واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هزینه تعمیر داخلی ساختمان چقدر است؟/ از کابینت 16 میلیونی تا نورپردازی 7 میلیونی
تعمیرات و تغییر دکوراسیون داخلی ساختمان به نوع مواد، نوع کالای مورد استفاده و مهارت نیروی انسانی بستگی دارد. اگر میانگین متراژ واحدهای مسکونی در تهران را ۱۰۰ متر مربع درنظر بگیریم، تغییر دکوراسیون داخلی و تعمیرات حدودا برای هر متر 250 هزار تومان هزینه دارد.
پول نیوز، محمد قهرمانی کوشان- امروزه در جوامع پیشرفته شاهد هستیم که برای اینکه بناها و ساخت و سازهای خود را به صورت مدرن و به روز نمایند دیگر از فرآیند تخریب کامل بنا استفاده نمی کنند و در واقع تخریب کامل زمانی رخ می دهد که دیگر هیچگونه چاره ای برای توسعه آن بنا و ساختمان نباشد.
اما عمل جایگزین آن عملیات بازسازی ساختمان است که در نهایت می توان در زمان کمتر و با هزینه بسیار پایین تر آن را به انجام رساند. گاهی تعمیر خانه تغییر تمامی بخش های داخلی و خارجی و گاهی هم در حد تغییر دکور داخلی است.
براي تعمير خانه معمولا اولويت هايي در نظر گرفته مي شود كه يكي از آنها اجراي عايق هاي صوتي و حرارتي است. با نصب پنجره هاي يو پي وي سي و شيشه هاي دو جداره مي توان تا حدودي اين امر را محقق كرد. نوع ديگري از تعميرات اصلاح سيستم هاي قديمي تهويه و سرمايش است. پكيج ها به عنوان نمونه موفق سيستم هاي گرمايشي به شمار مي روند همچنين تاسيسات برقي و مكانيكي كه در اكثر موارد نياز به تعويض و بازسازي دارد.
مهمترين دليلي كه مالكين را وادار به بازسازي خانه مي كند از حيث زيبايي است. در اين بازسازي ها اوصلا كمدهاي ديواري، كابينت ها تعويض و نو مي شوند. عمر مفید ساختمانها در کشورهای پیشرفته 100 سال است. اما درایران به طور میانگین این رقم به 20 الی 30 سال کاهش پیدا میکند و همین مسأله باعث میشود که هر از چند سال مالکین نسبت به تغییر دوکور داخلی و تعمیر دیوارها، کف، کابینت و ... اقدام کنند. وقتی صحبت از تغییر دکوراسیون داخلی می شود بیشتر توجه ها به سمت مبلمان، فرش و وسایل خانه جلب می شود اما در بیشتر اوقات تغییر اساسی با تعمیرات دیوارها، کف، سرامیک، شیرآلات و ... همراه است.
به گفته حسین علمداری مدیر اجرایی یک شرکت ساختمان سازی« تعمیرات و تغییر دکوراسیون داخلی ساختمان به نوع مواد، نوع کالای مورد استفاده و مهارت نیروی انسانی بستگی دارد. اگر میانگین متراژ واحدهای مسکونی در تهران را ۱۰۰ متر مربع درنظر بگیریم، برای تغییر دکوراسیون داخلی و تعمرات حدودا هر متر 250 هزار تومان هزینه دارد. این در حالیست که مواد مصرف شده اعم از رنگ، بلکا، کاغذ دیواری و ... با کیفیت متوسط رو به بالا استفاده شده باشند. به گفته وی« اگر از محصولات درجه یک خارجی به خصوص در زمان کاغذ دیواری و یا بلکا استفاده شود و همچنین پارکت زمین از بهترین نمونه های خارجی استفاده شود تعمیر یک واحد 100 هزینه های بالاتری را دارد. در این حالت ممکن است هر متر از این ساختمان حدودا متری 500 هزار تومان هزینه داشته باشد که برای یک واحد 100 متری حدود 50 میلیون هزینه دارد.
تعمیرات داخلی ساختمان اصولا از رنگ دیوار آغاز می شود اما آشپزخانه به عنوان یکی از مهمترین اولویت های خانوارها از این تغییرات هر گز بی نصیب نمی ماند. کابیت ها اولین مرحله تغییر آشپزخانه در یک ساختمان هستند قيمت هر متر كابينت بين 400 هزار تا 1 ميليون و 200 هزار تومان است. به طور متوسط هر خانه 100 متری نزدیک به 20 متر کابینت نیاز دارد که به عبارتی اگر میانگین قیمت کابیت را 800 هزار تومان در متر در نظر بگیریم. یک واحد 100 متری با 20 متر کابینت نزدیک به 16 میلیون تومان هزینه کابینت دارد. در تغییرات دکوراسیون ایجاد نور تازه و کافی برای ساختمان یک اصل و اولویت به شمار می رود.در برخي مواقع نورپردازي منزل كاملا تغيير پيدا مي كند كه قيمت تغيير نورپردازي منزل بسته به ميزان كيفيت و كالايي كه مورد استفاده قرار مي گيرد متري 55 تا 100 هزار تومان است. اگر سقف یک منزل به صورت کامل نورپردازی شود. یک ساختمان 100 متری نزدیک به 7 میلیون هزینه نورپردازی دارد.
تغييرات داخلي منزل بيشتر در حوزه ديوارها انجام مي شود. به طور متوسط براي تغيير و تعمير ديوارهاي داخلي ازكاغذ ديواري،رنگ و يا بلكا استفاده مي شود. رنگ ساده توسط تيم تعمير كننده از متري 6 تا 12 هزار تومان انجام مي شود. اما بلكا به دليل نوع مواد مصرفي بين 12 تا 20 هزار تومان قيمت گذاري مي شود. البته مولتي كالر روش تازه اي است كه براي عده اي جذاب بوده و از آن استفاده مي شود. قيمت هر متر مولتي كالر حدود 6 تا 10 هزار تومان است. هر چارچوب در منزل بين 20 تا 39 هزار تومان رنگ آميزي مي شود و رنگ آميزي نرده ها، در و پنجره هاي فلزي 15 تا 40 هزار تومان هزينه دارد. رنگ آميزي درهاي چوبي هم 35 تا 80 هزار تومان قيمت گذاري مي شود.
در ميان بخش هايي كه در تعمير يك ساختمان به كار مي رود كاغذ ديواري از ساير موارد پر هزينه تر است. هر متر كاغذ ديواري با زيرسازي و اجرت نصب و اجرا از هشتاد هزار تومان تا 400 هزار تومان قيمت گذاري مي شود. بیشترین قیمت کاغذ دیواری مربوط به مدلی ایتالیایی است که هر رول آن 480 هزار تومان قیمت دارد و با توجه به اینکه هر رول این مدل هفت متر مربع از یک دیوار را میپوشاند به 10 رول از این کاغذ برای یک خانه 70 متری احتیاج است که قیمت کاغذ دیواری مورد نیاز برای این خانه معادل چهار میلیون و 800 هزار تومان میشود و با توجه به اینکه هزینه نصب این کاغذ رولی 15 هزار تومان است، هزینه نصب کل آن نیز 150 هزار تومان میشود. بنابراین هزینه کلی برای خرید کاغذ و نصب آن برای این خانه معادل چهار میلیون و 950 هزار تومان میشود.
البته مدل های آلمانی با کیفیت پایین تر و به دلیل تک رنگ بودن رولی حدودا12 هزار تومان قیمت گذاری می شود. با توجه به اینکه هر رول حدود 5 متر مربع را پوشش می دهد قیمت تمام شده این محصول برای برای یک خانه 70 متری که نیاز به 14 رول دارد حدود 168 هزار تومان می شود البته عمر این کاغذ دیواری ها نهایتا سه تا چهار سال بوده و از نظر رنگ و کیفیت در سطح بسیار پایین قرار دارند. کفپوشهای مختلفی نظیرسرامیک، پارکت، لمینت و سنگ به عنوان رایجترین کفپوشهای موجود دربازار هستند که هزینه اجرای هرکدام از آنها متفاوت است، به طوری که هزینه اجرای هر متر مربع پارکت از ۲۳ تا ۴۸ هزار تومان متغير است. این اختلاف قیمت ناشی از کیفیت پارکتها است که ارتباط مستقیمی با برند آن دارد. همچنین قیمت هر مترمربع لمینت نیزحدود ۲۴ هزار تا ۳۰ هزار تومان است.
البته برخی ترحیح میدهند که از کفپوش سنگ استفاده کنند، در این باره باید گفت باید که سنگهای موجود در بازار شامل سنگ گرانیت، تراورتن، مرمر، مرمریت و ... است که از قرار معلوم و آن طور که فعالان این حرفه عنوان میکنند، گرانترین سنگی که برای کفپوش ساختمانها به کار میرود، سنگ تراورتن است که البته این سنگ نیز از نظر کیفیت دارای انواع مختلفی است، اما هزینه آن از متر مربعی ۱۶ هزا رتا ۱۰۰ هزار تومان است که البته به این رقم هزینه دستمزد را بايد افزود (در هر متر مربع حدود ۱۰ هزار تومان). سنگ گرانیت نیز از دیگر سنگهای رایج است که در قیاس با سایر سنگهای موجود، بيشتر مورد استفاده قرار میگیرد و قیمت آن از متر مربعی ۷ تا ۴۰ هزار تومان متغير است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۸ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - 18 June 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]