تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اگر به تعداد اهل بدر [مؤمن كامل] در ميان شما بود، قائم ما قيام می ‏كرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817492723




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جوان: صف آرایی ابرفروشگاه‌ها علیه تولید ملی | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مگامال‌ها و ‌هايپرها اجراي اقتصاد مقاومتي را به چالش كشيده‌اند

به گزارش تراز ، امسال در حالي تحت عنوان «اقتصاد مقاومتي، توليد – اشتغال» ‌نامگذاري شده است كه مگامال‌ها و ‌هايپرماركت‌هاي تازه به شكل قارچ‌گونه‌اي از نقاط مختلف شهر سر برمي‌آورند؛ ‌ابر‌فروشگاه‌هايي كه اغلب اوقات در تسخير برندهاي غير ايراني هستند و از سوي ديگر خيلي وقت‌ها در مناطق ضعيف شهر جولان نمايش برندها به اقشار ضعيف اقتصادي مي‌شوند و از سوي ديگر با عرضه مستقيم و متنوع اجناس خود موجب شده‌اند تا كم‌كم بنگاه‌هاي اقتصادي كوچك رو به سمت اضمحلال پيش روند. ابرفروشگاه‌ها در حالي در خدمت عرضه انواع و اقسام برندهاي خارجي هستند كه كارگاه‌هاي كوچك داخلي به دليل ناتواني از رقابت با اين برندها يكي پس از ديگري در حال تعطيلي است.
 
خيابان شهيد مدني يكي از محله‌هاي شهر تهران است كه ساكنانش به لحاظ اقتصادي و مالي جزو ضعيف‌ترين اقشار محسوب مي‌شوند. چند نانوايي در اين محدوده با كمك خيرين و در طرح خيرات نان به افراد نيازمند محله نان رايگان مي‌دهند، اما در همين محله يكي از بزرگ‌ترين ‌هايپرماركت‌ها سر برون آورده است؛ ‌هايپرماركتي كه براي يك كفش از يكي از برندهاي آن بايد چيزي حدود 600 هزار تومان پول بدهيد. اين پول درست به اندازه كرايه خانه يك ماه بسياري از خانواده‌هايي است كه در كوچه پس‌كوچه‌هاي اين محله ساكن هستند. افرادي كه بي‌ترديد توانايي خريد از اين مركز را ندارند اما از آنجايي كه زمين در اين محله ارزان‌تر است و در مسير بزرگراه امام علي (ع) قرار دارد، سرمايه‌گذاران اين فروشگاه به سراغ منطقه‌اي فقير‌نشين آمده‌اند. همچنان كه بازار مبل يافت‌آباد يا فروشگاه‌هاي بزرگ عرضه فرش يا ديگر اقلام در ساير مناطق ضعيف شهر امپراتوري بزرگي را به نمايش مي‌گذارد و كالاهايي را عرضه مي‌كند كه هيچگونه همخواني با مخاطبان محلي خود ندارد و در عمل براي مخاطبان خاص ديگري طراحي شده است. فروشگاه‌هايي كه چندان با اشتغالزايي و توليد ملي همخواني ندارد، بلكه تنها ولع مصرف را ترويج مي‌كند و محلي براي عرضه توليدات غير‌بومي براي اقشار تازه به دوران رسيده‌اي است كه تلاش مي‌كنند با نمايش ثروت خود به تشخص دست بيابند، اما در فرآيند انتقال و تغيير ارزش‌ها به سمت و سوي مادي‌گرايي مسابقه‌اي نافرجام براي دستيابي ساير اقشار جامعه به نمادهاي ثروت و اشرافيت شكل مي‌گيرد كه آغازش نياز به احترام و ديده شدن و پايانش رشد و گسترش آسيب‌هاي اجتماعي است.
 جولان بدلي‌ها
 
مراكز تجاري و بوتيك‌ها جزو مراكزي هستند كه در اشاعه و ارائه كالاهاي تجملي نقشي اساسي دارند. رشد و گسترش قارچ مانند‌ هايپرماركت‌ها يا ابرفروشگاه‌ها در كشور ما نشانه‌اي از تغيير نظام ارزشي و واردات افسار‌گسيخته كالاهاي لوكس و تجملي است. در چنين شرايطي اقشار مرفه كه توانايي تهيه اين كالاها را دارند براي جلب احترام بيشتر در پي تغيير نظام ارزشي جامعه اينگونه كالاها را تهيه مي‌كنند. از سوي ديگر وقتي نظام ارزشي جامعه اين نمايش ثروت را نه فقط توبيخ نمي‌كند، بلكه تشويق مي‌كند، اقشار متوسط و ضعيف جامعه هم براي به دست آوردن احترام ديگران وارد اين ميدان مي‌شوند. در اينجا بديهي است قشر متوسط و پايين اقتصادي توانايي تهيه كالاهاي لوكس برند را ندارد. در اينجاست كه مجال جولان بدلي‌ها فراهم مي‌شود، همچنان كه حميد قبادي دبير كار گروه ساماندهي مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از شناسايي 400 برند فاقد مجوز در كشور خبر داده بود؛‌برندهايي كه قرار بود اسامي‌شان هم از طريق وزارت صنعت معدن تجارت به مردم اعلام شود. صرف‌نظر از اينكه ماجراي برخورد با اين برندهاي تقلبي و فاقد مجوز به كجا رسيد، ‌فلسفه حضور اين تعداد برند تقلبي در كشور نيازمند واكاوي و بازنگري جدي در سبك زندگي و تغيير نظام ارزشي كشور است.
 مراكزي براي انتقال ارزش‌هاي تجملي
 
مراكز تجاري بزرگ و مدرن در كشورمان بسيار شبيه مراكزي است كه در كشورهاي اروپايي و امريكا وجود دارد، اما تفاوت جدي ميان ‌هايپرماركت‌هاي ايراني با انواع امريكايي‌اش اين است كه اين مراكز در خارج از كشور اغلب در خارج از شهر قرار دارند و كالاهاي مورد نياز عامه را به قيمت ارزان‌تر از شهر به مردم ارائه مي‌كنند. در كشور ما اما اين مراكز در نقاط اصلي بافت زيستي شهر قرار دارند و بنابراين مركز تشعشع ارزشي هستند. از اين مهم‌تر كالاهايي كه در اين مراكز عرضه مي‌شود بيشتر كالاهاي لوكس و براي اقشار مرفه جامعه است. در نتيجه قشر بالا براي ارضاي نيازهاي خود مراكزي را مي‌يابند كه قشر متوسط نيز در راستاي تمايل به كسب احترام از آنها پيروي مي‌كند و در نهايت نوبت به قشر فقير مي‌رسد كه براي داشتن اين كالاها احساس نياز كند و با عنايت به نداشتن شرايط تهيه چنين كالاهايي در آرزوي آن بماند و با حس محروميت نسبي مواجه شود. پس مي‌توان نتيجه گرفت مراكز تجاري مدرني نظير‌ هايپرماركت‌ها، ‌مراكز فروش فرش يا مبلمان كه در مناطق مختلف مركز يا اطراف شهر شكل گرفته است، از نظر اجتماعي نقش مراكز انتقال ارزش‌هاي تجملي قشر بالا را به بقيه اقشار جامعه و تغيير ارزش‌هاي اجتماعي را در پي اين فرآيند ايفا مي‌كند و مردم را به سمت مصرف كالاهاي تجملي سوق مي‌دهد.
 تضاد با روح اقتصاد مقاومتي
 
مصرف كالاهاي تجملي با روح اقتصاد مقاومتي در تضاد است. بديهي است در شرايطي كه كشورمان به واسطه تحريم‌ها با معضلات اقتصادي شديد درگير است و ركود به ركوردداري رسيده است، واردات و مصرف كالاهاي لوكس و تجملي بزرگ‌ترين سنگ‌اندازي در مسير تحقق اقتصاد مقاومتي و توليد ملي است كه مي‌تواند منجر به افزايش بيش از پيش ركود و بيكاري شود. در چنين شرايط بايد ديد پشت پرده رشد قارچ‌گونه مراكز تجاري مدرن در كشور ما چيست و اين مراكز چه خوابي براي توليد ملي و بنگاه‌هاي كوچك ديده‌اند. 
 
 



منبع: جوان

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 16 فروردين 1396 - 08:43





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن