واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: از زايمان با كمك هيپنوتيزم تا كشف راز پيچ خوردن طناب
روند رشد كمى و كيفى توليدات علمى كشور در عرصههاى مختلف بينالمللى با موفقيتهاى با ارزشى همراه بود و چشماندازهاى اميدبخشى را در افق آينده علمى كشور و جهان به ارمغان آورد تا جايي كه ايران مورد تحسين دانشمندان و پژوهشگران ساير كشورها قرار گرفت... ترميم لوله گوارش با استفاده از غضروف دنده اجساد، تهيه پودر استخوان براى اعمال فك، صورت و دندانپزشكي، آمادهسازى پوست پيوندى براى بيماران سوختگى و آمادهسازى عروق براى بيماران ديابتى از برنامههاى تحقيقاتى مهم در اين خصوص و توسط محققان ايراني بود كه تا اين زمان دانشمندان ديگر كشورها از ساخت و ترميم اين سلول ناتوان بودند همانند ساخت نخستين چسب بافتى هوشمند جهان، ساخت سامانه پليمرى انتقال داروى سرطان سينه و ...
به گزارش سرويس دانشگاه و تشكل برنا، علىرغم شرايط خاصى كه طي سال هاي اخير از سوي مجامع جهاني بر ايران تحميل مي شود اما محققين ايرانى دست از تلاش برنداشته و همواره با كوشش ها و تلاش هاي بي وقفه خود زمينه هاي بالندگي را در كشور فراهم آورده اند.
ايران تحسين شد
به طوري كه تداوم روند رشد كمى و كيفى توليدات علمى كشور در عرصههاى مختلف بينالمللى با موفقيتهاى با ارزشى همراه بود و چشماندازهاى اميدبخشى را در افق آينده علمى كشور و جهان را به ارمغان آورد تا جايي كه ايران مورد تحسين دانشمندان و پژوهشگران ساير كشورها قرار گرفت.
توليدات علمى محققان كشورمان براساس آمار موسسه اطلاعات علمى (TST) در سال 2007 با افزايش شمار مستندات علمى ايران به 9 هزار و 65 مستند شامل هفت هزار و 584 مقاله موجب شد تا رتبه علمى ايران از نظر ميزان كل توليدات علمى با هفت پله صعود نسبت به سال 2006 به جايگاه سىام در دنيا ارتقا پيدا كند.
به طور كلي سال گذشته صرفنظر از دستاوردها و موفقيتهاى علمى حاصل شده از لحاظ تاكيد بر اهميت علم و پژوهش در سطح مسئولان عالى كشور و به تبع آن سطوح مختلف مديريتى و اجرايى كشور نيز با نقطه عطفهاى بزرگى همراه بود.
توليد خارج از رحم در ايران
از آنجا كه سالها در مراكز تحقيقاتى متعدد بارورى و نابارورى در كشور در زمينه بالغ شدن تخمك در خارج از رحم و در محيط آزمايشگاهى كارهاى زيادى انجام مىشد و از آنجا كه اين روش نياز به محيط ويژه آزمايشگاهى و اضافه كردن مواد خاصى داشت و هيچ كدام منجر به تولد نوزاد نشده بود، سال گذشته محققان در مركز تحقيقات بارورى و نابارورى يزد موفق شدند با جداسازى تخمك نابالغ از مادر و نگهدارى آن در شرايط ويژه و بالغ كردن و لقاح آن با اسپرم در خارج از رحم و انتقال آن به رحم مادر، براى نخستين بار در كشور نوزادى را به اين روش موسوم به IVM به دنيا بياورند.
كشف راز پيچ خوردن طناب
به گزارش برنا، موفقيت مهدى حبيبي، پژوهشگر مركز تحصيلات تكميلى در دانشگاه علوم پايه زنجان با همكارى دو محقق اروپايى در كشف علت ديناميك ايجاد حالت مارپيچ و حلقه شدن طنابهاى لاستيكى از ديگر اتفاقات علمي بود كه سال گذشته روي داد.
وقتى يك صخرهنورد طنابى را مىاندازد، در اين رشته طناب وقتى روى زمين بيفتد مجموعهاى از حلقههاى مارپيچى شكل مىگيرد اين محققان توانستهاند در آزمايشهايشان حركتهاى شگفتانگيز اين پديده را شناسايى كنند.
واكسن جديد اوريون
درخصوص اين كشف مهم دكتر محمد تقويان، مسئول بخش توليد واكسنهاى ويروسى موسسه توليد واكسن و سرمسازى رازى معتقد است: نخستين حسن اين واكسن، بومى بودن آن است و دوم اينكه عوارض جنبى آن كمتر از سويههاى ديگر است و با بالاترين سويههايى كه در انحصار شركتهاى آمريكايى قرار دارد، برابرى مىكند.
وي همچنين مي گويد: اين سويه روى سلولهاى انسانى تهيه شده و عوارض جانبى آن بسيار كمتر و خطرات جزيى كه از ماهيت برخى از واكسنهاست، كمتر مىشود. كارهاى تحقيقاتى روى اين واكسن تا 99 درصد انجام شد و تنها كارهاى ادارى جزيى مربوط به ثبت آن و ورود به خط توليد باقىمانده است. در حال حاضر هم توليد آزمايشگاهى واكسن آغاز شده است.
سلولى براى درمان ديابت
به گزارش سرويس دانشگاه و تشكل برنا، ترميم لوله گوارش با استفاده از غضروف دنده اجساد، تهيه پودر استخوان براى اعمال فك، صورت و دندانپزشكي، آمادهسازى پوست پيوندى براى بيماران سوختگى و آمادهسازى عروق براى بيماران ديابتى از برنامههاى تحقيقاتى مهم در اين خصوص و توسط محققان ايراني بود كه تا اين زمان دانشمندان ديگر كشورها از ساخت و ترميم اين سلول ناتوان بودند
ساخت ميكروسكوپهاى STM
ايران با ساخت اين ميكروسكوپ به جمع پنج كشور صاحب فناورى ساخت ميكروسكوپهاى تونلى روبشى STM كه از پيشرفتهترين تجهيزات مورد استفاده در تحقيقات نانو فناورى است، پيوست.
رئيس مركز تحقيقات علوم و تكنولوژى در دانشگاه علوم پزشكى در گفت و گويي تاكيد كرد: دستگاه STM توانايى ارائه تصاوير دو و سه بعدى در ابعاد نانومتر را دارد و قادر است از تمام نانوساختارهاى آنتى بادي، پروتئينها، مولكولهاى DNA و غيره تصويربردارى كند كه براى كارايى اين ميكروسكوپها تصاوير تهيه شده با آن از نمونههاى استاندارد با تصاوير گرفته شده از دستگاههاى خارجى مطابقت داده شد كه حاكى از برابرى كيفيت تصاوير دستگاههاى ايرانى با نمونههاى مشابه خارجى بود.
توليد داروى خوراكى تالاسمي
متخصصان صنايع دارويى كشورمان به عنوان دومين كشور جهان موفق به توليد داروى خوراكى "فراسيروكس" براى بيماران تالاسمى شدند. با دستيابى صنايع دارويى كشورمان به اين دارو كه با نام قرص "اسورال" توليد شده است، بيماران تالاسمى از داروى تزريقى دسفرال بىنياز خواهند بود. دفراسيروكس جديدترين دارو براى تسهيل دفع آهن در بيماران تالاسمى است كه به شكل خوراكى و يكبار در روز قابل مصرف است.
تولد نوزاد به روش هيپنوتيزم
به گزارش برنا، براى اولين بار بود كه يك مادر با عمل سزارين به روش هپينوتيزم در ايران فرزندش را به دنيا آورد. متخصص هيپنوتيزم و هيپنوتراپى كه اين فرزند را به دنيا آورد، گفت: هيچ مستندى در دنيا وجود ندارد كه شبيه به اين باشد و در حقيقت اولين، در دنياست.
ساخت نخستين چسب بافتى هوشمند جهان، ساخت سامانه پليمرى انتقال داروى سرطان سينه توسط محققان دانشگاه اميركبير با همكارى پژوهشگران پژوهشگاه پليمر و پتروشيمى ايران، تهيه نوعى سامانه نوين داروسازى براى درمان سرطان سينه دستيابى ايران به فناورى افزايش نرمافزار سرعت رايانههاى معمولى تا حد ابر رايانهها و غيره همگي از يافته هاي علمي و پژوهشي محققان ايراني طي سال گذشته است.
***
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//45 - 45 - 72//www.BornaNews.ir
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]