محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828942587
نرخ بیکاری به ۱۲.۳ درصد رسید | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: خلاصه یافتههای طرح آمارگیری نیروی کار در پائیز ۱۳۹۵ نشان میدهد نرخ بیکاری در این فصل به ۱۲.۳درصد و نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور به ۳۸.۹ درصد رسیده است.
به گزارش تراز ،به نقل از مرکز آمار ایران، نرخ مشارکت اقتصادی نشان میدهد چند درصد از جمعیت در سن کارف فعال؛ یعنی شاغل یا بیکار هستند. مطابق نتایج بدست آمده در فصل پائیز، نرخ مشارکت اقتصادی در جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در کل کشور ۳۸.۹ درصد بوده است. این شاخص در بین مردان ۶۳.۷ درصد و در بین زنان ۱۴.۳ درصد محاسبه شده است.
همچنین نتایج نشان می دهد درصد جمعیت فعال ۱۰ ساله و بیشتر در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری است، به طوری که نرخ مشارکت اقتصادی در نقاط روستایی ۴۰.۱ درصد و در نقاط شهری ۳۸.۶ درصد بوده است.
در صورتی که جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر، جمعیت در سن کار فرض شود، نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور ۴۲.۷ درصد بدست می آید. این شاخص در بین مردان ۷۰.۱ درصد و در بین زنان ۱۵.۷ درصد، در نقاط شهری ۴۲.۱ درصد و در نقاط روستایی ۴۴.۸ درصد بدست می آید.
مقایسه نرخ مشارکت اقتصادی در گروه های سنی نشان می دهد، بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی (۵۷.۴ درصد) در گروه سنی ۳۹-۳۵ ساله بوده است. این شاخص در بین مردان گروه سنی ۳۸-۳۵ ساله با ۹۴.۰ درصد و در جمعیت زنان برای گروه سنی ۲۹-۲۵ ساله با ۲۴.۴ درصد بیشترین مقادیر را به خود اختصاص داده اند.
بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی نشان می دهد که در پائیز ۱۳۹۵ نسبت به پائیز ۱۳۹۴، این شاخص در جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر ۰.۸ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که این شاخص در نقاط شهری ۱.۱ درصد، در بین مردان ۰.۵ درصد و در بین زنان ۱.۲ درصد افزایش داشته و در نقاط روستایی تغییری نداشته است.
همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در پائیز ۱۳۹۵ نسبت به تابستان ۱۳۹۵، ۱.۴ درصد کاهش داشته است. این در حالی است که این شاخص در نقاط شهری ۱.۲ و در نقاط روستایی ۲.۱ درصد، در بین مردان ۱.۳ درصد و در بین زنان ۱.۶ درصد کاهش داشته است. تغییرات فصلی نرخ مشارکت اقتصادی در جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر و ۱۵ ساله و بیشتر در جدول ۲-۱ نشان داده شده است.
نرخ بیکاری و تغییرات آن
شاخص نرخ بیکاری نشان می دهد، چند درصد از جمعیت فعال، بیکار هستند. در مقابل نرخ اشتغال نشان می دهد، چند درصد از جمعیت فعال، شاغل هستند. بنابراین، بررسی نرخ بیکاری به طور ضمنی بررسی نرخ اشتغال را نیز در بر دارد. بر اساس نتایج بدست آمده در فصل پائیز، نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در کل کشور ۱۲.۳ درصد بوده است. این شاخص در بین مردان ۱۰.۴ درصد و در بین زنان ۲۰.۴ درصد محاسبه شده است.
همچنین نتایج بیانگر آن است که نرخ بیکاری در نقاط شهری بیشتر از نقاط روستایی است، به طوری که نرخ بیکاری در نقاط شهری ۱۳.۳ درصد و در نقاط روستایی ۹.۳ درصد است. چنانچه جمعیت فعال، ۱۵ ساله و بیشتر در نظر گرفته شود، نرخ بیکاری ۱۲.۳ درصد بدست می آید.
مقایسه نرخ بیکاری در گروه های سنی نشان می دهد، بیشترین نرخ بیکاری در گروه سنی ۲۴-۲۰ ساله با ۳۱.۸ درصد بوده است. بررسی این شاخص در بین مردان و زنان نشان می دهد، همین گروه سنی در بین مردان با ۲۷.۸ درصد و در بین زنان با ۴۸.۴ درصد، بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است.
بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر نشان می دهد که این شاخص در پائیز ۱۳۹۵ نسبت به پائیز ۱۳۹۴، ۱.۵ درصد افزایش یافته است. این نرخ در نقاط شهری ۱.۶ درصد و در نقاط روستایی ۱.۲ درصد افزایش داشته است. در جمعیت مردان این نرخ ۱.۴ درصد و در بین زنان نیز ۱.۵ درصد افزایش یافته است.
نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در پائیز ۱۳۹۵ نسبت به تابستان ۱۳۹۵، ۰.۴ درصد کاهش یافته است. این شاخص در نقاط شهری ۱.۱ درصد کاهش و در نقاط روستایی ۱.۴ درصد افزایش یافته است. همچنین این نرخ در بین مردان تغییری نداشته و در بین زنان ۱.۵ درصد کاهش یافته است. تغییرات فصلی نرخ بیکاری در جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نیز در جدول ۴-۱ نشان داده شده است.
سهم اشتغال در بخش های عمده فعالیت اقتصادی
بررسی میزان اشتغال در بخش های عمده فعالیت نشان می دهد بیشترین درصد شاغلان در بخش خدمات و کمترین درصد شاغلان در بخش کشاورزی مشغول بکار بوده اند، به طوری که سهم شاغلان ۱۰ ساله و بیشتر در بخش خدمات ۵۰.۶ درصد، در بخش صنعت ۳۲.۱ درصد و در بخش کشاورزی ۱۷.۳ درصد بوده است.
سهم اشتغال در بخش های عمومی و خصوصی
بررسی اشتغال برحسب بخش های عمومی و خصوصی نشان می دهد، سهم شاغلان در بخش خصوصی (کارفرمایان، کارکنان مستقل، مزد و حقوق بگیران بخش خصوصی و تعاونی و کارکنان فامیلی بدون مزد(بیش از سهم شاغلان در بخش عمومی (مزد و حقوق بگیران بخش عمومی) است، به طوری که سهم اشتغال جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در بخش خصوصی ۸۳.۳ درصد و در بخش عمومی ۱۶.۷ درصد بوده است. همین وضعیت در بین مردان و زنان و نقاط شهری و روستایی مشاهده میشود.
اشتغال ناقص
نرخ اشتغال ناقص نشان می دهد چند درصد جمعیت فعال دارای اشتغال ناقص هستند. بر اساس نتایج بدست آمده در فصل پائیز ۹.۹ درصد از جمعیت فعال ۱۰ ساله و بیشتر، دارای اشتغال ناقص بوده اند. این شاخص در بین مردان ۱۱.۱ درصد و در بین زنان ۴.۴ درصد و همچنین در نقاط شهری ۸.۱ درصد و در نقاط روستایی ۱۴.۹ درصد بوده است.
سهم اشتغال ناقص نشان می دهد، چند درصد جمعیت شاغل، دارای اشتغال ناقص هستند. بر اساس نتایج بدست آمده، ۱۱.۳ درصد از شاغلان، دارای اشتغال ناقص بوده اند. این نسبت در بین مردان ۱۲.۴ درصد و در بین زنان ۵.۶ درصد و همچنین در نقاط شهری ۹.۳ درصد و در نقاط روستایی ۱۶.۴ درصد بوده است.
نرخ مقدار اشتغال ناقص نشان می دهد، چند درصد از زمان بالقوه کار شاغلان را مقدار اشتغال ناقص تشکیل می دهد، نتایج بدست آمده نشان می دهد، ۵.۳ درصد زمان بالقوه کار شاغلان را مقدار اشتغال ناقص تشکیل می دهد. این شاخص در بین مردان ۵.۶ درصد و در بین زنان ۳.۸ درصد و همچنین در نقاط شهری ۴.۳ درصد و در نقاط روستایی ۸.۴ درصد بوده است.
شاخص های عمده نیروی کار به تفکیک استان
بررسی نرخ مشارکت اقتصادی بین استانهای کشور نشان می دهد نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در استانهای اردبیل و خراسان شمالی با ۴۳.۴ درصد در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن استان چهارمحال و بختیاری با ۴۲.۶ درصد رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. در مقابل استان سیستان و بلوچستان با ۳۰.۴ درصد پائین ترین نرخ مشارکت اقتصادی را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که نرخ مشارکت اقتصادی در کل کشور ۳۸.۹ درصد بدست آمده است.
نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در کل کشور ۱۲.۳ درصد به دست آمده است. مقایسه این شاخص بین استانها نشان می دهد استان کرمانشاه با ۲۴.۵ درصد بالاترین نرخ بیکاری را داشته و پس از آن، استان چهارمحال و بختیاری با ۲۰.۶ درصد قرار گرفه است. از سوی دیگر پائین ترین نرخ بیکاری با ۹.۲ درصد مربوط به استان مرکزی است.
مقایسه نسبت اشتغال بین استان های کشور نشان می دهد، استان خراسان شمالی با ۳۷.۴ درصد بالاترین نسبت اشتغال را به خود اختصاص داده است و استان سیستان و بلوچستان با ۲۶.۵ درصد پائین ترین نسبت اشتغال را به خود اختصاص داده اند. نسبت اشتغال در کل کشور ۳۴.۲ درصد بوده است.
مقایسه استانها به لحاظ بخش های عمده فعالیت اقتصادی نشان می دهد، در بخش کشاورزی بیشترین شاغلان در استان خراسان شمالی (۳۹.۲ درصد) مشغول بکار بوده اند و در مقابل استان تهران با ۱.۳ درصد کمترین شاغلان در بخش کشاورزی را داشته است. شاغلان بخش کشاورزی در کل کشور ۱۷.۳ درصد بوده است. در بخش صنعت، استان یزد یا ۴۷.۳ درصد بیشترین و استان کرمانشاه با ۱۹.۷ درصد کمترین درصد شاغلان را به خود اختصاص داده اند. سهم شاغلان در این بخش در کل کشور، ۳۲.۱ درصد بوده است. همچنین در بخش خدمات، استان تهران با۶۴.۷ درصد بالاترین و استان خراسان جنوبی با ۳۵.۵ درصد پائین ترین درصد شاغلان در بخش خدمات را به خود اختصاص داده اند. سهم شاغلان در این بخش در کل کشور ۵۰.۶ درصد بوده است.
مقایسه سهم اشتغال ناقص در بین استانها نشان می دهد استان ایلام با ۱۹.۶ درصد بالاترین سهم اشتغال ناقص جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر را به خود اختصاص داده است. این رقم در استان البرز با ۴.۰ درصد، کمتر از استانهای دیگر است. این شاخص برای کل کشور ۱۱.۳ درصد بوده است.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 30 اسفند 1395 - 11:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
ضعف مسئولین و هدر دادن منابع دو عامل اصلی افزایش نرخ بیکاری است/ حیف و میل در اقتصاد ایران زیاد است! | پایگاه
تراز محمد قلی یوسفی گفت ویژگی کشورهای نفت خیز و ثروتمندی مانند ایران این است که نباید فقر و بیکاری در این کشورها وجود داشته باشد اما وجود این دو عامل در یک اقتصاد نشان دهنده غیرطبیعی بودن شرایط موجود است به گزارش تراز محمد قلی یوسفی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه با۳۰درصد ظرفیت قطارهای نوروزی پر شد | پایگاه خبری تراز
تراز معاون مسافری راهآهن از پر شدن ۳۰درصد ظرفیت صندلی قطارها برای سفرهای نوروزی خبرداد و گفت بلیت مسیرهای کمربندی مشهد در بسیاری از ایام پیک سفر ۱۰۰ درصد فروخته شده است به گزارش تراز میرحسن موسوی با اشاره به آخرین وضعیت فروش بلیتهای نوروزی راهآهن اظهار داشت ابیکاری، رکود و گرانی از مشکلات مهم کشور است/از رئیسجمهور خواستم به مدیران اجرایی تذکر دهد | پایگاه خبری تراز
تراز رهبر معظم انقلاب تاکید کردند توجه مسئولان کشور را از صحنه جنگ واقعی یعنی جنگ اقتصادی منحرف کند مسئولان هوشیار باشند و همه همت خود را صرف حل مشکلاتی همچون بیکاری رکود گرانی و تبعیض کنند به گزارش تراز حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز چهاردستمزد ۹۶ کارگران به کجا رسید؟ | پایگاه خبری تراز
تراز نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت کسانی که بیرون از جلسات دستمزد نشستند برداشتشان این است که ما دور هم مینشینیم و شیرینی میخوریم و یک برگهای را امضا میکنیم اما ما واقعا در جلسات بحث میکنیم به گزارش تراز علی خدایی درباره آخرین جلسات تعیین دستمزد 96 کارگران انرخ خشکشوییها ثابت ماند | پایگاه خبری تراز
تراز رییس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی تهران گفت خشکشوییها در ۲ ماه منتهی به پایان سال افزایش قیمت را اعمال نخواهند کرد و واحدهای تحت نظارت ما هماکنون با نرخنامهای که از سال ۹۳ به آنها اعلام کردهایم از مشتریان خود هزینه دریافت میکنند به گزارش تراز بنابه سنت هرساله با نزدیبانکها تمایلی برای کاهش نرخ سود بانکی ندارند/ بانک ها نمیتوانند دارایی های خود را نقد کنند | پایگاه خبری تراز
تراز مدیرعامل اسبق بانک ملی گفت علت اینکه بانک ها تمایل یا گرایشی برای کاهش نرخ سود بانکی ندارند این است که منابع بانک ها در حال حاضر آزاد نبوده و بانک ها سرمایه مناسب و کافی برای انجام این کار ندارند به گزارش تراز عبدالحمید انصاری کارشناس بانکی و مدیرعامل اسبق بانک ملی با اشاالزام شرکتهای هواپیمایی به اعلام نرخ بلیت نوروزی | پایگاه خبری تراز
تراز ضرورت اختصاص هواپیمای جایگزین در نوروز الزام شرکتهای هواپیمایی به اعلام نرخ بلیت نوروزی اصلاح آییننامه حقوق مسافر انتقاد از سودجویی برخی سایتهای فروش بلیت و نظارت بر نرخ پرواز چارتر از موارد مطرح در جلسه دستاندرکاران صنعت هوایی بود به گزارش تراز در نشست مشترک کافزایش نجومی نرخ بلیت هواپیما | پایگاه خبری تراز
تراز در حالی که طرح سفرهای نوروزی از ۲۵ اسفندماه آغاز میشود و تا ۱۵ فروردینماه ادامه دارد برخی آژانسهای هواپیمایی زودتر دست به کار شده و قیمت بلیت برای پروازهای نیمه دوم اسفند و همچنین ایام نوروز را از همین امروز افزایش دادهاند به گزارش تراز با اجرای آزادسازی نرخ&zپس از ادعای خزانه خالی، نوبت به خالی بودن انبارهای گندم رسید | پایگاه خبری تراز
تراز حامیان دولت برای دفاع از عملکرد اقتصادی دولت روحانی حرفی برای گفتن ندارند و همچنان سعی میکنند که از رویه سه سال و نیم گذشته خود پیروی کنند و انگشت اتهام را در همه مشکلات اقتصادی به سمت دولت گذشته بگیرند به گزارش تراز حدود دو ماه بیشتر تا انتخابات ریاست جمهوری باقی نماندهضرورت بررسی کاهش نرخ سود بانکی درساختمان شیشه ای | پایگاه خبری تراز
تراز سال 95 نفس های آخر را می کشد و معمولا درپایان هرسال زمان بررسی برخی از شاخص های اقتصادی و ازجمله نرخ سود بانکی فرا می رسد موضوعی که در هر نظام بانکی ازحساسیت و ظرافت های خاصی برخوردار است و طی سال های اخیر روندی نزولی و مورد تحسین کارشناسان بانکی و اقتصادی داشته است اما نشس-
اقتصادی
پربازدیدترینها