تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850386377




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آلودگی هوای داخل و خارج از خانه


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: آلودگی هوای داخل و خارج از خانه
مهدی سینایی / پژوهشگر آلودگی هوا در عسلویه


"هر فرد روزانه نزدیك به 22 هزار بار تنفس می‌كند و تقریبا به 15 كیلوگرم هوا در روز نیاز دارد؛ معمولا انسان می‌تواند به مدت 5 هفته بدون غذا و 5 روز بدون آب زنده بماند، اما بدون هوا حتی 5 دقیقه هم نمی‌تواند زنده بماند. آمارهای مرگ‌ومیر نشان می‌دهد سالانه بیش از 4 هزار و 28 نفر بر اثر بیماری‌های تنفسی در تهران جان خود را از دست می‌دهند. سال گذشته این رقم افزایش یافت و به 4 هزار و 181 نفر رسید و در 6 ماه نخست امسال باز هم افزایش یافته و به 2 هزار و 99 نفر رسیده است."(جراید)

آلودگی هوا مفهومی است که مدتهاست به یکی از دغدغه های اصلی عمومی بدل شده است و جراید کشور مشحون است از خبرهای ناگوار و صحه گذاشتن بر اثرات زیانبار این ذرات معلق.

خبرهای آلودگی هوا دیگر کسی را پریشان نمی کند، ما "عادت می کنیم". اما آیا بدن ما هم مانند ذهنمان به این هیولاهای کوچک، درون هوایی که تنفس می کنیم عادت می کند؟ همه جسته و گریخته در مورد آلودگی هوا شنیده ایم و یا خوانده ایم. اما آیا از "همه ی" اثرات آن آگاهیم؟

ذرات معلق موجود در هوا را بر اساس اندازه آنها می توان به سه گروه کلی دسته بندی کرد:

1- ذرات 5/2 تا 10 میکرومتر با عنوان ذرات درشت(coarse)
2- ذرات 1/0 تا 5/2 میکرومتر ذرات ریز (fine)
3- ذرات کوچکتر از 1/0 میکرومتر ذرات بسیار ریز(ultrafine)

اندازه این ذرات مبین اصلی محل نشست آنها در مجاری تنفسی است. ذرات بزرگتر از 10 میکرومتر معمولا در مجاری بینی و مخاط حلق گیر می افتند و با عطسه، سرفه و یا آب ریزش دفع می شوند،هرچند همین ذرات باعث ترشح هیستامین در بدن شده و آسم را تشدید میکند.

ذرات کوچکتر از 10 میکرومتر می توانند وارد ریه و کیسه های هوایی شوند و برونشیت حاد یا مزمن، آمفیزم و بسیاری از بیماری های ریوی را ایجاد کنند. ذرات ریز(fine) که طبق تعریف کوچکتر از 5/2 میکرومتر هستند تا مناطق تبادل هوایی ریه می توانند نفوذ کنند و بیماری هایی مانند آسم را به وجود بیاورند.

ذرات بسیار ریز(ultrafine) از ریه ها رد شده و با ورود به جریان خون باعث ایجاد بیماری های مختلف از جمله سرطان خون، سرطان ریه، بیماری های قلبی عروقی، سرطان حنجره،آلزایمر،اوتیسم،عفونت های حاد ریوی،زایمان زود هنگام، نقص های مادرزادی و مرگ زودرس شوند.

روزانه هزاران تن انواع آلاینده های مختلف از بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و زایلن گرفته تا انواع ذرات گوگردی، آمونیاک، ترکیبات نیتروژن دار و هزاران ماده خطرناک دیگر، حاصل فرایندهای تولیدات پتروشیمیایی و استحصال و پالایش گاز طبیعی وارد هوای مناطق صنعتی کارخانه های پتروشیمی می شود.

اغلب این ذرات را می توان جز ذرات بسیار ریز طبقه بندی کرد. در مناطق صنعتی ایران به دلایل مختلف از جمله قرار گرفتن در جغرافیای خاص ، عدم رعایت استاندارد های تولید و به صرفه نبودن استفاده از تکنولوژی های کاهش تولید آلاینده ها، میزان تجمع آلاینده های گازی در هر متر مکعب تا 400 گرم نیز گزارش شده اند، یعنی حدود 100،000،000 برابر حد ذکر شده در استاندارد اروپایی(10 میکروگرم بر متر مکعب)! حاصل این تجمع نامبارک را در موج سرطان اخیر که موجب مرگ زودرس هزاران ایرانی شده است می توانیم مشاهده کنیم. وقتی رطوبت، وارونگی و عدم تحرک هوا را به این عوامل اضافه کنید به ترکیبی کشنده از انواع این آلاینده ها برمی خوریم که لزوم اجرای اقدامات اساسی برای کاهش میزان تولید آنها یا تصفیه محلی هوای درون ساختمان ها برای نجات جان کارکنان شاغل در این مناطق و چندین هزار نفر ساکنین محلی بیش از پیش نمایان می شود.

بر خلاف تصور عمومی، طبق تحقیقات انجام شده، هوای درون محیط های بسته مثل منازل، دفاتر کار و مغازه ها به دلیل انباشتگی آلودگی در طول زمان و عدم تحرک و تعویض هوا، می توانند تا صد برابر آلوده تر از هوای محیط بیرونی باشد. بدین ترتیب افراد حساس مانند سالمندان، زنان باردار، کودکان و نوزادان ، بیماران قلیی و عروقی و همین طور کارمندان که اکثر وقت خود را در محیط های سربسته می گذرانند قربانیان اصلی آلودگی هوا هستند. البته ایران تنها کشوری نیست که دچار این معضل شده باشد.

تکنولوژی های بی نظیری برای رفع یا به حداقل رساندن این نوع آلودگی ها در دنیا توسعه یافته و به کار گرفته شده اند که پرچمدار آنها دستگاههای سوییسی با تکنولوژی های منحصر بفرد هستند که ذرات تا 003/ میکرون را جذب می کنند. استفاده از این نوع دستگاهها که فقط به روش جذب فیزیکی و نه یونیزه کردن، مولد های ازن و یا پلاسما کار می کنند کیفیت هوا را تا سطح بسیار مطلوبی ارتقا می بخشد.

گزارشات رسمی و غیر رسمی مسئولین و جراید اهمیت موضوع را گوشزد می کند و لزوم همت مسئولین امر و تصمیم گیرندگان را برای جلوگیری از بروز یک فاجعه ی انسانی که نه تنها این نسل، بلکه از طریق جهش های ژنتیکی، نسل های آینده را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد، را می طلبد.


تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 25 April 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن