واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاندار اردبیل:توسعه سیستم آبیاری تیب و گسترش صنایع تبدیلی گامی در تحقق اقتصاد مقاومتی است
استاندار اردبیل گفت: فعالیتهای انجام شده توسط سازمان جهاد کشاورزی در مورد استفاده از سیستم آبیاری تیب در مزارع سیبزمینی و همچنین گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، مجید خدابخش عصر امروز در جریان بازدید از طرحها و پروژههای در دست اقدام از مزارع شهرستانهای اردبیل و نمین که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، مسؤولان مراکز تحقیقاتی، آموزشی، منابع طبیعی و جمعی از کارشناسان اجرایی او را همراهی میکردند، از سه طرح مهم کشاورزی در ارتباط با صنایع تبدیلی و آبیاری تحت فشار بازدید کردند. اولین پروژهای که این هیأت از آن بازدید کردند شرکت زرنیاندیش نام داشت که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در مورد مشخصات فنی این طرح اظهار کرد: شرکت زریناندیش اولین شرکت تولیدکننده کنسانتره میوه در حال احداث است که هفت هزار تن ظرفیت اسمی دارد و خوراک سالانه آن 47 هزار و 500 تن در سال است. عدیل سروی تصریح کرد: 15 میلیارد تومان برای راهاندازی این واحد تبدیلی هزینه میشود که 12 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات در اختیار این واحد قرار میگیرد.
وی گفت: دو میلیارد و 500 میلیون تومان آورده شخصی سرمایهگذار است که پس از بهرهبرداری از این واحد برای تعداد 50 نفر به طور مستقیم کارآفرینی ایجاد میشود. استاندار اردبیل در ادامه بازدید خود از مزارع سیبزمینی شهرستان نمین دیدن کرد که نکته قابل توجه در این مزارع روش آبیاری آن بود که به روش موسوم به تیت صورت میگیرد. این روش آبیاری شبیه آبیاری قطرهای با استفاده از نوارهای پلاستیکی به منظور حداکثر استفاده و بهرهوری اصولی از منابع آبی صورت میگیرد که در این روش جلوی رشد علفهای هرز گرفته شده و هزینه سمپاشی به نحوه قابل ملاحظهای کاهش مییابد و از هدر رفت آب و تخلیه سفرههای آب زیرزمینی نیز جلوگیری میشود. نکته قابل توجه در این روش آبیاری این است که روش آبیاری تیب نسبت به روش مرسوم و سنتی غرقابی یک سوم آب مصرف میشود و با همین آب کم 40 درصد نیز محصول برداشت شده در واحد سطح نسبت به روش غرقابی بیشتر است که این روش به نحوه قابل ملاحظهای هزینه تمام شده این محصول را کاهش میدهد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با ارائه گزارش مستند و مستدل افزود: 32 هزار هکتار از اراضی استان به انواع سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند که 27 هزار هکتار از اراضی استان نیز در حال تجهیز به انواع سیستمهای نوین آبیاری هستند. عدیل سروی تصریح کرد: با به اتمام رسیدن این پروژهها به زودی مجموع کل اراضی استان که به سیستمهای نوین آبیاری مجهز میشوند به 60 هزار هکتار میرسند. وی بیان کرد: در حال حاضر اراضی استان به یکهزار و 500 کیلومتر کانال انتقال آب با پوشش بتنی مجهز است که در جلوگیری از هدر رفت آب به نحوه قابل ملاحظهای مؤثر است. استاندار اردبیل با ابراز خرسندی از فعالیتهای انجام شده سازمان جهاد کشاورزی در مورد رعایت الگوی کشت و رعایت الگوی مصرف آب اظهار کرد: یکی از مهمترین معضلاتی که در دشت مغان در طی سالهای گذشته با آن روبهرو بودیم مشکل زهدار بودن اراضی کشاورزی بود که امیدواریم با طرحها و برنامههای دستاندرکاران کشاورزی استان بتوانیم شاهد حل این معضل اساسی نیز در دشت زرخیز مغان باشیم.
انتهای پیام/62005/ق40
95/05/14 :: 17:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]