو گرافی و … کشف می شوند . این گره ها حتما باید ارزیابی شوند و نوع آنها مشخص شود .

دو نوع گره وجود دارد : نوع داغ و نوع سرد

گره های داغ از نظر پر کاری و گره های سرد از نظر بدخیمی مورد ارزیابی قرار می گیرند . بنابراین از بیماران آزمایش خون و سونوگرافی برای تعیین اندازه گره درخواست می شود . انجام نمونه برداری سوزنی از گره نیز یافته های پزشکی را تکمیل می کند . اگر گره خوش خیم باشد نیازی به جراحی نیست و درصورتی که بدخیم باشد نیاز به جراحی دارد . این بیماری نیز بیشتر در بزرگسالان دیده می شود .

منبع: راستینه









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن