تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر شما باد رجوع به كتاب خدا (قرآن) ... كسى كه به آن عمل كند از همه پيشى مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828975748




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رتبه ۴۴ ایران در تجارت خارجی/ نسبت تجارت به تولید در کشورهای مختلف چگونه است + جدول


واضح آرشیو وب فارسی:الف: رتبه ۴۴ ایران در تجارت خارجی/ نسبت تجارت به تولید در کشورهای مختلف چگونه است + جدول

تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۶
در سال ۲۰۱۵ میلادی، میزان واردات کالا و خدمات ایران در حدود ۷۰ میلیارد دلار بوده و میزان صادرات کالا و خدمات ایران نیز در حدود ۸۵ میلیارد دلار بوده است. این مسئله موجب شده است ایران در زمینه واردات، صادرات و مجموع تجارت خارجی در بین کشورهای جهان به ترتیب رتبه‌های ۴۸، ۴۱ و ۴۴ را بدست آورد. یکی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی «افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور» است که لازم است با استفاده از ابزار دیپلماسی تجاری و افزایش تعاملات اقتصادی خصوصا با کشورهای همسایه محقق گردد. در حال حاضر به رغم ظرفیت‌های فراوان منطقه‌ای، جایگاه ایران در تجارت بین‌الملل متناسب با ظرفیت‌های تولیدی و جمعیتی نیست و ایران نتوانسته است از ظرفیت‌های تجاری خود در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به نحوی شایسته استفاده نماید. طبق آمارهای سازمان ملل[1] در سال 2015 میلادی، میزان واردات کالا و خدمات ایران در حدود 70 میلیارد دلار بوده و میزان صادرات کالا و خدمات ایران نیز در حدود 85 میلیارد دلار بوده است. این مسئله موجب شده است ایران در زمینه واردات، صادرات و مجموع تجارت خارجی در بین کشورهای جهان به ترتیب رتبه‌های 48، 41 و 44 را بدست آورد. این درحالیست که در زمینه‌های مختلف دیگر از جمله جمعیت و تولید داخلی وضعیت ایران به مراتب بهتر است: طبق آمار سازمان ملل، ایران با 80 میلیون جمعیت در رتبه 17 ام دنیا قرار دارد و با تولید ناخالص داخلی اسمی 399 میلیارد دلار در رتبه 26 ام جهان است. همچنین چنانچه میزان تولید ناخالص داخلی با شاخص برابری قدرت خرید در نظر گرفته شود، رتبه ایران به مراتب بهتر میشود و به رتبه‌ی 18 ام دنیا میرسد. درنتیجه می‌توان گفت میزان تجارت خارجی کشورمان با ظرفیت‌های تولید داخلی و جمعیت کشور فاصله‌ی زیادی دارد و بر این اساس، کشورمان ظرفیت بالایی در زمینه ایجاد روابط تجاری سودمند با دیگر کشورهای جهان خصوصا کشورهای همسایه دارد که بلا استفاده مانده است. طبق آمارهای سازمان ملل در سال 2015، نسبت تجارت خارجی ایران به تولید داخلی در حدود 39 درصد بوده که مقداری بسیار کمتر از میانگین کشورهای جهان است و از این منظر ایران در بین 212 کشور جهان رتبه 196 را به خود اختصاص داده است. نسبت تجارت خارجی به تولید داخلی برای برخی کشورهای منتخب طبق آمار سازمان ملل از سال 2015 در جدول زیر نشان داده شده است:

همانطور که در جدول فوق مشخص است، میزان نسبت تجارت خارجی به تولید داخلی ایران به مراتب پایین‌تر از کشورهایی همچون امارات، تایلند، عربستان و ترکیه است که از نظر میزان تولید داخلی با ایران قابل مقایسه هستند. این درحالیست که ظرفیت‌های تجاری ایران به مراتب از این کشورها مناسب‌تر است. چنانچه ایران بخواهد جایگاه خود را در تجارت جهانی به نحوی بهبود بخشد که به رتبه‌ای درحدود 26 ام دنیا برسد، لازم است میزان تجارت خارجی ایران به نزدیک به 500 میلیارد دلار برسد. این بدان معنی است که ایران در حال حاضر در مقایسه با میانگین کشورهای جهان تنها 30 درصد از پتانسیل تجارت خود را بالفعل کرده و 70 درصد باقی مانده همچنان بلا استفاده مانده است. البته باید به این نکته توجه کرد که درحال حاضر عمده‌ی سهم تجارت خارجی کشورمان را نفت و میعانات گازی و مشتقات نفت و گاز تشکیل داده‌اند و این امر باعث می‌شود که به میزان تجارت کشورمان، مانند دیگر کشورهای نفتی، مقداری اضافه شود که با تلاش و برنامه‌ریزی کمتری حاصل شده‌است و در واقع ایران برای همین استفاده 30 درصدی از ظرفیت‌های تجارت خارجی نیز تلاش و برنامه مناسبی نداشته‌است. با توجه به آنچه گفته شد، کشورمان علیرغم موقعیت جفرافیایی مناسبی که دارد، از ظرفیت‌های بالای خود در عرصه تجارت خارجی بهره لازم را نبرده‌است. در شرایط کنونی کشورهای به نسبت معدودی با ایران رابطه تجاری دارند و همچنین به دلیل عمیق نبودن این روابط تجاری، آن‌ها از قطع رابطه‌ی تجاری با ایران دچار آسیب زیادی نمی‌شوند. بنابراین لازم است با برنامه‌ای هدفمند تجارت ایران با کشورهای منطقه عمیق‌تر گردد تا ایران در این زمینه نیز به جایگاهی درخور ظرفیت‌های کشور نایل آید.








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن