تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817493872




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

میرجلال الدین کزازی: همه یاریگر اندیشه بنیان گذاری اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی باشیم


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: میرجلال الدین کزازی: همه یاریگر اندیشه بنیان گذاری اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی باشیم
زمانی ایران آرمانگاه این کشورها بود و می توانستیم از این توانش بی مانند که سال های گذشته در ایران فرهنگی رخ داد، بیشترین بهره را ببریم، اما ما از آن بهره نبردیم و آن توانش از میان رفت

میرجلال الدین کزازی: همه یاریگر اندیشه بنیان گذاری اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی باشیم
چهره ماندگار فرهنگ و ادب ایران در دیدار اعضای پویش مردمی «حمایت از تشکیل اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی»، با اشاره به این که «سالهاست به ایران پهناور فرهنگی می اندیشم»، گفت: «آن چه من آزموده ام و در سفر به سرزمین های همجوار، دیده و شنیده ام، زمینه های فرهنگی و اجتماعی در این کشورها؛ چه آنان که با ما همزبانند و چه آنان که بخشی از جغرافیای فرهنگی ایرانند، فراهم است؛ همه آنان هر یک به زبانی، از "ایران فرهنگی" نام می برند و به همانی می اندیشند که من ایران پهناور فرهنگی می¬نامم». 


به گزارش عصر ایران، میرجلال الدین کزازی با اشاره به این که «هم پیمانی در میان کشورهای ایران فرهنگی آسانتر از هم پیمانی میان کشورهای اروپایی است»، تأکید کردند: «همگونگی، همسانی، هم آهنگی و هم پیشینگی فرهنگی در بین کشورهای پهنۀ جغرافیای ایرانِ فرهنگی، بسیار است و این توانش و این هم پیوندی که در بین این کشورها هست، در هیچ جای دنیا نیست».


کزازی با بیان این که «این انبارۀ شگرف و شکوهمند، کارمایه و توانشی است که می توان از آن بهرۀ بسیار برد یا این که خفته و فرونهفته، آن را رها کرد»، گفت: «زمانی ایران آرمانگاه این کشورها بود و می توانستیم از این توانش بی مانند که سال های گذشته در ایران فرهنگی رخ داد، بیشترین بهره را ببریم، اما ما از آن بهره نبردیم و آن توانش از میان رفت».


پژوهشگرِ برجسته زبان و ادبِ فارسی تأکید کرد: «در مرز "گفتن و اندیشیدن" و "به کردار درآوردن" چنین آرمانی، نیاز به پیوندهایی است و به گمانم، کشورهای برخاسته از ایران تاریخی، همگی در قلمرو ایران فرهنگی اند و در بنیادهای فرهنگی شان، یک کشورند؛ از این رو، "مردمان این کشورها، آماده اند که بخشی از گونه ای هم پیمانی باشند"». 


استاد زبان و ادب فارسی دانشگاه علامه طباطبایی همچنین با بیان این که «امروزه، به یاری رسانه ها، نگاه از خاک و سرزمین، به فرهنگ دگرگون شده است»، گفت: «فرهنگ ناپیداست؛ ولی ریشه است و موجب استواری و پایه و زیربنا و زیرساز همه چیز است؛ مانند ساختمان که پایه های آن نگهدارنده و استوار کننده آن است؛ از این روی، اگر روزگاری بخواهیم که هم پیمانی سرزمین های ایران فرهنگی را پدید بیاوریم، با زیربنای فرهنگ، این زمینه برای اقتصاد و سیاست هم فراهم خواهد شد». 


کزازی درباره شاخص های ایران فرهنگی گفت: «سنجه اول، "نوروز" است که درفش فرهنگ ایرانی است؛ هر کجا نوروز باشد، می توان گفت که فرهنگ ایران به آنجا راه یافته است و سنجه دیگر، "زبان پارسی" است که از کاشغر در چین تا قیروان در مراکش و بخش باختری این کشورها را در بر می گیرد؛ کشورهایی که هرگز بخشی از ایران سیاسی نبوده اند؛ اما ادب پارسی به آنجا راه یافته است».


میرجلال الدین کزازی خطاب به اعضای پویش حمایت از تشکیل اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی، با بیان این که «در سنجش با چند سال پیش، امروز بهتر می توان برای تحقق آرمان هم پیوندی میان کشورهای ایران فرهنگی کوشید؛ چرا که ایرانیان این زمان، ایرانی ترینند و جشن هایی که امروزه گرفته می شود، پیشترها به این گونه برگزار نمی شد»، تأکید کردند: «پیگیری برای به انجام رساندن این هم پیوندی، به پشتیبانی نیرومندی نیاز دارد که از یک انجمن، سازمان، پویش و کمپین فراتر است و همه ما که ایران را دوست می داریم، می باید در اندیشه پی افکندن و سازماندهی گونه ای هم پیمانی باشیم».


کزازی خطاب به اعضای پویش مردمی حمایت از تشکیل اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی گفت: «پیام ما برای تشکیل این همپیوندی، "مهر و دوستی و همبستگی و همگرایی و همکاری" است؛ و این، برترین، استوارترین و بی گمانه ترین سنجه ای است که می توان در این راه به کار برد».


چهره ماندگار فرهنگ و ادب ایران در پایان افزود: «سخن فرجامین من این است که اندیشه این پویش مردمی برای پدید آوردن هم پیوندی منطقه ای که نام "اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی" بر آن نهاده اید، اندیشه ای است سترگ که من هم به آن باور دارم؛ ایران فرهنگی، ایران پهناور تاریخی است و هر کس که به گونه ای به آن یاری رساند، پیرو هر آئینی که باشد، برایم گرامی است و یاریش خواهم کرد و شما نیز در توان خود و گستره ای که می توانید، برای به فرجام رساندن این همگرایی با زیربنا داشتن فرهنگ، کوشش کنید».
 
گفتنی است پویش مردمی حمایت از تشکیل اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی، میان یازده کشور ایران، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان، ارمنستان، گرجستان، قزاقستان و قرقیزستان، از طریق کانال و صفحه رسمی این پویش به نشانی زیر پذیرای عموم علاقمندان به فرهنگ و تمدن ایرانی است.




تاریخ انتشار: ۱۳:۴۸ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - 04 March 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن