واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: برکات مادی شامل جمیع نعمتهایی است که انسان از آنها به عنوان مایحتاج زندگی خود استفاده می نماید. در این رابطه روایت زیبایی از امیر مومنان (ع) نقل شده...
به گزارش تراز ، دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان:
«اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ فَضْلَکَ و أنـْزِل علیّ فیهِ بَرَکاتِکَ وَ وَفّقْنی فیهِ لِموجِباتِ مَرْضاتِکَ واسْکِنّی فیهِ بُحْبوحاتِ جَنّاتِکَ یا مُجیبَ دَعْوَهِ المُضْطَرّین.»
«خدایا در این روز بر روی من درهای فضل و کرمت را بگشای و بر من برکاتت را نازل فرما و بر موجبات رضا و خشنودیت موفق بدار و در وسط بهشت هایت مرا مسکن ده ای پذیرنده دعای مضطر پریشان.»
بیان نکاتی درباره دعای این روز:
** هشدار مولای متقیان درباره گناهان کوچک!
ابواب معنوی هم شامل ابواب مثبت می شود و هم شامل ابواب منفی. ممکن است ما با انجام یک معصیت باب سخط و خشم خدا را بروی خود باز کنیم. یادمان هم باشد نباید هیچ گناهی را -ولو به ظاهر کوچک باشد- کم و ناچیز بشماریم. زیرا مولای متقیان فرمود خداوند متعال چهار چیز را در چهار چیز مخفی کرده است یکی از آن چهر مورد این است که خدا سخط و خشم خود را در بین معاصی مخفی کرده، سپس حضرت فرمودند: "فلا تستصغرنّ شیء من معصیته فربّما وافق سخطه و أنت لا تعلم" یعنی هیچ گناهی را کوچک مشمار چه بسا همان معصیت موجب خضم خدا شود و تو ندانی!
** امشب کلید مقابله با شیطان را از خدا بگیریم!
نقطه مقابل زمانی است که بنده ای اطاعت امر پروردگار خویش را نماید، آنگاه است که آن اطاعت و فرمانبرداری سبب می گردد تا یکی از دربهای فضل و رحمت الهی بروی او باز گردد. قرآن کریم می فرماید: «و اگر فضل و رحمت الهی شامل حال شما نبود همانا جز اندکی همه از شیطان پیروی می کردید.» این آیه نشان می دهد ما نباید به اعمال خویش مغرور و فریفته شویم زیرا اگر فضل خدا شامل حال ما نشود قادر به مقابله با حیله های شیطان نیستیم. راه بهره مندی از فضل خدا هم دعاست. و چه زمانی برای دعا بهتر از ماه مبارک رمضان و چه شبی بهتر از شب قدر!؟
** دعای جالی امیرالمومنین (ع) برای نزول باران
در ادامه دعا می فرماید: «و در این روز بر من برکاتت را نازل فرما.»
برکات الهی دو دسته است: برکات مادی و معنوی. برکات معنوی شامل جمیع نعمتهایی است که انسان از آنها به عنوان وسیله ای برای تقرب جستن به ذات اقدس الهی استفاده می نماید، مثل: توبه و استغفار و دعا. برکات مادی شامل جمیع نعمتهایی است که انسان از آنها به عنوان مایحتاج زندگی خود استفاده می نماید. در این رابطه روایت زیبایی از امیر مومنان (ع) نقل شده که در آن حضرت در قالب دعا نعمت های مادی را از خداوند خواستار می شود:
«خداوندا، از تو آبى مى خواهم که به وسیله آن زمین هاى بلند ما پر گیاه شود، و در زمین هاى پست ما جارى گردد، و اطراف و نواحى ما به فراخ سالى رسند، میوه هاى ما فراوان گردند، و چهارپایان ما زندگى خوشى یابند، و خیرش به مردم دور از دسترس ما رسد، و جاهایى که همیشه گرم وسوزان است از آن استفاده کنند، از برکات گسترده و عطاى بى شمارت که بر جنبندگان نیازمند، و وحشى هاى رها شده در بیابان مى فرستى. و بر ما بارانى درشت و بى وقفه فرست، بارانى که دانه هایش یکدیگر را برانند، و به شدّت به هم برخورد کنند، نه رعد و برقى بى باران، و نه ابرى بى نتیجه، و نه ابرهاى سپید پراکنده، و نه قطره هاى ریز همراه با باد سرد، بلکه بارانى که قحطى زدگان از آن به نعمت بسیار رسند، و از برکت آن باران گرفتاران به خشکسالى زنده شوند،که تویى آن خداوندى که پس ازنومیدى مردم باران فرستى، و رحمتت را برهمه گسترش دهى، وتویى سرپرست نظام آفرینش که به ستودن سزاواری.»
زمانبندی انتشار: 27 خرداد 1396 - 09:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]