واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جلوگیری از سفید شدن مو /۱۰ مادهای که شما را جوانتر نگه میدارد
گاهی اوقات برای جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله مشکل سفید شدن زودرس موها پیش میآید و باعث میشود سن آنها بسیار بیشتر از مقداری که هست به نظر برسد.
آفتابنیوز : این اتفاق ممکن است به خاطر عوامل ژنتیکی، سوءتغذیه، نوسان هورمونی، سیگار کشیدن، آلودگی، استرس، استفاده از مواد نامناسب برای مو یا بیماریهای خاصی مانند سرماخوردگی حاد، سینوزیت و مشکلات تیروئید رخ دهد.
سفید شدن مو در اصل به دلیل کم شدن ملانین رخ میدهد. ملانین رنگدانهای است که باعث به وجود آمدن رنگ طبیعی موی شما میشود. تولید ملانین با افزایش سن کاهش مییابد و بدن در نهایت تولید ملانین را به طور کامل متوقف میکند.
به جای اینکه موهای سفیدتان را با رنگهای شیمیایی که هر روز تبلیغاتشان را میبینید بپوشانید، پیشنهاد ما این است که چند راهکار خانگی را امتحان کنید و علاوه بر اینها یک رژیم غذایی سالم و مقوی را هم دنبال کنید. کمبود بعضی ویتامینها و مواد معدنی مانند ویتامین B، آهن، مس و ید میتواند در ایجاد این مشکل مؤثر باشد.
در اینجا به ۱۰ مورد از بهترین درمانهای خانگی برای جلوگیری از سفید شدن مو اشاره میکنیم.
۱. انگورفرنگی هندی
انگورفرنگی هندی یا آمله برای بسیاری از مشکلات مو از جمله سفید شدن زودرس موها، ضعیف شدن و ریزش مو مفید است. این ماده که غنی از ویتامین C و آنتیاکسیدانهاست خاصیت ضدپیری دارد. علاوه بر مصرف خوراکی، میتوانید روغن آمله یا پالپ آن را به موهایتان بمالید.
مقداری روغن نارگیل را در یک ماهیتابه بریزید. کمی آملهی خشک و اگر در دسترس ندارید پودر آمله را در روغن بجوشانید تا بسوزد و زغالمانند شود. اجازه دهید روغن سرد شود سپس آن را روی موها و پوست سرتان بمالید. بگذارید مواد یک شب یا حداقل یک ساعت روی موهایتان بماند و سپس آن را بشویید. این کار را حداقل یک یا دو بار در هفته تکرار کنید.
به جای مورد قبل میتوانید یک قاشق غذاخوری پالپ انگورفرنگی هندی را با یک قاشق غذاخوری آبلیمو مخلوط کنید. قبل از خواب پوست سرتان را با این مخلوط ماساژ دهید و صبح آن را بشویید.
همچنین میتوانید از میزان هماندازهای از آب آمله و روغن بادام استفاده کنید. میتوانید کمی آب آهک هم به این مخلوط اضافه کنید تا علاوه بر کم کردن موهای سفید، شرایط رشد سالم موها را فراهم کند.
۲. برگ کاری
برگ کاری به افزایش رنگدانه در موهای شما کمک میکند و وقتی با روغن نارگیل مخلوط شود، ماسک موی فوقالعادهای میشود.
مقداری برگ تازهی کاری را در یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل بجوشانید تا سیاه شود، سپس روغن آن را بفشارید.
آن را روی موهایتان ماساژ دهید، بگذارید ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بماند و بعد آن را بشویید.
این کار را حداقل یک یا دو بار در هفته تکرار کنید.
۳. حنا
حنا یک رنگ طبیعی فوقالعاده برای مو است. این ماده علاوه بر تیرهتر کردن موهای شما، آنها را قوی میکند و حالت میدهد.
مقداری برگ حنا را لِه کنید تا به صورت یک خمیر در آید. سه قاشق چایخوری پودر انگورفرنگی هندی، یک قاشق چایخوری پودر قهوه و کمی ماست ساده به آن اضافه کنید. مواد را یکدست روی موهایتان پخش کنید. آن را بشویید و به صورت معمول موهایتان را شامپو بزنید. هر دو تا چهار هفته یک بار این کار را تکرار کنید.
روش دیگر این است که برگهای حنا را در روغن نارگیل یا روغن خردل بجوشانید تا سیاه شوند و سپس آن را به موهایتان بمالید.
ماسک موی حنا را میتوانید همچنین از طریق مخلوط کردن قهوهی سیاه داغ با پودر حنا تا هنگامی که به غلظتی مانند ماست برسد به دست آورید. بگذارید چند ساعت در ظرف بماند. بعد آن را به موهایتان بمالید و بگذارید یک تا سه ساعت بماند. بعد موهایتان را با شامپو بشویید.
۴. روغن نارگیل و آبلیمو
روغن نارگیل تأثیر شگفتانگیزی بر موهای شما دارد. این روغن موهایتان را مرطوب میکند، رشد موهای جدید را تحریک میکند، با بیماریها مبارزه میکند و بر درخشندگی موهایتان میافزاید. روغن نارگیل در درازمدت حتی میتواند سفیدی مو را درمان کند چون سرشار از آنتیاکسیدان است.
سه قاشق چایخوری آبلیمو را با مقدار کافی روغن نارگیل (با توجه به بلندی موهایتان) مخلوط کنید.
محلول را به موهایتان بمالید و روی پوست سرتان ماساژ دهید. بگذارید حداقل یک ساعت بماند و بعد با شامپو بشویید.
۵. رُزماری و مریمگلی
هر دوی این گیاهان به طور طبیعی موهای شما را تیرهتر میکنند و موهای سفیدتان را میپوشانند.
نصف فنجان از هر یک از این دو گیاه را در دو فنجان آب بجوشانید و بگذارید یک ساعت بماند. سپس محلول را صاف کنید.
از محلول به عنوان یک پاککننده بعد از شامپو زدن موهایتان استفاده کنید. بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و بعد آن را بشویید.هر هفته این عمل را تکرار کنید.
۶. شیرهی چغندر بدون شکر
ملاس، شیرهی چغندری است که بیشتر شکر آن گرفته شده باشد. این ماده یک روش خانگی مؤثر برای درمان و پیشگیری از سفید شدن موهاست. این ماده سرشار از مس است که تولید رنگدانههای مو را تحریک میکند. ملاس شامل حدود ۱۴ درصد از نیاز روزانهی بدن به مس است و همچنین حاوی مواد معدنی دیگر از جمله آهن، سلنیم و منیزیم است. هر روز یک قاشق غذاخوری از آن را حداقل به مدت چند ماه مصرف کنید تا تأثیرات شگفتانگیز آن را ببینید.
۷. آب پیاز
آب پیاز را روش بسیار خوبی برای درمان نازک شدن و سفید شدن زودرس موها میدانند. اخیرا محققان دریافتهاند که سفید شدن موها به علت جمع شدن هیدروژن پراکسید در ریشهی فولیکول موها و کمبود ترکیب طبیعی آنتیاکسیدانی به نام کاتالاز رخ میدهد. آب پیاز تولید این ترکیب را افزایش میدهد.
آب پیاز را بر روی پوست سرتان ماساژ دهید و بگذارید سی دقیقه تا یک ساعت بماند.
۸. چای سیاه
چای سیاه علاوه بر تیره کردن موهای شما، آنها را نرم و درخشان میکند.
دو قاشق چایخوری چای سیاه را در یک فنجان آب بجوشانید، یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید خنک شود.
موهایتان را چند بار با آن شستوشو دهید و بار آخر بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی موهایتان بماند.
موهایتان را با آب سرد و بدون شامپو بشویید.
این کار را یک یا دو بار در هفته تکرار کنید.
یک راه سادهی دیگر برای تیرهتر کردن موهایتان این است که مقداری پودر قهوه را با مرطوبکنندهی موهایتان مخلوط کنید.
۹. برگ گیاه تاج خروس
گیاه تاج خروس از ریزش مو جلوگیری میکند و با حفظ رنگ طبیعی مو، برای جلوگیری از سفید شدن موها مناسب است.
موهایتان را با شامپو بشویید.
آب گرفته شده از برگهای تازهی تاج خروس را به موها و پوست سرتان بمالید.سرتان را بشویید.
۱۰. دانهی کنجد سیاه
در پزشکی باستانی چین دانهی کنجد سیاه را راه بسیار مؤثری در درمان سفید شدن زودرس موها دانستهاند. گفته میشود که این مادهی غذایی، فعالیت ملانوسیتها برای تولید ملانین را افزایش میدهد.
کنجد سیاه همچنین غنی از پروتئین، آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم و مس است. کافیست به مدت حداقل سه ماه روزی یک قاشق چایخوری دانهی کنجد سیاه بخورید. استفادهی مداوم از روغن کنجد هم میتواند مؤثر باشد.
منتظر نتیجهی فوری نباشید. اگر میخواهید نتیجهی خوبی بگیرید باید درمانهای خانگی را به صورت پیوسته به مدت چند هفته یا حتی چند ماه ادامه دهید. هر چه صبورتر باشید بهتر است.
منبع: مهر
۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]