واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: جشنواره ملی انیمیشن برگزار می شود
معاون امور استان های صدا و سیما در نشست رسانه ای جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان ها اعلام کرد که نخستین جشنواره ملی انیمیشن زمستان سال جاری برگزار می شود.
نشست خبری بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان ها صبح امروز ۵ مردادماه در ساختمان اداری صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش مهر، بنابراین گزارش در ابتدای این نشست علی دارابی معاون امور استان ها عنوان کرد: بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان ها از ۱۴ تا ۱۶ شهریورماه در شهر سنندج با مشارکت استانداری کردستان و صدا و سیمای این استان برگزار می شود.
دارابی اظهار کرد: این جشنواره ویژگی های خاصی دارد و می توانم بگویم کردستان سرزمین فرهنگ و هنر است و مریوان به عنوان پایتخت تئاتر خیابانی دنیا ثبت جهانی شد از همین رو، فرهنگ و هنر و موسیقی در تار و پود این سرزمین عجین شده و کردستان به سرزمین مجاهدت های خاموش، آب و آئینه و غیرت و وفاداری مشهور است.
وی افزود: در سفری که اخیراً به این استان داشتیم دیدیم که همه چیز برای برگزاری این جشنواره مهیا است و همکاران ما در استانداری کردستان تدارک خوبی برای اجرای بیستمین جشنواره تولیدات رادیویی، تلویزیونی مراکز استانها فراهم دیده اند.
معاون امور استان ها اظهار کرد: کمیته های اجرایی و کمیسیون های ما از سال گذشته بلافاصله بعد از برگزاری نوزدهمین جشنواره تشکیل و برنامه ریزی های ما انجام شد. به همین ترتیب ۷۰ نفر از داوران که هر کدام از مدیران و افراد با سابقه این حوزه بودند امر داوری را به عهده گرفتند و به همین ترتیب حدود ۲ هزار اثر به این جشنواره رسید که از میان آنها ۲۰۰ اثر در کمیسیون های مختلف برنده جایزه می شود.
دارابی تصریح کرد: آثار ارزیابی شده با فاصله زمانی ابتدای سال ۹۵ تا پایان بهار ۹۶ مورد ارزیابی قرار می گیرد و جمع آثار تاکنون ۲ هزار اثر است که در جشنواره بیستم سه بخش جانبی اقتصاد مقاومتی، نشر فرهنگ دفاع مقدس و بهداشت و سلامت نیز وجود دارد که ۳۰ اثر در این حوزه مورد ارزیابی قرار گرفته است. این را هم باید بگویم که امسال بخش انیمیشن از جشنواره حذف شده، چون قرار است نخستین جشنواره ملی انیمیشن را در زمستان امسال برگزار کنیم. این جشنواره به تولیدات صدا و سیما می پردازد زیرا براساس مأموریتی که ریاست صدا و سیما بر عهده معاونت امور استان ها گذاشت ما باید مقوله انیمیشن را پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۳۹۵ اثر در نوزدهمین جشنواره مورد داوری قرار گرفتند گفت: از سال گذشته تاکنون بیش از ۲ هزار اثر مورد داوری قرار گرفتند که بیانگر رشد کمی و کیفی آثار است. از دیگر نکاتی که می توان عنوان کرد این است که امسال بخش فضای مجازی جزو کارهایی است که برای اولین بار در جشنواره است. در افتتاحیه و اختتامیه نیز بیش از ۴۰ نفر از هنرمندان ملی، استانی و همچنین شهدا و مشاهیر و مفاخر استان مورد تجلیل قرار می گیرند.
معاون امور استان ها ادامه داد: بر اساس سنت سال گذشته نیز از برخی از مدیران مراکز استان ها قدردانی می شود. امسال قرار است از خانواده زنده یاد جبل آملی و کردان که از معاونان پیشین استان بوده اند و همچنین زنده یاد حمید آخوندی قدردانی شود. در جشنواره امسال هفته فرهنگی و هنری کردستان را برگزار می کنیم و در همه شهرهای استان برنامه ویژه ای دارد برای مثال «خاله شادونه» و «فیتیله ای ها» در شهرهای مختلف استان برای کودکان و نوجوانان به اجرای برنامه می پردازند. این را هم باید اضافه کنم که نزدیک به ۱۲۰ نفر پوشش خبری را برعهده خواهند داشت.
دارابی اظهار کرد: کردستان براساس جاذبه های سیاحتی و ظرفیت های سرمایه گذاری که دارد محل مناسبی برای برگزاری جشنواره است.
معاون امور استان ها با اشاره به ۲۴ ساعت شدن شبکه های استانی عنوان کرد: در سال ۹۶، نیمی از شبکه های ما ۲۴ ساعته نبود اما قرار است تا پایان سال ۹۶، همه شبکه های ما ۲۴ ساعته شود. در این بین باید چند خبر دیگر هم بدهم که یکی از آنها این است که مستند بلند «اربعین از ایران تا کربلا» که در برگیرنده سفر همه مردم ایران به کربلاست در حال تدوین نهایی است و برای اولین بار این مستند آماده می شود. خبر بعدی اینکه به دلیل اهمیت فضای مجازی در همه استان ها اقدام به تشکیل معاونت فضای مجازی کردیم زیرا ضرورت این کار احساس می شد.
دارابی بیان کرد: ستاد چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران در همه استان ها تشکیل و فعال شده است و در حال حاضر مقدمات مستند کارنامه انقلاب در همه استان ها توسط همکاران ما فراهم می شود و به همین ترتیب ویژه برنامه های انقلاب از فجر ۹۶ تا ۹۷ در استان ها روی آنتن می رود.
معاون امور استان ها با اشاره به افزایش میزان مخاطبان صدا و سیما گفت: در فاصله سال ۹۵ تا ۹۶، میزان مخاطبان ما در صدای استان ها ۳ درصد و سیمای استان ها ۲ درصد افزایش پیدا کرده است. بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما، شبکه های استانی در میان شبکه های صدا و سیما چهارمین ترجیح برای بینندگان است. برای مثال در برخی از استان ها مثل کردستان بیش از ۸۵ درصد مخاطب دارد و برخی برنامه ها مثل «چیریک شو» بیش از ۹۰ درصد از مخاطبان را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه در افتتاحیه و اختتامیه بیستمین تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان ها از ظرفیت هنرمندان استانی استفاده می شود تأکید کرد: ترجیح دادیم از ظرفیت و هنرمندی های موسیقایی کردستان استفاده کنیم. بر همین اساس امسال در راستای ترویج فرهنگ بومی، گروه های موسیقی کردستان در افتتاحیه و اختتامیه به اجرای برنامه می پردازند.
دارابی در بخش پرسش و پاسخ درباره تولیدات استان ها در بین سال های ۹۵ تا ۹۶ تصریح کرد: ما در فاصله زمانی سال ۹۵ تا ۹۶، سریال فاخر تولید می کنیم. یکی از اهداف این جشنواره این است که رقابت ایجاد و به رشد و ارتقای برنامه ها کمک کند. به هر حال جشنواره در حال برگزاری است و باید همواره رو به جلو باشد از همین رو می توانم بگویم سال ۹۵ فقط در مراکز استان ها بیش از ۱۵ اثر از تولیدات ما در جشنواره های بینالمللی برنده جایزه شدند. این موضوع بیانگر این است که جشنواره نگاه ها را از مرکز به استان ها معطوف می کند.
وی با اشاره به اینکه صدا و سیمای استان تهران وجود ندارد گفت: در حال حاضر شبکه صدای و سیمای استان تهران نداریم و این جزو برنامه های ماست که این شبکه را راه اندازی کنیم البته در حال حاضر شبکه پنج برای تهرانی هاست.
معاون امور استان ها درباره ۲۴ ساعته شدن برنامه های شبکه های استانها عنوان کرد: اگر این شبکه ها ۲۴ ساعته نباشند به هویت اصلی خود برنمی گردند زیرا برخی از برنامه های آنها در شبکه های دیگر مانند شبکه شما پخش می شود که این یک آسیب است.
دارابی درباره سریال ۳۰۰ قسمتی فریدون حسن پور گفت: در حال حاضر ۵۰ قسمت از آن نوشته شده و دوستان ما در مراکز استان ها در حال فراهم کردن مقدمات ساخت آن هستند. در حال حاضر فریدون حسن پور مشغول ساخت سریال «مرد» است که پیش بینی ما این است که بعد از اتمام تولید سریال وارد پروسه تولید سریال سیصد قسمتی شویم. امیدوارم طبق زمان بندی ما کارهای ساخت این سریال پیش برود زیرا می تواند نیاز ما را برطرف کند. این سریال موضوع اجتماعی دارد و روایت هایی از تاریخ ایران را بیان می کند و به همین ترتیب ۶ ورژن ۵۰ قسمتی از آن ساخته می شود.
وی در خصوص تأسیس شبکه گردشگری گفت: تأسیس شبکه گردشگری فراز و فرودهای زیادی دارد، چندی پیش به استان شیراز سفر کردیم و استاندار فارس به ما گفت این شبکه را در اینجا راه اندازی کنیم اما با این موضوع موافقت نشده است. اگر محدودیت های مالی نبود ما زودتر این شبکه را راه اندازی می کردیم.
در ادامه عباس فاطمی دبیر جشنواره بیان کرد: در سال های گذشته جشنواره به صورت دوسالانه برگزار می شد اما با توجه به اینکه تعداد آثار رسیده بالا بود، این جشنواره هر سال برگزار می شود. بر همین اساس ما ۸۶ مستند از ۲۹ استان، ۵۲ اثر نمایشی از ۲۳ استان، ۱۹۷ برنامه ترکیبی از ۳۲ استان و ۱۲۴ اثر در بخش ویژه و ۱۵۱ اثر در بخش جمعی داریم که جمعا ۵۱۰ اثر می شود. در این دوره قرار است از ۲۸ برنامه ترکیبی قدردانی کنیم که جایزه برای آن پیش بینی شده است. بیشترین آثار از کوچکترین استان، یعنی استان ایلام دریافت شده است.
سپس موسوی زاده عنوان کرد: امسال برای دومین بار بخش جمعی مورد قدردانی قرار می گیرد و ۲۰۰ نفر از همکاران ما برنده اعلام می شود، از ۳۰۰ نفر هم در سایر استان ها قدردانی می شود.
در پایان فرجی اظهار کرد: این جشنواره بزرگترین جشنواره فرهنگی و هنری کشور است که در برخی از حوزه ها تولیدات استان ها برتر هستند، برای مثال بسیاری از برگزیدگان جشنواره ها مثل جشنواره «سینماحقیقت»، جشنواره فیلم کوتاه و جشنواره فیلم فجر کسانی هستند که بیشتر در جشنواره مراکز استان برگزار شده بودند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۶ - 27 August 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]