واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
گزارش بلومبرگ از ورود ابراهيم رئيسي به انتخابات رياست جمهوري/تهدید علیه روحانی جدی است
خبرگزاری «بلومبرگ» با اشاره به نامزدی رئیسی در انتخابات برای رویارویی با روحانی وجود او را چالشی جدی برای انتخاب مجدد رییس جمهوری کنونی ایران می داند.
روز نو : خبرگزاری «بلومبرگ» با اشاره به نامزدی رئیسی در انتخابات برای رویارویی با روحانی وجود او را چالشی جدی برای انتخاب مجدد رییس جمهوری کنونی ایران می داند.
به گزارش سايت روزنو، این خبرگزاری می نویسد:«ابراهیم رئیسی روز پنحشنبه نامزدی خود را اعلام کرد. حضور یک حریف قوی در برابر روحانی می تواند کار را برای روحانی دشوارتر سازد بخصوص آن که فردی چون رئیسی که گفته می شود ممکن است در خلاء قدرت اینده در ایران نقش افرین باشد نامزد انتخابات شده است. «صنم وکیل» پژوهشگر در موسسه چتم هاوس می گوید:«این یک رقابت بسیار جدی با پیامدهای عظیم برای مردم ایران خواهد بود. مخاطرات بسیار جدی هستند».
این خبرگزاری در ادامه اشاره می کند که این تصمیم برای رئیسی و حامیان محافظه کارش هم فرصت است و هم تهدید. این خبرگزاری می نویسد:«در صورت شکست در انتخابات، رئیسی فرصت نقش افرینی احتمالی در آینده سیاسی ایران در زمان خلاء احتمالی در قدرت را از دست خواهد داد.
بلومبرگ در ادامه اشاره می کند که مقام معظم رهبری در سال گذشته رئیسی ۵۶ ساله را برای مدیریت استان قدس رضوی منصوب کردند و در این باره می نویسد:«این موسسه خیریه اسلامی کنترل دارایی به ارزش میلیاردها دلار را برعهده دارد و مقدس ترین حرم کشور در ایران در شمال شرقی آن کشور محسوب می شود. این موضوع نشان می دهد که مقام معظم رهبری به رئیسی اعتماد دارند. با این حال، رئیسی تا به حال علیرغم برعهده داشتن نقش های قضایی و مذهبی فاقد تجربه و مهارت سیاسی بوده است».
این خبرگزاری در ادامه اشاره می کند که روحانی تلاش کرده تا به عادی سازی روابط با غرب و تجارت آزاد بین المللی و جذب سرمایه گذاری خارجی بپردازد. این خبرگزاری می نویسد:«در صورتی که او در انتخابات پیش رو بازنده باشد دست نهادهای محافظه کار بازتر خواهد شد و ایران را به سوی تخاصم بیش تر با امریکا و متحدانش سوق می دهند این موضوع می تواند موجب هراس سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در ایران شود و خطر تحریم بیش تر امریکا علیه ایران و حتی بروز درگیری نظامی را افزایش دهد.
به طور خاص دولت روحانی تلاش کرده تا شرکت های نفتی بزرگ غربی چون توتال و بریتیش پترولیوم را متقاعد به سرمایه گذاری در میادین نفتی کند. دولت روحانی مدل قراردادی جدیدی را نیز برای جذابیت بیش تر به منظور جذب سرمایه گذاران خارجی ارائه کرده که با مخالفت شدید محافظه کاران مواجه شده است. اشکار است که در صورت شکست روحانی در انتخابات، ایران از اجرای برجام دور خواهد شد».
این خبرگزاری اشاره می کند که روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۳ میلادی توانست به دلیل تفرقه در میان محافظه کاران مخالف اش پیروز میدان شود. این خبرگزاری اشاره می کند که با اگاهی از این موضوع به عنوان علت شکست چهار سال پیش، ۲۵ حزب و جریان اصولگرا اخیرا در نشستی گردهم آمدند تا در نهایت نامزد واحدی را معرفی کنند. این خبرگزاری می نویسد:«بنظر می رسد آنان هنوز به اجماع نرسیده اند و فهرستی پنح نفره را ارائه داده اند که رئیسی در صدر آن قرار دارد. هنوز گمانه زنی ها در این باره که آیا سردار سلیمانی و احمدی نژاد هم به میدان انتخابات می آیند یا خیر وجود دارد.
این خبرگزاری با اشاره به این که هنوز مشخص نیست که واقعا روحانی یا رئیسی کدام یک پیروز میدان خواهند بود اشاره می کند که اقتصادانان می گویند که روحانی در کاهش نرخ تورم به میزان تک رقمی از تورم ۳۰ درصدی دوران احمدی نژاد کار مهمی انجام داده و سبب خروج اقتصاد ایران از رکود شده است. هم چنین، برجام اجازه داد تا تولید نفت ایران به ۳.۸ میلیون بشکه در روز از ۲.۵ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۳ میلادی افزایش یابد.
بلومبرگ اما می نویسد:«با این حال، اگر اصولگرایان می خواهند متحد شوند هنوز هم می توانند امیدوار باشند. وضعیت تقویت اقتصاد شکننده است، هم چنین سرمایه گذاری خارجی زیادی صورت نگرفته است و نگرانی های امنیتی همزمان با ورود ترامپ به کاخ سفید در ایران وجود دارد. یک نظرسنجی در ژانویه گذشته نیز نشان داد که ایرانیان چندان از وضع اقتصاد راضی نیستند. ۷۰ درصد از آنان گفته بودند که وضعیت زندگی شان بهبود نیافته و پشتیبانی از روحانی به زیر ۵۰ درصد رسیده بود».
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]