واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: بیانیه انجمن صنایع پوشاک ایران در استقبال از سخنان نوروزی مقام معظم رهبری
انجمن صنایع پوشاک ایران در استقبال از سخنان نوروزی مقام معظم رهبری بیانیه ای را منتشر کرد که متن آن به شرح زیر است.
به مناسبت سخنرانی مهم مقام معظم رهبری در روز اول فروردین ماه سال 96 در مشهد مقدس
سخنان حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در حمایت از تولید ملی و مبارزه جدی با واردات بی رویه و قاچاق را با جان دل شنیدیم.
انجمن صنایع پوشاک ایران ضمن قدردانی از توجه مقام معظم رهبری به مشکلات صنایع کوچک بالاخص صنعت پوشاک، لازم میداند با بیان ریشه ناکامی های صنعت پوشاک ایران، برنامه های خود را در جهت توسعه این صنعت در سال
"اقتصاد مقاومتی تولید، اشتغال" و اجرای رهنمودهای معظم له اعلان نماید.
1- رونق تولید ملی که به فرمایش رهبر انقلاب نیازمند «نیروی انسانی» «سرمایه گذاری» و «ابزار کار پیشرفته» است، خوشبختانه در صنعت پوشاک در سطح قابل توجهی «بالفعل» موجود است. صدها هزار اشتغال موجود و دهها هزار واحدهای خرد، کوچک و متوسط تولید پوشاک در کشور موید نظر رهبر عظیم الشان می باشد.
اما آنچه موجب رکود موجود این صنعت شد، عدم پاسخگوئی به نیاز وخواسته های این صنعت رو به رشد درگذشته بود. صنعتی که در دهه هفتاد توانمندی خود را در رقابت با پوشاک ترکیه در بازار اروپا به اثبات رساند،آنچنان ازحمایت به موقع دولت بی نصیب ماند، که نه تنها سهم بالقوه و بالفعل خود در بازار جهانی را از دست داد، بلکه مع الاسف بازار پرمصرف داخلی اش را نصیب رقبای خارجی نظیر چین وترکیه کرد.
تشکیل کارگروه راهبردی صنعت پوشاک در سال 1393 باحضور نمایندگان بخش خصوصی، دانشگاهی و دولتی به دستور مقام محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت نخستین گام در جبران بی مهری های گذشته بود، که اقدام مهم این کارگروه تدوین نخستین سند راهبردی صنعت پوشاک شد. در همین راستا با تاسیس انجمن صنایع پوشاک در سال 1394 چند اقدام اساسی به پیشنهاد این انجمن در وزارت صنعت، معدن وتجارت در دستور کار قرار گرفت.
الف-طرح تاسیس شهر ویژه پوشاک به وسعت 150 هکتار درحاشیه اتوبان تهران – قم برای احداث 307 واحد صادراتی تولیدپوشاک، مراکز عرضه مستقیم (اوت لت)، مدارس بین المللی طراحی و تکنولوژی دوخت.
در محدوده این طرح که توسط سازمان صنایع کوچک وشهرکهای صنعتی دردست اجراست رفع موانعی که صنعت پوشاک در زنجیره جهانی ارزش با آن روبرو است دیده شده است.
ب – پیشنهاد ساماندهی واردات پوشاک براساس حفظ منافع ملی به وزارت صنعت، معدن وتجارت و التزام نمایندگان نشان های خارجی پوشاک مبنی بر تعهد تولید حداقل 20درصد از واردات پوشاک در داخل کشور و تعهد صادرات 50 درصد از آن، والزام به فروش مستقیم پوشاک وارداتی در فروشگاه های زنجیره ای مجهز به صندوق فروش متصل به درگاه سازمان امورمالیاتی.
ج- طرح ایجاد 500 واحد مستقل تولید صنعتی پوشاک در سراسر کشور با حمایت معاونت روستائی نهاد ریاست جمهوری و سازمان صنایع کوچک و همزمان با آن تاسیس شرکت های پشتیبانی در استانها به منظورآموزش و راه اندازی کارگاهها و تامین مواد اولیه، و هم چنین ایجاد نشان ملی و تأسیس فروشگاه های زنجیره ای به روش نوین در داخل و خارج از کشور بعنوان سکوی فروش پوشاک تولیدی کارگاه های جدید التأسیس و موجود.
پیشنهادهای فوق الذکر بخشی از 24 برنامه عملیاتی سند راهبردي صنعت پوشاك است که در شرف اجراست.
اجرای بخش دیگری از برنامه های مطروحه، از ضرورت های خروج از رکود صنعت پوشاک می باشد.
2- رهبر عالیقدر انقلاب ضمن برشمردن «رکود تولید» و «بیکاري» به عنوان گرههاي اصلی مشکلات اقتصاد کشور، سیاستهاي اقتصاد مقاومتی را راه حل این مشکلات دانستند وتاکید فرمودند که باید اجراي بخشهاي مختلف اقتصاد مقاومتی دارای « زمان بندی مشخص» باشد و در هر دوره زمانی، بر اجرای بخشی از راه حلها تمرکز شود.
با استناد به فرموده رهبری معظم انقلاب، انجمن صنایع پوشاک ایران "خروج از رکود موجود"را در اولویت برنامه های خود قرار می دهد و ضمن پیگیری مستمر مبارزۀ جدی با واردات بی رویۀ و قاچاق پوشاک، آن بخش از برنامه های عملیاتی مطروحه در سند راهبردی صنعت پوشاک را که می تواند خروج از رکود موجود صنعت پوشاک را تسریع نماید، با هماهنگی مسئولین محترم مراکز ذیربط در وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت –
تعاون،کار و امور اجتماعی- امور اقتصادی و دارائی- فرهنگ و ارشاد اسلامی، "زمان بندی" و اجرائی نماید
پس از اعلان "زمان بندی مشخص" در هفته اول هر ماه گزارش انجمن در رابطه با نحوه اجرای برنامه های زمان بندی شده منتشر خواهد شد.
3- رهبر انقلاب اسلامی33 میلیون نیروی جوان جویای کار ، که درمیان آنان متخصصان مهندس ودارای تحصیلات دانشگاهی هستند را نیروی انسانی مورد نیاز تولید خواندند وتاکید فرمودند برخلاف آنچه گفته می شود که سرمایه لازم برای تولید وجودندارد، ما سرمایه لازم را دراختیار داریم.
صنعت پوشاک ایران هم اکنون حداقل 280 هزار نفر اشتغال مولد در این صنعت دارد. و می تواند طی برنامه ششم 600 هزار شغل جدید برای صنعت پوشاک ایجاد نماید.
در شرایط کنونی هزینه ایجاد هر سکوی شغلی در این صنعت 270 میلیون ریال است. با درنظر گرفتن "پائین ترین هزینه ایجاد شغل" در این صنعت، "داشتن بازار داخلی بزرگ تحت اشغال واردات بی رویه و قاچاق پوشاک"، "سهم کلان بالقوه و از دست رفته صادرات پوشاک با درنظر گرفتن مزیت جغرافیائی راه جاده ای به بازار پرمصرف پوشاک اروپا"، و "نیروی انسانی بالنده بیکار" ، همه اینها سرمایه گذاری در این رشته پول ساز جهانی را در این کشور توجیه می نماید فقط در صورتی که مجریان معتقد، آگاه و دلسوز از اشتباهات فاحش گذشته پند گیرند.
این انجمن با اعتقاد به رعایت حق تقدم در حفظ وتثبیت سکوهای شغلی موجود، آمادگی دارد در صورت عزم راسخ دولت در توسعه اشتغال پوشاک در تدوین برنامه های جامعی که همزمان با خروج این صنعت از رکود ، توسعه پایدار اشتغال در این صنعت را تضمین نماید به دولت محترم یاری رساند.
4- رهبر فرزانه انقلاب گسترش صادرات و طرف های صادراتی را یکی از الزامات رونق گرفتن تولید ملی دانستند و فرمودند گزارشی که درباره صادرات کشور منتشر شده نشان میدهد، صادرات محدود به چند کشور است. که این خلاف سیاست اقتصاد مقاومتی است. معظم له در زمینه صادرات همچنین فرمودند یکی دیگر از وظایف مردم برای رونق تولید داخلی اثبات حسن عمل و صحت عمل ایرانی از طریق صادرات اجناس کالای مرغوب و جلوگیری از کالای نامرغوب داخلی است.
خوشبختانه صنعت پوشاک ایران موجه ترین صنعت کشور در امر صادرات است زیرا مصرف کنندگان بزرگ پوشاک جهان که ثروتمندترین کشورهای جهان هستند، عمدتاً پوشاک مصرفی خود را ازکشورهای در حال توسعه تامین
می نمایند.
انجمن صنایع پوشاک ایران توجه مسئولین محترم را به این مهم جلب می نماید که صنعت پوشاک ایران در دهه هفتاد و هشتاد تجربه موفقی درصادرات پوشاک به دشوارترین بازار پوشاک اروپا، یعنی کشورهای آلمان و ایتالیا داشته است .
این تجربه های موفق و متعدد همگی در اوج موفقیت با ناکامی مواجه شده اند. ریشه این ناکامی ها به سیاست های ضعیف حمایت از صادرات پوشاک دولت ایران در قبال مشوقات پرحجم کشور های صادرکننده پوشاک جهان برمی گردد و تأسف آورتر از آن، دولت در گذشته به دلیل عدم ایفای تعهدات حداقلی به صادرکنندگان در ادوار گذشته، ریسک صادرات پوشاک را بالا برده است و تولیدکنندگان پوشاک مطرح کشور، که توان تولید صادراتی را دارند حاضر به تقبل این ریسک و ابتلا به سرنوشت صادرکنندگان نامی ادوار گذشته نمی باشند.
دولت محترم باید چاره اندیشی کند و با تمهیداتی اشتباهات گذشته را جبران نماید تا ریسک صادرات پوشاک را کاهش دهد و همانند کشورهای صاحب سهم در بازار جهانی پوشاک، تولیدکنندگان پوشاک با کیفیت را به سوی بازارهای صادراتی جهان سوق دهد.
انجمن صنایع پوشاک ایران با اعتقاد راسخ به خروج صنعت پوشاک از رکود کنونی ، بر روی ظرفیت سازی
"تولید رقابتی" و"مشتری محور" چه برای بازار داخلی و چه برای صادرات تمرکز دارد و به رهبری معظم انقلاب اطمینان می دهد که با بهره گیری از سیاست های اقتصاد مقاومتی :
• بالا ترین رشد اشتغال پایدار را درصنعت پوشاک اجرائی نماید.
• با تکیه بر توسعه تولید رقابتی، واردات وقاچاق پوشاک را در بازار ایران غیر رقابتی نماید.
• با تحقق تولید صادرات محور، سهم بالقوه واز دست رفته صادرات پوشاک را وصول نماید.
بدیهی است طی این مسیر دشوار، بدون همدلی و مساعدت دولت مکرم مقدور نیست و یقین داریم حمایت های ارزنده ای را که دولت محترم در دو سال گذشته از برنامه های این انجمن داشته است بیش از گذشته استمرار می یابد و با توجه به ضرورت تمرکززدائی این صنعت و بکارگیری از ظرفیت ارزشمند موجود در سراسر کشور حمایت استانداران محترم از تولیدکنندگان پوشاک در استانها ، بالاخص در توفیق برنامه های جدید توسعه تولید پوشاک در سراسر ایران کارساز خواهد بود. انشااله.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - 04 April 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]