واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با رسيدن نخستين هواپيماهاي ATR خريداري شده از سوي ايران تعداد هواپيماهاي برجامي به عدد هفت رسيد و پيش بيني ميشود اين رقم تا پايان سال ۲۰۱۷ به شکل قابل توجهي افزايش پيدا کند، موضوعي که ميتواند روي سرنوشت هواپيماهاي قديمي تاثيري جدي برجاي بگذارد.
به گزارش تراز ، طبق ارزيابيهاي صورت گرفته از سوي ايران اير در سال ۲۰۱۷ ايرباس چند فروند از هواپيماهاي خريداري شده ۳۲۰ و ۳۳۰ ايران اير را تحويل خواهد داد و تا پايان سال ۲۰۱۸ نيز ايران ميتواند تعداد هواپيماهاي جديدش را به بيش از ۳۰ فروند برساند.
به دنبال اين موضوع هر چند فعال شدن اين هواپيماها به افزايش تعداد هواپيماهاي فعال در ناوگان کشور منجر خواهد شد، اما در عمل آنچه بيشترين اهميت را دارد نوسازي ناوگان و کاهش ميانگين سني هواپيماهاي ايرلاينهاي داخلي است.
از اين رو طبق برآوردهاي صورت گرفته با افزايش تعداد هواپيماهايي که به طور قطعي وارد ناوگان کشور شدهاند تعدادي از هواپيماهاي مسن نيز از آسمان ايران خارج خواهند شد. هواپيماهايي که بسياري از آنها بايد سالها پيش کنار ميرفتند اما صرفا الزامهاي حفظ ناوگان هوايي کشور در سالهاي سخت تحريم مانع از اين کار شده است.
براساس اظهارنظر جديد پرورش – مدير عامل ايران اير - در آينده نزديک دو گروه از خانوادههاي فوکر ۱۰۰ و MD۸۰ که در ناوگان ايران فعال هستند و به صورت اجارهاي پرواز ميکنند عودت داده خواهد شد. هواپيماهايي که از آخرين توليد آنها نيز سالهايي طولاني ميگذرد.
هواپيماي فوکر ۱۰۰ که جزو هواپيماهاي دو موتوره به شمار ميرود که با حدود ۱۰۰ مسافر ظرفيت در مسيرهاي کوتاه پرواز ميکنند در طول سالهاي سخت تحريم يکي از اصليترين هواپيماهاي ناوگان ايران به حساب ميآمد.
طبق آخرين ارزيابيها در سال ۲۰۱۶ ميلادي تنها ۱۱۶ فوکر ۱۰۰ همچنان پرواز ميکردند که البته با بازنشسته شدن آنها ايران به عنوان يکي از اصلي ترين کشورهايي باقي ماند که هنوز از اين هواپيما استفاده ميکند.
طبق اطلاعات ارائه شده در سال ۱۹۹۷ با توجه به چالشهاي جدي که فوکر ۱۰۰ در ادامهي مسير خود داشت، عملا از فضاي رقابتي با شرکتهاي هواپيماساز بزرگ کنار رفت.
وضعيت بوئينگ MD۸۰ نيز شبيه فوکر است اين هواپيماي دو موتوره که با برد متوسط توانايي جابهجايي بين ۱۳۰ تا ۱۷۲ مسافر را دارد از دهه ۱۹۸۰ کار خود را آغاز کرد و در چند مدل مختلف وارد بازار شد.
با وجود آنکه سالهايي نسبتا طولاني از پايان فرآيند ساخت اين هواپيما ميگذرد، اما همچنان در ايران بخش زيادي از ناوگان فعلي کشور مشغول استفاده از آن به شمار ميرود. طبق اطلاعات رسمي بوئينگ از سال ۱۹۹۹ ديگر سفارشي را از اين هواپيما تحويل نداده است و اوج دوران کاري آن نيز به حدود ۳۰ سال قبل يعني اوايل دهه ۹۰ ميلادي باز ميگردد.
با وجود آنکه با فعاليت و نظارت متخصصان ايراني اين دو خانواده از هواپيماهاي قديمي براي سالهايي نسبتا طولاني در آسمان ايران فعاليت کردند و از نظر ايمني نيز مشکل چندان بزرگي نداشتند، اما به نظر ميرسد با اجرايي شدن برجام ورود هواپيماهاي جديد و باز شدن دست ايرلاينهاي ايراني در بهرهگيري از هواپيماهاي نو ديگر نيازي به باقي ماندن اين هواپيماها نيست و آسمان ايران در نخستين گام از تحول جدي خود آماده خداحافظي از فوکر ۱۰۰ و بوئينگ MD ميشود.
منبع: ایسنا
زمانبندی انتشار: 23 خرداد 1396 - 12:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]