تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سفره هايتان را با سبزى، زينت دهيد ؛ زيرا سبزى با بسم اللّه الرحمن الرحيم، شيطان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829598858




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به بایدها و نبایدهای بازتاب اخبار در مواقع اضطراری و نحوه انعکاس بحران


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نگاهی به بایدها و نبایدهای بازتاب اخبار در مواقع اضطراری و نحوه انعکاس بحران
 علی‌اصغر احمدزاده
کارشناس ارشد علوم ارتباطات
 
 
دنیا به سمتی می‌رود که هر روز وقتی اخبار را چک می‌کنیم احتمال دارد با یک خبر «فوری» مواجه شویم که حاوی اطلاعی از یک حمله تروریستی، حادثه غیرمترقبه یا اتفاق ناگوار دیگری باشد و تا سرحد بحران نیز کشیده شود. اما نقش رسانه در این بحران‌ها چگونه باید باشد؟

در روزگاری که تروریسم، مثل ویروس خودش را به‌روز می‌کند چگونه باید به پیشواز اخبار تروریستی رفت؟ اصلا احتمال دارد در آینده نه چندان دور، تروریسم به‌شکل سایبری تردد مترو، قطار، هواپیما و ... را دچار اختلال اساسی کند. یا اصلا حادثه غیرمترقبه عجیب و غریبی رخ دهد! با وجود چنین دنیای پرخبری انتظار می‌رود، رسانه‌ها بیش از پیش به اصول خبری واقف باشند و در عین حال آمادگی‌های لازم را برای مواجه با بحران داشته باشند.

به‌نظرم می‌رسد حتی در این زمینه لازم است، مانورهایی برای مقابله با اخبار فوری و اتفاقات ناگوار در رسانه‌های خبری برگزار شود. کما اینکه همواره شاهد بودیم، صدا و سیمای ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین بنگاه رسانه‌ای در کشور، در همین چند ماه اخیر با دو بحران مواجه شد و به شهادت اکثر صاحب‌نظران در حوزه رسانه، در هر دو بحران بازی را به رسانه‌های اینتراکتیو و شبکه‌های اجتماعی باخت. هم در حادثه فروریختن ساختمان پلاسکو و هم در عملیات تروریستی مجلس شورای اسلامی و مرقد امام خمینی (ره) شاهد بودیم که صدا و سیما با تاخیری چند ساعته به اتفاقات یادشده پرداخت. 

طبیعی است که عدم پرداختن به یک موضوع توسط رسانه علی‌الخصوص در مواقع بحران، باعث می‌شود بستر انتشار شایعه، فراخ‌تر شود و از این جهت دو واژه کلیدی خبر، یعنی «سرعت» و «دقت» در رسانه‌ها باید به‌روشنی تنقیح و به کادر خبری آموزش داده شود. از سوی دیگر ضروری است که سیستم مدیریتی رسانه نیز در مواقع بحران، تفویض اختیار بیشتری به بخش خبری رسانه دهد تا خبرنگاران و مدیران خبری دست بازتری در این زمینه داشته باشند.

هرچند خلاقیت‌های فردی روزنامه‌نگاران و خبرنگاران سمعی و بصری و سایبری نیز در نحوه پوشش اخبار مربوط به بحران‌ها اهمیت خیلی زیادی می‌یابد. کما اینکه در شب حادثه کودتا در ترکیه، خبرنگار صدا و سیما به‌خوبی هرچه تمام‌تر وقایع آن شب را آن هم با کمترین امکانات موجود بازتاب داد. 

دکتر محمد سلطانی‌فر، استاد علوم ارتباطات در زمینه اطلاع‌رسانی در مواقع بحران را به‌خوبی توضیح می‌دهد و اعتقاد دارد: «در دنیای امروز عمر محرمانگی و سانسور به سر آمده است و دیگر سانسور معنایی نمی‌دهد. اگر رسانه‌های رسمی به بهانه‌ی امنیت ملی و نگرانی مردم، تعللی در انتشار انجام دهند و کم و کاستی در پخش خبر داشته باشند، اعتبارشان را از دست می‌دهند و از سویی کنترل شایعه‌ها در شبکه‌های اجتماعی غیرممکن خواهد بود.» در چنین وضعیتی به‌نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین راهکارهای مداخله بجا در بحران، همراهی سریع و انعکاس تیزبینانه اخبار است که البته در کنار این مسائل باید به موضوع منافع ملی نیز توجه ویژه‌ای داشت. البته انعکاس بحران تنها به عهده رسانه نیست و به‌نظر می‌رسد نهادهای امنیتی نیز باید در این رابطه تعامل گسترده‌ای با رسانه‌های فراگیر داشته باشند تا مرزهای انعکاس اخبار در مواقع بحران به‌روشنی مشخص شود.




تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۱۱ تير ۱۳۹۶ - 02 July 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن