واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: طرح خروج پرايد كليد خورد
اگر چه پراید خودرویی است که قادر به تامین تمامی استاندارهای موجود است اما با افزایش این استاندارها و تصویب آن سایپا تصمیم گرفت که «خروج پراید از چرخه تولید» را رقم بزند.
اين روزها زمزمههای خروج یکی از پرتيراژترین خودروهای موجود ایران در بازار خودرو پيچيده است سایپا اعلام کرد که دلیل اصلی خروج پراید از خطوط تولیدی این شرکت تبعیت از قوانین مصوب و هم راستا با سياستهاي دولت جمهوري اسلامي و مجلس شوراي اسلامي است.
اگر چه پراید خودرویی است که قادر به تامین تمامی استاندارهای موجود است اما با افزایش این استاندارها و تصویب آن سایپا تصمیم گرفت که «خروج پراید از چرخه تولید» را رقم بزند.
سايپا بر اساس مسئوليت اجتماعي خود، طي ساليان گذشته با ايجاد زنجيره تامين، انواع مختلف اين خودرو را توليد و روانه بازار كرد و بسياري از صنايع پايين دستي كشور را به حركت درآورد و به منظور جلب رضايت مشتريان و افزايش كيفيت با تلاش بخشهاي مهندسي و فني با تغيير در پلتفرم توانسته است تاكنون استانداردهاي اجباري 55 گانه خودرو را در خصوص اين محصول پاس نمايد و سهم عمدهاي از بازار خودرو را كسب كند.
اما دلیل استقبال از این خودرویی که روزهای آخر تولیدش را تجربه میکند چیست؟ قبل از هر چیز باید به شمار این خودرو در خیابانها اشاره کرد بر اساس آمار موجود تا کنون تعداد 7 میلیون پراید توسط سایپا روانه خیابانهای ایران شده است.
پرايد همواره، همراهي قانع و خودرويي اقتصادي براي خانواده هاي ايراني است, اغلب مردم اولين خودروي شان پرايد بوده و هنوز هم بسياري از خانوادهها از این خودرو به عنوان خودروي دوم شان استفاده میکنند. از دیگر مزاياي پرايد ميتوان به هزينههاي پايين, سهولت در تعميرات، خرید و فروش آسان و خدمات پس از فروش وسيع و سراسري آن اشاره كرد.
قیمت نیز یکی دیگر از عوامل رقبت بیشتر مردم به این خودرو است. پرايد به دليل قيمت مناسب، مصرف سوخت پايين، فضاي مناسب كابين و صندوق جادار، خودرويي است كه با استقبال رو به رو شده است.
اين خودرو در سالهاي آغازين توليد خود به عنوان يكي از بهترين خودروهاي آيروديناميكي با ترمزي عالي، شيشه هاي برقي و زيبايي و طراحي دقيق بود كه از سوي جوانان و خانواده ها در ان زمان بسيار مورد توجه قرار گرفت و در پيست هاي اتومبيل راني جزء بهترين ها بوده است.
همه ما به ياد داريم كه بانك ها جوايز خود را با اين خودرو به مشتريان خوش شانس شان اعطا مي كردند. در آن سال ها، مشخصات فني پرايد مورد سئوال همگان بوده و باعث رضايت مالكان و سرنشينان بوده است.
موضوع دیگری که باعث شد تا مردم در این دهه اخیر رغبیت بیشتری برای خرید پراید از خود نشان دهند افزایش ضریب ایمنی این خودرو بود برای این کار پروژهای توسط مهندسان سایپا تعریف شد. عنوان پروژه مقاوم سازی خودروی پراید یا همان ارتقاء پلتفرم ایکس 100 بود امروزه شايد كمتر كسي از این اتفاق مهم اطلاعات دقيقي داشته باشد اما گروه خودروسازي سايپا در راستاي ارتقاي كيفيت پرايد از سال 1384 تا 1393 طي دوره هاي مختلف فرآيندهاي متعددي را براي افزايش ايمني و كيفيت اين خودرو به اجرا در آورده است. در سال 1390 كيسه هواي راننده و در سال 1392 كيسه هواي سرنشين جلو به اين خودرو اضافه شد.
میزان مصرف سوخت پراید و تغییرات صورت گرفته در موتور پراید هم بی تاثیر در افزایش رغبت مردم به خريدش نبود بر اساس اطلاعات اعلامي از سوي شركت سايپا، در سال 1384 پرايد از كاربراتور به انژكتور تغيير يافت و در سال 1388 ضمن مجهز شدن به ترمز ABS ، به منظور افزايش ايمني تغييرات جدي در پلتفرم اين خودرو به وجود آمد. پرايد با ارتقاي شاخص هاي مربوطه از سال 1393 با استاندارد آلايندگي يورو 4 توليد شده و تاكنون اين روند ادامه دارد.
با همه فراز و نشيب ها، خودروي پرايد در سراشيبي چرخه عمر و توليد قرار دارد. اين خودرو تاثير زيادي بر اقتصاد و درآمد خانواده ها داشته و همراه اقتصادي بسياري از مردم محسوب مي شود و تاثير چرخش چرخ هاي اين خودرو بر معيشت مردم و اقتصاد كشور بر كسي پوشيده نيست.
اميدواريم با توجه به تنوع بخشي در سبد سايپا كه در سال هاي اخير ايجاد شده است، محصولات جايگزين پرايد بتوانند ضمن حفظ سهم بازار، رضايت مندي مشتريان اين گروه را بيش از پيش تامين نمايند هرچند كه خودروي پرايد داراي قابليت هايي است كه با اين رده قيمتي كمتر محصولي مي تواند جايگزين آن شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - 20 August 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]