واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ستاد مبارزه با مواد مخدر: بیش از 50 % معتادین کشورمان متأهل هستند
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیش از 50 درصد معتادان کشورمان متأهل و بیش از 55 درصد معتادان شاغل هستند. ضمن اینکه متأسفانه میزان اعتیاد در بین محیط های کاری هم بالا است.
پرویز افشار در گفتوگو با فارس درباره تعداد و نوع روانگردانهای موجود در جهان و ایران گفت: طبق گزارش رسمی سازمان ملل بیش از 450 نوع روانگردان جدید در دنیا وجود دارد که نام آن به صورت اختصاری NPS است.
وی با بیان اینکه 4 دسته مواد مخدر شناخته شده در دنیا وجود دارد، افزود: مواد نارکتیک یا مخدر شامل تریاک، مرفین و مشتقات طبیعی و مصنوعی ناشی از تریاک مانند متادون و...، مواد روانگردان، مواد توهمزا و مواد محرک این 4 دسته هستند که از قدیمالایام هم وجود داشتهاند.
وجود 450 نوع مواد محرک جدید در دنیا
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: علاوه بر این 4 ماده که هر کدام از آنها چندین ماده زیرمجموعه دارند ماده جدیدی به نام مواد محرک جدید در دنیا ساخته شده که اختصاراً NPS نامیده میشود.
وی گفت: در هر گوشه از دنیا مانند چین، مالزی و... مشکلات مختلفی وجود دارد که این ماده با ایجاد تغییرات شیمیایی در مولکولهای آن ایجاد میشود و این تغییرات مولکولی توسط شیمیدانها صورت گرفته که استفاده از آن تخریب روانی یا مغزی بسیار زیادی دارد.
افشار گفت: براساس گزارش سازمان ملل 450 نوع NPS غیر از مواد قدیمی در 4 دسته مواد مخدر ذکر شده در دنیا وجود دارد اما این امر عمومیت نداشته که بتوانیم اعلام کنیم تمامی این 4 دسته در دنیا وجود دارد چرا که ممکن است در یک نقطهای یک یا چند دسته وجود داشته باشد اما در نقطه دیگری تعداد دیگری اما در مجموع میتوانیم بگوییم که این مواد در حال تسری به دیگر نقاط دنیا است.
غیر قابل محاسبه بودن خسارتهای پنهان مواد مخدر در ایران
وی گفت:احساس ناامنی اجتماعی، کاهش سرمایه اجتماعی، احساس عدم حفظ مشارکتجوی اجتماعی را به هیچ وجه نمیتوان محاسبه کرد و این هزینه و خسارت اصلاً به چشم نمیآید.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: میزان خسارت مواد مخدر در کشورمان بسیار بالا است و به همین دلیل طبق دستور مقام معظم رهبری و فرمایش ایشان اولویت اصلی کشورمان باید کاهش آسیبهای اجتماعی مواد مخدر و در رأس آن اعتیاد باشد.
افشار درباره آمار معتادین تحصیلات تکمیلی به ویژه در بین دانشجویان فوق لیسانس و دکترا گفت:آمار جداگانهای که حکایت از میزان اعتیاد بین دانشجویان فوقلیسانس و دکترا باشد نداریم اما طبق آمار سال 1390 و طرح شیوعشناسی سال 1394 که هنوز نتایج آن بیرون نیامده توانستهایم براساس تقسیمبندی صورت گرفته بین بیسواد و کمسواد، تحصیلات تا سطح سیکل، تحصیلات تا سطح دیپلم، تحصیلات تا سطح فوقدیپلم، تحصیلات تا سطح لیسانس و تحصیلات بالاتر از لیسانس تفکیکی را در خصوص اعتیاد بین افراد داشته باشیم و بر این اساس به هیچوجه در این رده آماری را به صورت جداگانه بین دانشجویان لیسانس و دکترا استخراج نکردهایم.
55 درصد معتادان شاغل هستند
وی تصریح کرد: بیش از 50 درصد معتادین کشورمان متأهل هستند ضمن اینکه بیش از 55 درصد معتادین هم شاغل هستند. همچنین متأسفانه میزان اعتیاد در بین محیطهای کاری هم بالا است.
افشار اظهار داشت: شاخصهایی که در دنیا وجود دارد در ایران متفاوت است چرا که اعتیاد در کشورمان رابطه نزدیکی با بیسوادی دارد شاید ما سواد را موضوعی مصونکننده و محافظ در برابر اعتیاد میدانیم در حالی که چنین چیزی نیست.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مهارتهای زندگی، مهارتهای حل مسئله، مداخله در بحران، سبک فرزندپروری و موضوعات دیگر را ما باید به افراد مختلف یاد میدادیم که البته از آن غفلت شده و تنها در چند سال اخیر به آن پرداخته شده است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۰ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - 07 March 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]