واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
مدیرکل مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه کشور گفت: حاملان و حافظان قرآن هم درجه انبیا هستند. به گزارش ایسنا، سید مصطفی حسینی روز سهشنبه (۱۶ شهریور) در مراسم افتتاحیه بخش خواهران بیست و هفتمین دوره مسابقات کشوری حفظ و قرائت قرآن ویژه خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر سراسر کشور که در محل سالن همایش سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد گفت: این افراد نقش رسالت را به عهده دارند و در هر جایی که حضور پیدا میکنند، روح قرآن را اشاعه میدهند و هرجا که مجالی باشد، با نشر آیات خداوند متعال رهگشایی میکنند.
وی افزود: پیامبر(ص) فرمودند: «گرامیترین مردم بعد از انبیاء و علما، حاملان وحی هستند و از دنیا به همراه انبیاء خارج میشوند، حشر آنها و عبورشان از پل صراط همراه انبیاء است و ثواب انبیاء را اخذ میکنند، پس خوش به حال آنها از کرامت و شرافتی که نزد خدا دارند».
مدیرکل مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: مکتب قرآنآموزی نبی مکرم اسلام(ص) مکتبی بود که معلمش شخص ایشان بود، قرآنی که تعلیم میکردند دارای ویژگیهایی بود که نقل میکنند: پیامبر پنج آیه پنج آیه یا ۱۰ آیه ۱۰ آیه تدریس میکردند و آیهای را بیان نمیکردند مگر اینکه احکام و فقه آن را نیز توضیح میدادند.
حسینی اظهار کرد: افرادی که در مکتب نبی اکرم(ص) قرآنی میشدند و پرورش پیدا میکردند افرادی مشرف به قرآن و دارای صلاحیتهای فکری و تعهد بودند، پیامبر(ص) افرادی را بیش از اینها برای تصدی صالح نمیدانست.
وی عنوان کرد: در زمان پیامبر(ص) ملاک و معیار انتصابات ایشان قرآن بود و زمانی که میخواستند امیری تعیین کنند به این موضوع توجه میکردند که تا چه حدی با قرآن مانوس است، مانوس شدن با کلامالله افتخار و موهبتی بزرگ و همه آن چیزی است که انسان به آن نیاز دارد تا چه به لحاظ مادی چه به جهت علمی و معنوی پیشرفت کند.
مدیرکل مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه کشور خاطر نشان کرد: ما سرمایهای بزرگتر از قرآن نداریم، شهدایما در مکتب قرآن پرورش پیدا کردند، ایثار و جهاد و شهادت بهعنوان یک ارزش قرآنی انقلاب اسلامی را به این جایگاه والا رساند.
حسینی عنوان کرد: آنچه شهدا انجام دادند عمل به قرآن بود بارها مقام معظم رهبری فرمودند:«ما به یک آیه از قرآن عمل کردیم و خدا به ما عزت داد»، ما برای اینکه طاغوت را از صحنه روزگار حذف کنیم انقلاب کردیم و برای حاکمیت قرآن قدم برداشتیم در حالی که این کار عمل به تمام قرآن نبود بلکه ما یک قدم برداشتیم و خداوند دستاوردهای زیادی به ما داد.
وی اظهار کرد: ما میخواهیم شاهد روزی باشیم که در سراسر کشور به تک تک آیات قرآن عمل شود این امکانی است که برای حافظان و قاریان قرآن محیاتر است و کاری که آنها انجام میدهند و قدمی که برمیدارند، راه گشا است.
حسینی با بیان این مطلب که جامعه هرگز نمیتواند قرآنی باشد اگر حافظان و قاریان و مانوسان با قرآن نداشته باشد اظهار کرد: بدون انس و همنشینی با قرآن عمل کردن و فهم قرآن ممکن نیست، اینکه ائمه معصوم(ع) هر سه روز یک بار قرآن را ختم میکردند به این دلیل بود که میخواستند در قرآن تامل و تدبر بیبشتری داشته باشند.
مدیرکل مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه کشور گفت: انس با قرآن موضوعیت دارد اگر قرآن در سینه انسان نباشد به هنگام فکر و اندیشه و عمل و حرکت تابلوهای راهنمایی در مقابل ذهن انسان مصور نخواهد شد، این تعبیر حفظ قران به این دلیل است که انسان شبانه روز در محضر قران باشدف قرآن را انسان دربر بگیرد، و بتواند در مسائل زندگی از دستورات الهی بهره ببرد و در هر موضوعی یک از آیات قرآن را دست آویز خود قرار دهد.
وی اضافه کرد: حافظان قرآن چند قدم از دیگران جلوتر هستند و از این جهت برتری و فضیلت دارند که ناخودآگاه این توفیق را پیدا میکند تا با هر مسالهای مواجه شد آیات قرآن دست او را بگیرد.
حسینی تصریح کرد: کسانی که نیاز به قرائت، حفظ، تجوید و دانستن معانی و مفاهیم قرآن ندارند قرآن در زندگی و سیرت آنها نقشی ایفا نمیکند اما کسی که بخواهد قرآن را معیار، ملاک و میزان قرار دهد باید همواره قرآن را بخواند و او کسی است که بر اساس فرمایش امام صادق(ع):«روزی بر او نمیگذرد که حداقل ۵۰ آیه از قرآن را خوانده باشد تا از غافلین و کسانی که به قرآن کم توجهی میکنند، نباشد».
وی افزود: امروزه بسیاری از نظاماتی که در امور فرهنگی، نظامی و آموزشی دارای مشکل است ناشی از این امر است که ما زیرساختهای لازم را نداشتهایم، برنامهریزان و متولیان ما با مبانی قرآنی آشنا نبودند و نظاماتی که برپا کردهاند برآمده از قرآن نیست.
مدیرکل مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه کشور اظهار کرد: اگر به ۳۰ سال گذشته نگاهی داشته باشیم متوجه میشویم که در تمامی نظامهای ما بسیار پیشرفت شده است اما اینها کافی نیست ولی تا زمانی که برنامهریزان ما به معنا واقعی کلمه در محضر قرآن نباشند و اندیشه قرآنی نداشته باشند نمیتوان توقع داشت که خروجیهای قرآنی داشته باشیم.
انتهای پیام
سهشنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۶:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]