واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ربیعی: نسبت مزد به قدرت خرید مردم پایین است
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی می گوید: نسبت مزد به قدرت خرید مردم پایین است و اگر عددی درباره خط فقر اعلام نمی کنم، به این دلیل است که محل یک مناقشه بسیار جدی می شود. معتقدم قدرت خرید مردم هنوز با یک قدرت خرید با کرامت فاصله دارد .
آفتابنیوز : به گزارش ایرنا، "علی ربیعی"در تشریح عملکرد چهار سال گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در دولت بنا داریم فقر مطلق را در کشور ریشه کن کنیم، افزود: فقر انواع دارد: فقر شدید و مطلق. هم اکنون روی رفع فقر مطلق داریم برنامه ریزی می کنیم . می توانم ادعا کنم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت دوازدهم با این سیاست هایی که در اشتغال فراگیرمی آید و 1.5 میلیارد دلار مصوبه مجلس برای ایجاد اشتغال خرد در مناطق محروم و ورود منابع بانکی به چرخه ایجاد اشتغال فقر مطلق را کنترل خواهد کرد.
وی افزود: از همان ابتدای مسئولیتم در این وزارتخانه "شعار با تعاون کار ایجاد کنیم تا به رفاه برسیم" را مطرح کردم و اکنون پس از گذشت چهار سال یقین دارم که این بینش درست بود و اکنون ما باید سیاست های فقرزدایی و اشتغال را به هم نزدیک کنیم.
وی که در یک گفت و گوی تلویزیونی عملکرد وزارتخانه متبوع خود را تشریح می کرد، بیان داشت: وزارت کار اصلی ترین وزارتخانه ای است که سیاست های رفاهی و اجتماعی را درجامعه دنبال می کند. وقتی وارد وزارتخانه ای که سه حوزه گوناگون در آن ادغام شده بود، شدم زمانی طولانی صرف ایجاد هم افزایی میان آن سه وزارتخانه کردم.
ربیعی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم وزارتخانه تولید کنندگان و هم وزارتخانه کارگران است که باید امنیت شغلی شان را مراعات و دنبال کند. متاسفانه امنیت شغلی به دلیل اینکه عرضه و تقاضای نیروی کار در سال های اخیر دست خوش تغییرات اساسی شد، دچار اخلال شده است.
**بنگاه های اقتصادی ضعیف شده بودند
وی ادامه داد: بنگاه های اقتصادی به دلیل شرایط رکود که از دولت گذشته به آنها به ارث رسیده بود ضعیف و کم جان شده بودند و در بنگاه ها ریزش نیرو شروع شده بود، یعنی تعادل عرضه و تقاضای نیروی کار به هم خورد. بنابراین ضروری بود بنگاه و کارگر را به طور توامان تقویت کنیم .
**فقر و بیکاری
ربیعی با بیان اینکه وزارت کار وزارتخانه ای برای نیروی کار است، بیان داشت:من حتی وزیر افراد بدون شغل هم هستم. در روزهای نخست وزارت با دو موضوع فقر و بیکاری به طور توام مواجه بودیم. ما دربهبود فضای کسب و کار، کاری کلان در سطح کشور داریم که اتفاقا امروز هم با نظریه بهبود فضای کسب و کار که از طریق بهبود شاخص هایی که بانک جهانی اعلام می کند، مواجه هستیم.
وی ادامه داد: بهبود فضای کسب و کار از جنسی که ما دنبال می کنیم شاید در بخشی از شاخص های بانک جهانی تعریف شود . این بحث را در دولت و شورای مشاوران اقتصادی رئیس جمهور نیز مطرح کردیم. ما امروز نیازمند بهبود فضای کسب و کار رسته ای هستیم .
**بهبود فضای کسب و کار رسته ای
ربیعی در توضیح کار رسته ای گفت: باید یک چتربزرگ بهبود کسب و کار را دنبال کنیم که همه را در بر بگیرد.در دورانی هستیم که کسری شغل داریم و باید به سمت رسته های پراشتغال برویم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در طرحی که در دولت تصویب شده(اشتغال فراگیر) به طور مثال در رسته پوشاک بهبود فضای کسب و کار خودش را نیاز دارد. در توافق با وزارت صنعت روی پوشاک و منجر شدن آن به صادرات باید بهبود فضای کسب و کار را تعریف کنیم .
وی گفت: به تازگی یک تعریف از بهبود فضای کسب و کار دیدم که با وزارتخانه ما بسیار مرتبط بود. بر اساس این نظریه امروز بهبود فضای کسب و کار از طریق ماندگاری بنگاه های کوچک و بزرگ شدن آنها در اتصال به دیگر بنگاه ها و یا چگونگی در زنجیره بزرگ بین المللی قرار گرفتن است. یعنی به نوعی فضای کسب و کار را به گونه ای بهبود دهیم که بنگاه ها بتوانند با ثبات بمانند و ارتقا یابند.
ربیعی گفت: به هرحال در بخش اول که چتر عمومی است درمقررات کار و مقررات تامین اجتماعی سعی کرده ایم که هرروز ابلاغ ها و بخشنامه هایی داشته باشیم که بیشتر مسئولیت آن با وزارت اقتصاد است.این موضوع در اقتصاد مقاومتی هم دیده شده اما من فکر میکنم وزارتخانه ما نقش فراتری دارد .
ربیعی با اشاره به رسته فناوری اطلاعات گفت: آینده کار در بازار کار ایران به سمت فناوری اطلاعات و ارتباطات یا متاثر از فناوری های ارتباطی حرکت می کند. در آن جا باید نظام های تامین اجتماعی و قواعد کار را تعریف کنیم، کار زیر سقف دیگر در آن جا معنایی ندارد.بخشی از بهبود فضای کسب و کار ما درآن جهت است .
**ارزیابی عملکرد درحوزه کسب و کار
ربیعی گفت: بهبود فضای کسب و کار بخشی از وظایف ما بوده است. ما در وزارتخانه با سیاست های اجتماعی روبرو هستیم . این وزارتخانه یک وزارتخانه اجتماعی است و سیاست اجتماعی را هم باید یکپارچه دنبال کرد .
وی تاکید کرد: دنیا به سمت یکپارچه کردن سیاست های اجتماعی و رفاهی می رود و هرچه سیاست های رفاهی و اجتماعی را متفرق تر کنید هزینه های بیشتری باید برای اعمال بهبود وضعیت اجتماعی و رفاهی بدهید. روز اولی که به وزارتخانه آمدم دیدم مثلا در بخش رفاهی اصلا نظریه رفاهی وجود نداشت.
**سیاست های اشتغال
وی گفت: ما در بخش سیاست های اشتغال مشارکت داریم ، مسئولیت مستقیم ما این نیست که برویم و شغل ایجاد کنیم اما در سیاست هایی که شغل را تسهیل و هماهنگ کند، مسئول هستیم .
وی با اشاره به صندوق کارآفرینی امید گفت:نوع اشتغال های حمایتی در صندوق کارآفرینی امید مستقیم تر می شود و هرچه بالاتر می رویم درسیاست گذاری ها مسئولیت داریم. اتفاقا این همان جایی است که به حوزه رفاه برمی گردد که ما در این زمینه در وزارتخانه اقداماتی را داشتیم.
**سیاستگذاری نیاز به نظریه دارد
وی درباره توجه به نظریه ها گفت: برخی از موارد ما کمتر به نظریه اهمیت می دهیم و حتی ما استادان دانشگاه به فصل دوم درس روش تحقیق که می رسیم می گوییم برو جلو ، یعنی حتی تامل دانشجو برای چارچوب نظری را اهمیت نمی دهیم. این اتفاق درسیاست گذاری ها و تصمیم گیری ها نیز هست.
وی گفت: یعنی نگاه کنید یک دفعه ظرف 24 ساعت دریک نهاد قانون گذاری موضوعی بیرون می آید بدون آنکه چهار صفحه رویکرد نظری پشت آن خوابیده باشد. برنامه ها باید مبتنی بر نظریه باشد .ما در رفاه، نظریه توانمند سازی رادنبال کردیم .
به گفته این مقام مسئول، نظریه بسیار مهم است و نشان می دهد که شما سیاست 20ساله را دنبال می کنید . یکی از اشتباهات ما سیاست های کوتاه مدت است .
وی ادامه داد:وقتی که تازه سیاست گذاری می کنیم و این سیاست ها را تبدیل به برنامه می کنیم چیز دیگری اجرا می شود و آن چه اجرا می شود چیزی است که مبتنی بر برنامه نیست. ما کم پول نگذاشتیم و 44هزارمیلیارد تومان آوردیم و گذاشتیم برای هدفمندی یارانه ها و 200 هزار میلیارد تومان صرف رفاه کردیم ، اما این امر فقر را کم نکرد زیرا این کار مبتنی بر نظریه نبود.
**مسکن مهر بدون نظریه انجام شد
ربیعی گفت: اگر ما در مسکن مهر با نظریه حرکت می کردیم همان کاری می شد که اکنون برای ساخت مسکن دارای دو معلول دارد می شود. اگر هدف گذاری می کردیم افراد را طبقه بندی و لایه بندی می کردیم، الان می توانستیم ادعا کنیم که هیچ نیازمند ایرانی ای بدون مسکن نیست .
**خط فقر در مکان های مختلف فرق می کند
ربیعی درباره خط فقر گفت: خط فقر در شهر و روستا باهم فرق دارد . فقر یک مفهوم ذهنی است . یک وقتی اگر کسی درخانه اش تلویزیون نداشت می گفت تلویزیون ندارم ، اما اگر اکنون کسی در خانه اش تلویزیون نداشته باشد احساس فقر می کند .
وی تاکید کرد: امروز باید قدرت خرید را سنجید . می گوییم اگر یک فرد بخواهد با کرامت در تهران زندگی کند قدرت خریدش چقدر است ؟
وی گفت: به دلیل اینکه نمی خواهم عدد و رقم بدهم ، نمی توان مبنایی برای خط فقر اعلام کرد چون همه خود را مقایسه می کنند و به زندگی آدم ها و خود آدم ها بستگی دارد و اگر درجاهایی مسکن را بیرون بکشیم، رقم خیلی متفاوت می شود اما می دانم قدرت خرید شاغلین ، بازنشسته ها و به خصوص کارگران ما پایین است .
۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]