واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: لیلا ارشد در گفتوگو با ایلنا: شورای چهارم در حوزه آسیبهای اجتماعی کاری از پیش نبرد/ زنان را از گرمخانهها بیرون و در خیابان رها میکنند
مدیرعامل مؤسسه زنان سرزمین خورشید معتقد است؛ کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در حوزه آسیبهای اجتماعی تاکنون کاری از پبش نبرده و و نخواهد برد. لیلا ارشد؛ مدیرعامل مؤسسه زنان سرزمین خورشید که سالها در زمینه آسیبهای اجتماعی زنان کار کرده است در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباه عملکرد کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای چهارم و انتظاراتش از شورای پنجم گفت: اگرچه کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در شورا هست، اما در شهری با چنین سطحی از آسیبهای اجتماعی که سه میلیون حاشیهنشین دارد و آمار اعتیاد کودکان و زنان روز به روز بیشتر میشود، این کمیسیون تاکنون کاری از پیش نبرده و نخواهد برد.
او با تاکید بر آنکه تهران در زمینه آسیبهای اجتماعی در شرایط خطرناکی قرار دارد، ادامه داد: دخترانی که به علت شرایط ناامن خانه خود را ترک میکنند و زنانی که مجبور به طلاق میشوند؛ روز به روز بر تعدادشان افزوده میشود، اما هیچ سرپناهی ندارند. نگهداری اردوگاهی مردان و زنان غیرانسانی است ارشد در پاسخ به سوالی درباره افتتاح گرمخانهها در تهران برای اسکان کارتنخوابها، گفت: اولا اگر مدیریت شهری اعم از شورای شهر و شهرداری این ادعا را دارند که این گرمخانهها کارتنخوابان را نگهداری میکنند؛ آدرس و تلفن این گرمخانهها را در اختیار ما قرار دهند، دوما این گرمخانهها و کمپینها زنان را به همراه کودکان راه نمیدهند. برای همین باز هم شاهد هستیم؛ آنها در خیابان رها میشوند. از نظر این مددکار اجتماعی نگهداری اردوگاهی مردان و زنان در گرمخانههایی با ۹۰۰ الی ۱۰۰۰ نفر جمعیت غیرانسانی و غیراصولی است، به خصوص آنکه زنان شرایط فیزیکی ویژهای دارند و نمیتوان با آنها به این طریق غیرانسانی برخورد کرد.
ارشد در تشریح عملکرد گرمخانهها ادامه داد: زنان را شبها در گرمخانهها از یک شب تا یک هفته نگه میدارند و صبح بیرونشان میکنند، و در میادین مختلف شهر رها میشوند، در حالی که اکثر این زنها بیمار بوده و اسهال خونی دارند. اینکه فردی را ۱۰ روز نگه دارید و بعد دوباره در همان محیط رهایش کنید، رسیدگی به آسیبهای اجتماعی نیست. مدیرعامل مؤسسه زنان سرزمین خورشید با تاکید بر اینکه نیاز به مراکز نگهداری زنان به همراه فرزندانشان در تهران ضروری است، ادامه داد: باید زنان بدون سرپناه را حمایت کرده و آنها را به آرامی برای زندگی عادی آماده کنیم. در چنین مراکز نگهداری آنها با حمایتهای اجتماعی و روانی میتوانند؛ کمکم وارد جامعه شوند، زنان و دخترانی که در خانواده و جامعه مورد انواع و اقسام خشونتهای فیزیکی و جسمی قرار گرفتند، نیاز به حمایتهای همهجانبه دارند. او همچنین گرمخانه را تعبیر نامناسبی دانست که مفهومی غیرانسانی دارد و اضافه کرد: گرمخانه یعنی جایی که ۸۰۰ الی ۱۰۰۰ نفر را فقط در یک فضا بخوابانیم و مرکز نگهداری زنان به همراه فرزندانشان محسوب نمیشود. فراموش نکنیم زنان به علت شرایط ویژهشان در معرض آسیبهای پیچیدهتری نسبت به مردان قرار دارند و انتظار داریم شورای پنجم با حضور بیشتر زنان رویکردی متفاوت نسبت به آسیبهای اجتماعی اتخاذ کند.
۱۳۹۶/۰۴/۱۰ ۱۰:۳۶:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]