تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مومن همانند دو کفه ترازوست. هرگاه به ایمانش افزوده گردد، به بلایش نیز افزوده می ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817589011




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برای افشین یداللهی گریه نمی‌کنم!


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: برای افشین یداللهی گریه نمی‌کنم!
پس از این، می‌دانم بارها خواهم گفت، افشین یداللهی در این دفتر، نمرده است...
روزنامه اعتماد ؛ علیرضا بهرامی - شاعر

عجیب است که ترجیع‌بند همه‌ی متن‌های اهالی فرهنگ و هنر یا علاقه‌مندان این حوزه در شبکه‌های اجتماعی یا حتا یادداشت‌های رسانه، تقریبا با چیزی شبیه این عبارت آغاز می‌شود که سال 95 چرا تمام نمی‌شود؟ یا سال 95 کی تمام می‌شود؟ به چه دلیلی؟ چون چهره‌های سرشناسی از حوزه‌ی فرهنگ و هنر را بُرده یا چون مرگ و میر در آن زیاد بوده است. خب بالاخره همه‌ی آدم‌ها از این دنیا می‌روند، به سال هم ربطی ندارد، گذر روزگار است. همیشه هم همین‌طور بوده است. کافی است به دایره‌المعارف‌ها رجوع کنید تا یادتان بیاید بسیاری از سرشناسان این حوزه در جهان چه مرگ‌ها و سرنوشت‌های دردناک و تراژیکی داشته‌اند. دور روزگار بر همین منوال چرخیده است؛ حالا ما قراردادهایی برای آن تعیین کرده‌ایم که اول سال و آخر سال دارد؛ قراردادهایی که اتفاقا فصل‌ها و ابر و باد و مه و خورشید و خود فلک هم به آن پایبند نیستند؛ وگرنه در اسفند و زمستان، درخت‌ها شکوفه نمی‌کردند و در بهار، تگرگ نمی‌بارید. من ترجیح می‌دهم به‌جای رمل و اسطرلابی نگریستن به موضوع یا نگرشی فال‌گیرانه و طالع‌بینانه، با این مبنای واقع‌گرایانه، یعنی واقعیت مرگ و پایان یافتن هر چیزی، با موضعی واقع‌گرایانه‌تر به بحث بپردازم؛ بگویم مساله‌ی من با تو (مرگ) این است که چطور می‌شود وقتی انسان‌هایی با کارایی و فایده‌ی بسیار کمتر، طول عمر دارند، آن‌ها که مفیدترند و به‌ قول رایج، خوب‌ها، می‌روند؟

صد البته که این‌هم یک واقعیت پذیرفته شده بر این مبناست که معیار ما برای خوبی چیست و از کجا معلوم آن‌که ما کم‌فایده‌تر می‌پنداریمش، بهتر نباشد؟ شاید معیارها و مقیاس‌های ما مثل همان نسبت فصل‌ها و تقویم، چندان دقیق نباشند و شاید هم غیرواقعی، ماییم.

با همه‌ی این نهیب‌ها، خودم به سه دلیل معتقدم که آقای افشین یداللهی، که علاوه بر ترانه‌سرای خوب بودن، انسان خوب، شریف و موقری بود، برای جامعه فرد بسیار مفیدی بود و رفتنش قطعا خسران و تاسف دارد.

او واقعا ترانه‌سرای خوبی بود؛ شاید ذاتی. شاید هیچ‌گاه شاعر خوبی نمی‌توانست بشود ولی ترانه را خوب و استاندارد درک کرده بود و ترانه‌ی خوب و استاندارد تحویل می‌داد. نه تفاخر شاعرانگی در ترانه‌هایش موج می‌زد و نه ترانه‌هایش به امان خدا رها شده بود. این دو ورِ پشت‌بام، در چند دهه‌ی گذشته، وجه غالب ترانه‌ها را تشکیل داده‌اند اما ترانه‌سرایانی چون آقای یداللهی، ترانه‌ی واقعی و مؤثر به جامعه تحویل داده‌اند. جای آن نیست که به تفصیل به این موضوع بپردازیم اما این ادعایم بر مبنای انتخاب واژگان، بسامد کلمه‌ها، ترکیب عبارت‌ها، تصویرسازی‌ها، نسبت کلام با محاوره، شناخت علاقه‌های مخاطب، تعهد متناسب مضمونی و موردهایی از این دست است.

افشین یداللهی ترانه‌سرای خوبی بود؛ که با تیتراژهای تلویزیونی‌اش که عمده‌ی شهرت و افسوس همگانی امروز هم به آن وابسته است، موجی از جوان‌ها را تحت تاثیر قرار داد، راه را برای خیلی‌ها باز کرد و در ادامه، با متانت، وقار و صمیمیتی دوست داشتنی، تجربه‌هایش را در مسیر تلاش برای تربیت تالی‌ها و جایگزین‌ها، در قالب جلسه‌های ترانه‌خوانی و کارگاه‌های آموزشی، منتقل کرد و وسعت بخشید.

او ترانه‌سرای خوبی بود؛ چون در مسیری منطقی و عقلانی، ولو با ابزاری قدرتمند، به خانه‌ها راه یافت، به دل‌های مردم نفوذ کرد و ترانه‌هایی که از او بر ملودی‌ها و صداهای دیگران نشست، تا سال‌های سال زمزمه خواهند شد. همین چند روزه خواهید دید که وقتی به‌بهانه‌ی درگذشت خالق کلامشان، آن‌ها را در صفحه‌های مجازی و رسانه‌ها ورق می‌زنند، چه صفحه‌های آشنا و پرباری از نظر سطح موفقیت را شاهدیم که امضای افشین یداللهی پای آن‌هاست.

پس آقای یداللهی خوب بود، مفید زیست، سربلند بود و شاید کار خودش را کرد و رفت. پس به موفقیتش افتخار می‌کنم، به مرامش احترام می‌گذارم و به نامش به‌عنوان یک اهل کلام ترانه‌سرای موفق و یک انسان خوب، تکریم می‌کنم. در نبودن او گریه نمی‌کنم، بلکه تحسینش می‌کنم و برایش هرجا هست، تداوم خوبی‌ها را آرزو می‌کنم، باشد که او هم پس از احساس تاسف برای ما، برایمان خوبی آرزو کند.

پس از این، می‌دانم بارها خواهم گفت، افشین یداللهی در این دفتر، نمرده است...




تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۵ - 16 March 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن