تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843221068




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شعر و ادب فارسي در غربت سليقه گرايي


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: شعر و ادب فارسي در غربت سليقه گرايي
روزنامه آفرینش نوشت:



بيهوده نيست كه گرامي داشت استاد شهريار به روز شعر و ادب فارسي نامگذاري شده، چراكه زيبايي هاي آثار اين شاعر عالي قدر كشورمان، كام هر دوستدار ادبيات فارسي را شيرين مي‌كند. "سيد محمدحسين بهجت تبريزي" متخلص به "شهريار" در سال 1285 خورشيدي در تبريز به دنيا آمد وپس گذراندن دوران تحصيلات مقدماتي در سال 1300 براي ادامه تحصيل در دارالفنون به تهران آمد.

وي در رشته پزشكي تحصيلات عاليه را سپري كرد و در كمتر از يك سال مانده به اخذ مدرك دكتري به سبب مشكلات عاطفي تحصيل را رها كرد. از اين زمان زندگي شهريار وارد مرحله جديدي مي‌شود و دل‌سوختگي وي درهاي شعر و عرفان را بر روي او مي‌گشايد تا محبوب و معشوق واقعي را در قلبش بيابد و زيبايي آن را در اشعار، قصايد و غزل‌هاي شگفت انگيزش به تصوير بكشد. بالاخره سيدمحمد حسين شهريار در 27 شهريور 1367 درتهران بدرود حيات گفت و بنا به وصيتش در زادگاه خود در مقبره‌الشعراي سرخاب تبريز دل به ادب دوستان سپرد و تن به خاك وانهاد.

واما بعد؛ درفرهنگ و تمدن ايران زمين اسطوره‌ها و مشاهير فراواني وجود دارند كه هركدام به عنوان شناسنامه و هويت هر ايراني شناخته مي‌شوند. ما ميراث دار تمدني‌ هستيم كه پادشاهان آن براي اولين بار منشور حقوق بشر و حقوق شهروندي را تدوين كرده‌اند. ما وارثان اسطوره‌هايي هستيم كه فرهنگ و اخلاق انساني و ستيز با ظلم را پيشه داشتند. حكيمان و عالماني در اين سرزمين زيسته‌اند كه تلألؤ نور وجودشان تاكنون مايه افتخار و سرفرازي ايران بوده و خواهد بود.

اما افسوس كه قدر اين همه ثروت و ميراث نايابي كه به دست ما رسيده را نمي‌دانيم و خود را عاجز و وامانده از تهاجم فرهنگي مي‌دانيم!. علت آن اين است كه تهاجم فرهنگي را صرفاً در جنگ رسانه‌اي و ماهواره محدود كرده‌ايم و از ديگر اموري كه ريشه اين معضلات است، غافل مانده‌ايم. غفلت ما اينجاست كه مبارزه با تهاجم فرهنگي را صرفاً از روي پشت بام‌ها و درخيابان‌ها آغاز كرده‌ايم. منظور اين نيست كه بايد اين معضلات را به حال خود رها كرد! بلكه هدف يافتن رگ و ريشه آفت‌هاي فرهنگي است.

امروز كودكان ما هيچگونه شناختي از مشاهير و مفاخر فرهنگي كشورشان ندارند و نهايتاً اسمي ازآنها شنيده‌اند و بس. آنها از دوران كودكي با شخصيت‌هاي كارتوني غرب آشنا مي‌شوند و حتي نوشت افزار آموزشي آنها اغلب با كاركترهايي همچون "باب اسفنجي و ميكي ماوس" به دستشان مي‌رسد. البته طي چند سال گذشته شخصيت سازي‌هايي برگرفته از سريال‌هاي طنز همچون كلاه قرمزي و شكرستان و ديگر مجموعه‌هاي تلوزيوني صورت گرفته است، اما هيچ اقدامي براي آشنايي كودكان و حتي بزرگسالان ما با داشته‌هاي فرهنگي و اسطوره‌هاي ايراني صورت نگرفته است. بايد كمي تامل كرد و كم كاري خود را صرفاً به عامل بيروني نسبت ندهيم. امروز غربي‌هايي که دغدغه تهاجم فرهنگي ندارند، چندين و چند فيلم و پويانمايي و بازي رايانه‌اي بر اساس شخصيت "هرکول"(قهرمان اسطوره‌اي يونان) ساخته‌اند اما ما تنها از تهاجم فرهنگي و به فنا رفتن فرهنگ ايراني سخن مي‌گوييم و در تمام اين سال‌ها نتوانسته‌ايم حتي "رستم" را به کودک و نوجوان و بزرگسالان خود معرفي کنيم!. جاي افسوس و حسرت دارد كه شرکت والت‌ديسني از داستان« رودابه » درشاهنامه الهام مي‌گيرد تا «راپونزل و قلم جادويي» را بسازد، بعد ما هنوز مشكل كار را در تهاجم فرهنگي جستجو مي‌كنيم!.

غناي شعر و ادب فارسي ما به حدي است كه تمام زواياي زندگي اجتماعي بشر را دربر گرفته و اين پتانسيل را دارد كه براي تمام اعصار و اقشار الگوسازي كند. ادباي ما همه در مسير شريعت و طريقت ازجان مايه گذاشته‌ و حقيقت اخلاق و انسانيت و تعبد را تجربه كرده‌اند و قادرند تعالي و رشد همه جانبه زندگي امروز مارا تضمين كنند.

ما همچون برخي كشورها كه براي خود به دنبال جعل تمدن و اسطوره سازي هستند، بي مايه نيستيم. اما بايد از اين داشته‌ها به صورت صحيح و منطقي استفاده كنيم و از سوي ديگر به طور صحيح در جهت مبارزه با تهاجم فرهنگي برآييم. درآخر اين روز را به تمام فرهيختگان عرصه شعر و ادب فارسي تبريك گفته، و ياد مشاهيري كه اين گنج پارسي را با هزينه عمر خود، زنده نگه داشتند گرامي مي‌داريم.


تاریخ انتشار: ۰۷:۰۱ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ - 18 September 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن