محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829594819
میخواهید کودکتان آتنای دوم نباشد؟ این دستورالعمل را بخوانید
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: میخواهید کودکتان آتنای دوم نباشد؟ این دستورالعمل را بخوانید
اصغر قاتل، شخصیت اصلی همان داستانی بود که در کودکی همه ما را حداقل یک بار از آن ترساندند، «اگر در کوچه بمانی، یکی میآید میاندازدت تو گونی و با خودش میبرد». سالها بعد از او، محمد بیجه ظهور کرد، قاتل سریالی پاکدشت که سر کوچهای که در آن زندگی میکرد نوشته بودند « این کوچه آدمخوار دارد».
به گزارش ایسنا، حالا با بیرون افتادن ماجرای آتنا، یک بار دیگر مساله آزار جنسی کودکان مطرح شده است، بدون شک این اتفاق غمانگیز هم چند وقتی سر زبانها خواهد بود و بعد فراموش خواهد شد. با جو ملتهب جامعه، سکوت احتمالی نیروی انتظامی و خودداری از خبررسانی درمورد پروندههای مشابه، مدتی گریبانگیرمان خواهد بود، انگار همه با هم تصمیم گرفته باشیم نقش کوران را بازی کنیم.
اگر شما غیر از این هستید، اگر فکر میکنید که باید از بچههای خودتان، بچههای محله و منطقهای که در آن زندگی میکنید مراقبت بیشتری انجام شود، اگر شما نمیخواهید چشم روی خطرهایی که سر راه حفظ سلامت روحی و جسمی کودکان هست ببنید، این دستورالعمل برای شماست.
قدم اول
حقایق را بدانید و خطر را درک کنید. به جای حس اعتمادتان به مردم و نوع دوستی ذاتیتان، بگذارید حقایق روی تصمیم شما تاثیر بگذارند.
در آمارهای بینالمللی یکی از هر ۴ دختر، و یکی از هر ۶ پسر، تا تولد ۱۸ سالگیشان مورد سو استفاده جنسی قرار میگیرند. این مساله را دفعه بعدی از که در فروشگاه راه میروید، یا در پارک گردش میکنید به خاطر داشته باشید. به دور و برتان نگاه کنید و سعی کنید حساب کنید که چند تا از بچههایی که در روز میبینید مورد آزار قرار گرفتهاند یا بعدا قربانی خواهند شد... شما میتوانید تاثیر مثبت بگذارید.
از هر ۱۰ کودکی که مورد آزار قرار میگیرد فقط یک نفر شخصا در مورد این آزار با دیگران حرف میزند. کودکانی که این سواستفاده را به عنوان راز نگه میدارند، یا آنها که در مورد آزار صحبت میکنند اما حرفهایشان باور نمیشود، از آسیبهای روانی، احساسی، اجتماعی و حتی جسمی رنج خواهند برد، و مشکلاتشان در بزرگسالی هم ادامه خواهد داشت.
۲۲ درصد از کودکانی که مورد آزار قرار میگیرند زیر ۸ سال سن دارند.
میانگین سنی کودکانی که مورد آزار قرار میگیرند ۹ سال است.
با در نظر گرفتن این آمار، به احتمال خیلی زیاد شما کوکانی را میشناسید که قبلا مورد آزار قرار گرفتهاند، یا این که همین حالا هم در حال آزار دیدن هستند.
علاوه بر این، بسیار محتمل است که شما سواستفاه کننده را هم بشناسید! بیشتر کسانی که کودکان را مورد آزار قرار میدهند غریبه نیستند، آنها دوستان و اعضای خانواده ما هستند.
۳۷ درصد قربانیان آزار، توسط اعضای خانواده مورد آزار قرار گرفتهاند.
۵۹ درصد کسانی که توسط اعضای خانواده مورد آزار قرار میگیرند و در این مورد صحبت میکنند، مورد قضاوت قرار میگیرند و متهم به دروغ گویی میشوند. در واقع این یکی از ابزارهای کودکآزاران است که ابتدا اعتماد اعضای خانواده کودکان را جلب کنند.
بسیار از کودکان توسط کودکان بزرگتر یا قوی هیکلتر از خودشان مورد آزار قرار میگیرند.
کسانی که از کودکان سواستفاده میکنند،هیچ ویژگی ندارند که آنها را از دیگران جدا کند. هیچ ویژگی ندارند که بتوان آنها را بر اساس آن ویژگی تشخیص داد. آنها کاملا شبیه ما هستند، کاملا شبیه به ما عمل میکنند و میتوانند اعتماد دیگران را جلب کنند.
کسانی که معمولا از کودکان سواستفاده میکنند همان کسانی هستند که به نظر میرسد با کودکان بسیار مهربان هستند. آنها معمولا در جاهایی که دسترسی به بچه ها آسان باشد، رفت و آمد دارند. باشگاههای ورزشی، مهد کودکها، و لیگ های ورزشی کودکان از جمله جاهایی هستند که باید سوابق آدمهایی که در آن رفت و آمد می کنند را کنترل کنید تا مطمئن شوید که خطری وجود ندارد.
قدم دوم
امکان سواستفاده از بچهها را به حد اقل برسانید. موقیعت تنهایی یک بچه و یک بزرگسال را به حداقل برسانید، به صورت موثری امکان سواستفاده جنسی از کودکان را کاهش دادهاید.
به یاد داشته باشد که کودک آزاران معمولا با خانواده کودکان رابطه برقرار میکنند تا بتوانند اعتماد آنها را به دست بیاورند.
همیشه تلاش کنید که به جای موقعیتهای انفرادی و تنها گذاشتن بچه با یک بزرگتر، بچهها را در موقعیتهای گروهی قرار دهید.
تا جایی که ممکن است تمام تلاشتان را انجام دهید که بچهها را از موقعیتهای یک کودک یک بزرگسال در تنهایی دوری کنید. این موقعیتها ممکن است در یک گروه ورزشی یا مدرسه رخ دهند.
اطمینان حاصل کنید که پدر و مادرها یا بزرگسالان دیگر بتوانند در هر زمانی هر فعالیتی را قطع کنند و وارد محیطهای فعالیت مثل کلاس یا سالن ورزشی شوند،. علاوه بر این اطمینان حاصل کنید که سابقه همه کسانی که در مدرسه یا هر جای دیگری با کودکان کار میکنند، بررسی شده باشد.
اطمینان حاصل کنید تمام کسانی که در مدرسه یا باشگاه یا مکانهای دیگر با بچهها در تماس هستند، در مورد پیشگیری، شناخت و گزارش سواستفاده از کودکان آموزش دیدهاند.
به صورت غیرمنتظره هر موقعیتی که درآن کودک وبزرگسالی در تنهایی قرار دارند را با حضور به موقع از بین ببرید.
استفاده کودکتان از اینترنت را کنترل کنید. اینترنت برای کودکآزاران امکان بسیار خوبی است تا از طریق آن با کودکان در تماس باشند، آنها را تحت تاثیر قرار دهند و از آنها سواستفاده کنند.
از طریق بازی کردن با بچهها به آن ها یاد دهید که بدون هیچ شرطی از هر موقعیتی که در آن باید با یک بزرگسال تنها بمانند اجتناب کنند.
قدم سوم
با بچهها حرف بزنید. بچهها اغلب آزار و سواستفاده را به عنوان یک راز نگه میدارند، اما اگر آزادانه در مورد آن حرف بزننید ممکن است آنها هم محدودیتها را بشکنند.
بسیار مهم است که بدانید چرا بچهها در این مورد حرف نمیزنند.
بچهها میترسند که پدر و مادرشان را ناامید کنند.
میترسند که خانواده را خراب کنند.
سواستفاده کنندگان گاهی بچهها یا اعضای خانواده آنها را تهدید میکنند که اگر راز را افشا کنند به آنها آسیبی خواهند رساند.
سواستفاده کنندگان معمولا به بچهها میگویند که آنها خودشان باعث شدند اتفاقی رخ بدهد و اگر موضوع را به پدر و مادرشان بگویند آنها را عصبانی خواهند کرد.
بعضی بچهها که یک بار مورد سواستفاده قرار گرفتهاند، وقتی دوباره مورد سوءاستفاده قرار میگیرند میترسند که دراین مورد حرف بزنند، چون احساس گناه میکنند یا میترسند که برچسب بخوردند.
بعضی بچهها بسیار کوچکتر از آن هستند که درک کنند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. بسیاری از سوءاستفاده کنندگان به بچهها میگویند که عمل آنها اشکالی ندارد، یا این که همه چیز تنها یک بازی است.
کسانی که با بچهها در تماس هستند را بشناسید.
بچههایی که مورد سوءاستفاده جنسی قرار میگیرند اغلب موضوع را به یک بزرگسال غیر از پدر یا مادرشان میگویند، بنابراین آموزش برای کسانی که با کودکان کار میکنند موضوعی بسیار مهم است.
بچهها ممکن است تنها بخشی از اتفاقی که افتاده را تعریف کنند، یا این که بگویند موضوع برای کس دیگری اتفاق افتاده است تا ببینند که واکنش پدر و مادرشان به موضوع چیست.
اگر واکنش شما به چیزی که میشنوید، منفی یا احساساتی باشد، باعث خواهید شد که بچهها سکوت کنند، یا از تعریف کردن تمام موضوع خودداری کنند.
اگر کودکتان با شما حرف نمیزند، تصور نکنید که پدر و مادر بدی هستید.
با بچهها به صورت روشن و دقیق حرف بزنید
به بچهها آموزش بدهید که وظیفه شما این است که از آنها حمایت و مراقبت کنید.
به بچهها آموزش بدهید که وظیفه آنها نیست که از دیگران مراقبت کنند.
روزانه به بچهها یادآوری کنید که تعریف کردن هیچ کدام از جنبههای زندگیشان برای شما باعث نمیشود که شما عصبانی یا ناراحت شوید.
در سکوت به حرفهای بچهها گوش کنید. بچهها برای گفتن اتفافاتی که برایشان رخ داده است سختی زیادی را متحمل میشوند.
به بچهها در مورد بدنشان آموزش دهید، به آنها بگویید که سوءاستفاده یعنی چه. وقتی سنشان اقتضا میکند با آنها در مورد روابط جنسی حرف بزنید، به آنها کلماتی را یاد بدهید که بتوانند با آن کلمات به راحتی در مورد بدن و مسائل جنسیشان با شما حرف بزنند.
به بچهها آموزش دهید که این خلاف مقررات است که بزرگترها با بچهها رفتار جنسی داشته باشند. این موضوع را با مثال به بچهها یاد بدهید.
آموزش در مورد مسائل جنسی و مراقبت از خود را هر روز برای کودکان تکرار کنید.
قدم چهارم
مراقب باشید، انتظار نداشته باشید که با نشانههای روشن و آشکار از سوءاستفاده جنسی روبهرو شوید، نشانهها وجود دارند، باید برای کشف آنها هشیار باشید.
نشانهها را بشناسید
نشانههای جسمی سوءاستفاده جنسی از کودکان معمول نیستند. هر چند، قرمزی، تورم در ناحیه تناسلی، و عفونتهای ادراری باید به دقت بررسی شوند. مشکلات فیزیکی مزمن، مانند اضطراب، درد معده یا سردرد مزمن میتواند نشانهای از بروز یک حادثه باشد.
نشانههای رفتاری و احساسی شایعتر هستند. رفتار «بیش از حد کامل»، عقبنشینی و افسردگی یا خشم و بیرحمی غیر قابل توضیح میتواند از نشانهها باشد.
رفتار جنسی، یا استفاده از کلماتی که در میان کودکان شایع نیست، میتواند یک پرچم قرمز باشد.
دقت کنید، ممکن است بعضی از بچهها هیچ نشانهای از خودشان بروز ندهند.
اگر متوجه نشانههای فیزیکی شدید که شما را مشکوک به سوءاستفاده جنسی از کودک میکند، بالافاصله کودک را برای آزمایش و بررسی پیش متحصصی ببرید که درمورد سوءاستفاده جنسی از کودکان آموزش خاص دیده است.
قدم پنجم
برنامهریزی کنید، بدانید که در صورت بروز مشکل باید به کجا بروید، به چه کسی زنگ بزنید، و چه طور واکنش نشان دهید.
واکنش شدید نشان ندهید. همان طور که اگر کودکتان دستش را بشکند سعی میکنید آرام بمانید و با متخصص تماس بگیرید، در این مورد هم آرامش خود را حفظ کنید و طبق برنامهای که از قبل برای چنین موقیعتی در نظر گرفتهاید عمل کنید.
اگر با عصبانیت یا ناباوری واکنش نشان دهید، ممکن است کودک شما یکی از این واکنشها را نشان دهد:
بچه سکوت میکند
بچه داستانش را تغییر میدهد، تا با عصبانیت و ناباوری شما روبهرو نشود، در نتیجه سوءاستفاده ممکن است دوباره رخ دهد
بچه ممکن است داستان خود را طوری تغییر دهد که فکر میکند شما آن را باور میکنید. اگر بخواهید موضوع را به دادگاه بکشید چنین رویهای میتواند بسیار خطرناک و مشکل ساز باشد.
بچه ممکن است احساس گناه بیشتری کند.
به یاد داشته باشید که تعداد گزارشهای کودک آزاری که غلط از آب در میآیند بسیار بسیار کم هستند.
بسیار مهم است که قبل از این که در چنین شرایطی قرار بگیرید در مورد آن فکر کنید، و برای واکنش به آن برنامهریزی کنید،. امیدواریم که هیچ وقت در چنین موقعیتی قرار نگیریم و نیازی به استفاده از این مهارتها نداشته باشیم اما باید برای چنین وضعیتی آماده باشید و بتوانید نقش حمایتی خود را انجام دهید.
به کودکان اعتماد کنید و مطمئن شوید که آنها میدانند شما به آنها اعتماد دارید.
سوال نپرسید، سوال پرسیدن میتواند باعث شود که بچهها گیج، ناراحت و افسرده شوند. علاوه بر این سوال پرسیدن میتواند به تحقیقات بعدی در مورد حادثهای که رخ داده است آسیب بزند.
بچهها را مطمئن کنید که این وظیفه شماست که از آنها حمایت کنید و هر کاری که از دستتان بر میآید را برای آنها انجام خواهید داد.
همه موارد مشکوک به سوءاستفاده را گزارش دهید، چه موضوع داخل خانواده باشد و چه خارج از آن. امنیت بچهها از هر نوع درگیری احساسی که ممکن است در خانه داشته باشید مهمتر است،. این حقیقت را به یاد داشته باشید که شما بزرگسال هستید.
نترسید. بچههایی که مورد سواستفاده قرار میگیرند هم با کمک روانشناس میتوانند از مخمصه رها شوند.
قدم ششم
مشکوک باشید، سلامتی بچه ممکن است در گرو همین حساسیت بالا باشد.
اگر مشکوک هستید که برای کودکتان اتفاقی افتاده است، اما هیچ دلیلی برای ثابت کردن آن ندارید، شاید بهتر باشد که به یک تخصص مراجعه کنید. خیلی از ما احساسمان در این موارد را نادیده میگیریم، اما این احساس اغلب درست است. اگر مشکوک هستید، یکی از اقدامات زیر را انجام دهید:
با بچه صحبت کنید، از او بپرسید که آیا چیزی هست که بخواهد به شما بگوید یا نه.
با یک متخصص مشورت کنید، از اورژانس اجتماعی راهنمایی بخواهید.
قدم هفتم
اقدام کنید.
برای کمک به سازمانهای مردم نهادی که در مورد مبارزه با کودکان کار میکنند، داوطلب شوید. میتوانید وقت بگذارید و به آنها کمک کنید یا با اهدای پول از آنها حمایت کنید.
شما صدا و رای دارید. در حالی که کودکان هنوز نمی توانند در شبکه های مجازی صدای خودشان را داشته باشند و در انتخابات شرکت کنند، از حق و امکانات خودتان استفاده کنید تا محل زندگیتان را برای کودکان امنتر کنید.
از نمایندگان محلیتان در شورا و مجلس بپرسید که چه برنامهای برای حمایت بیشتر از کودکان در برابر آزار و تعرض و کودک آزاری دارند و در حال حاضر چه نوع خدماتی را به قربانیان ارائه میدهند،. دانستن این اطلاعات به شما کمک میکند که بتوانید به خودتان و دیگران کمک کنید.
از شوراها و نمایندگان مجلس در منطقه خودتان بخواهید به اختصاص بودجه بیشتر برای نهادهای حمایتی، تسریع در انجام مراحل قانونی ایجاد این نهادها و فعالیتشان کمک کنند. این نهادها و سازمانهای مردم نهاد به همان اندازه که برای دیگران مفید هستند ممکن است روزی بتوانند زندگی خود شما را هم نجات بدهند.
اگر در مورد نهادها و سازمانهای مردم نهادی که به قربانیان خشونت و کودک آزاری کمک میکنند، تجربهای دارید، برای مطبوعاتی که خودتان میخوانید، نامه بنویسید، تجربهتان را در شبکههای اجتماعی برای دیگران بنویسید، و کمک کنید که دیگران احساس نکنند تنها هستند،. علاوه بر این نامه نوشتن برای مطبوعات، نمایندههای مجلس و صحبت با افراد تاثیرگذار میتواند به ایجاد نهادهای حمایت کننده کمک کند. بگذارید دیگران بدانند که به نظر شما هم وجود این نهادهای حمایتی لازم است و از سازمانهای مردم نهادی که این حمایتها را عرضه میکنند حمایت میکنید.
چرخه سکوت را بشکنید.
اگر خود شما در کودکی مورد آزار قرار گرفتهاید، اگر کسی را میشناسید که مورد آزار قرار گرفته است، یا حتی اگر در خودتان تمایلات جنسی متفاوت از تمایلات اکثریت احساس میکنید، در مورد تجربهتان اول با متخصصها و بعد با آدمهایی که میشناسید حرف بزنید. میتوانید کمک کنید و کمک دریافت کنید، و این همان چیزی است که زندگی را معنی میکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]
صفحات پیشنهادی
قلعه نویی: اگر گل دوم صبا خطا نباشد از مربی گری کناره گیری می کنم
اعتراض شدید قلعه نویی به تیم داوری قلعه نویی اگر گل دوم صبا خطا نباشد از مربی گری کناره گیری می کنم قم ـ ایرنا ـ سرمربی تراکتورسازی تبریز با اعتراض شدید به عملکرد تیم داوری در بازی با صبای قم گفت اگر گل دوم صبا خطا نباشد از مربی گری کناره گیری می کنم به گزارش ایرنا امیر قلع3 مصدوم زلزله به بیمارستان فریمان اعزام شدند/تعداد مصدومان افزایش مییابد
سرپرست اورژانس کشور در گفتوگو با ایرنا 3 مصدوم زلزله به بیمارستان فریمان اعزام شدند تعداد مصدومان افزایش مییابد تهران - ایرنا - سرپرست اورژانس کشور گفت تاکنون 3 مصدوم از کانون زلزله به بیمارستان فریمان اعزام شده اند اما با توجه به وسعت محل زلزله تعداد مصدومان حتما افزایش مینوشیدنیهای تابستانی که بمب انرژی هستند+ دستورالعمل
نوشیدنیهای تابستانی که بمب انرژی هستند دستورالعمل بسیاری از افراد اغلب گرفتن کاهش انرژی و خستگی در طول روز می شوند و این موضوع در فصول گرم تشدید می شود اما با نوشدین دو اسموتی تابستانی می توانید انؤزی خود را برای کار و فعالیت و حتی ورزش تامین کنید آفتابنیوز اسموتی نوعی نوشاورژانس کشور اسامی یک کشته و 15مصدوم زلزله خراسان را اعلام کرد
اورژانس کشور اسامی یک کشته و 15مصدوم زلزله خراسان را اعلام کرد تهران - ایرنا - سرپرست اورژانس کشور اسامی یک کشته و 15مصدوم زلزله خراسان رضوی را اعلام کرد به گزارش خبرنگارسلامت ایرنا پیرحسین کولید بعد ازظهرچهارشنبه افزود سعید عزیزی فاطمه دیباک لیلا میهن پناه محمد سیاوش نوشیمردن شاید آن قدر که فکر میکنید ترسناک نباشد!
مردن شاید آن قدر که فکر میکنید ترسناک نباشد آیا صرف فکر کردن به مردن شما را میترساند و مضطرب میکند نتایج یک بررسی جدید ممکن است به شما اطمینان خاطر دهد چراکه نشان میدهد ترسها درباره مرگ ممکن است اغراق شده باشد آفتابنیوز درواقع این پژوهش نشان میدهد که در افرادسرپرست اورژانس کشور: وضعیت دو مصدوم حادثه معدن در گلستان وخیم است
سرپرست اورژانس کشور وضعیت دو مصدوم حادثه معدن در گلستان وخیم است تهران - ایرنا - سرپرست اورژانس کشور گفت تاکنون 73 مصدوم حادثه معدن آزادشهر استان گلستان به مراکز درمانی منتقل شده اند و از این تعداد 60 نفر از بیمارستان مرخص و 13 مصدوم همچنان در بیمارستان بستری هستند دو تن از مجبیش از 10 تن مواد غذایی فاسد در بردسیر معدوم شد
بیش از 10 تن مواد غذایی فاسد در بردسیر معدوم شد کرمان - ایرنا - رئیس شبکه بهداشت و درمان بردسیر گفت بیش از 10 تن مواد غذایی فاسد و غیرقابل مصرف در این شهرستان معدوم سازی شد حبیب برهانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود صبح امروز در چهارمین روز هفته سلامت این مقداریک میلیون و 600هزار کیلوگرم غذای فاسد در ایام نوروز معدوم شد/تعطیل کردن43 هزار واحد غیر بهداشتی
مسئول برنامه سلامت نوروزی وزارت بهداشت یک میلیون و 600هزار کیلوگرم غذای فاسد در ایام نوروز معدوم شد تعطیل کردن43 هزار واحد غیر بهداشتی تهران-ایرنا- مسئول برنامه سلامت نوروزی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد با اجرای طرح سلامت نوروزی یک میلیون و 600 هزار کیلوگرم مادهفاز دوم صدور پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران آغاز شد
مدیر کل ارتقای خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت فاز دوم صدور پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران آغاز شد تهران - ایرنا - مدیر کل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از آغاز فاز دوم صدور پروانه صلاحیت حرفهای برای پرستاران در کشور خبر داد احمدمعدوم سازی 2 هزار کیلوگرم مواد غذائی فاسد و غیر مجاز در مراغه
معدوم سازی 2 هزار کیلوگرم مواد غذائی فاسد و غیر مجاز در مراغه مراغه - ایرنا - معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه از کشف و معدوم سازی 2 هزار کیلوگرم مواد غذائی فاسد و غیر مجاز در این شهرستان خبر داد احمد مجتهدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزو-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها