واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
در نشست سه وزیر کابینه اعلام شد
لزوم برخورد با کاربر متخلف به جای مدیرعامل سایت در نشست وزیران ارتباطات، ارشاد و دادگستری اعلام شد که ضوابط تشکیل اتحادیه صنفی کسب و کارهای اینترنتی در شورای عالی نظارت تصویب شده و به زودی ابلاغ میشود.
به گزارش فرهنگ نیوز، دومین جلسه بررسی چالشهای کسب و کارهای اینترنتی با حضور وزرای ارتباطات، ارشاد و دادگستری امروز در وزارت ارتباطات برگزار شد.
جلسه اول با حضور وزیر ارتباطات، وزیر کار، معاون حقوقی رئیس جمهوری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی فضای مجازی هفته پیش برگزار شده بود که ماحصل آن تصمیمگیری برای ایجاد اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی به عنوان مرجع پیگیری امور و مجوزدهی به این کسب و کارها بود.
اغلب فعالان کسب و کارهای اینترنتی مدعو همان مهمانان جلسه قبل بودند که مانند جلسه قبل فعالان کسب و کارهای اینترنتی مشکلات و موانع خود را با مسئولان مطرح کردند.
اکثر موضوعاتی که در این جلسه از سوی فعالان کسب و کارهای اینترنتی مطرح شد، همان مشکلات مطرح شده در جلسه قبل بود.
در این جلسه آرمین جنتخواه از سایت فوتبال طرفداری به عدم رعایت کپیرایت محتوا انتقاد کرد و گفت: رعایت نشدن کپیرایت باعث بیارزش شدن محتوا میشود که در نهایت به بیارزش شدن کار تخصصی خبرنگاری میانجامد.
فرزام حجازی از بیتپتیونز برای جلوگیری از عدم رعایت کپیرایت پیشنهاد کرد، در حالی که سایتهای مجاز منتشرکننده محتوا باید چندین مجوز از نهادهای مربوطه بگیرند، بهتر است، تمامی سایتهایی که اقدام به انتشار محتوای غیرمجاز میکنند، فیلتر شوند، زیرا مراحل برخورد قضایی سخت و تعداد این سایتها زیاد است که در نتیجه برخورد قضائی فرصت زیادی میطلبد.
حسام آرمندهی مدیرعامل کافهبازار نیز با بیان اینکه رفت و آمد مدیران عامل کسب و کارها به مراجع قضائی زیاد است، گفت: اینکه در مراجع قضائی نماینده حقوقی کسب و کار برای پیگیری حقوقی امور مورد قبول واقع نمیشود، کار را بسیار سخت کرده است.
وی گفت: طرح اخیر مطرح شده که از بازیهای خارجی برای حمایت از بازیهای داخلی، گمرک دریافت شود، دارای ایراداتی است.
محمد ابوالحسنی از انیمیشن دیرین دیرین نیز اظهار داشت: کارهای اینترنتی، مرتب به دلیل مالیات و بیمه جریمه میشوند و قوانین در این رابطه شفاف نیست و دست و پاگیر است.
وی گفت: در این نوع کسب و کارها، کاغذبازی بسیار زیاد است و اغلب کسب و کارهای زیر پنج نفر در رابطه با موضوعات مالیاتی و بیمه دچار سردرگمی و نارضایتی هستند.
محمدمهدی بهفر از استودیوی بازیسازی پیشگامان یاراکیش نیز یادآور شد: 80 درصد استودیوهای بازیسازی غیرفعال شدهاند و 20 درصد باقی مانده نیز از محل دیگری درآمدزایی دارند و در صنعت گیم خرج میکنند، تا سر پا بمانند.
نازنین دانشور از سایت تخفیفان با تأکید بر مشکلات این کسب و کارها در حوزه مالیات پیشنهاد کرد: در دستگاه مالیاتی، بخشی در زمینه دانشبنیان ایجاد شود، تا امور مالیاتی فعالان این حوزه تسریع شود.
مصطفی امیری از پرداخت اینترنتی زرینپال از فیلتر شدن تمامی سایتهای پرداخت اینترنتی در اردیبهشت 95 گلایه کرد و گفت: در آن زمان سه وبسایت غیرمجاز که کمتر از 10 تراکنش داشتند، باعث فیلتر شدن فعالان این عرصه شدند که فیلتر شدن در این بازار به معنی نابودی است.
تبسم لطیفی از تهیه غذای خانگی مامانپز، بیمه کردن آشپزان خانگی همکارش به عنوان پیمانکار را مطالبه کرد و گفت: از نظر قانونی این افراد تماموقت کار نمیکنند و مشکلاتی برای بیمه شدن آنها وجود دارد.
پس از استماع مشکلات فعالان کسب و کارهای اینترنتی وزیران کابینه راهحلهایی را برای آنها ارائه دادند.
رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه موضوعات مختلفی در کسب و کارهای اینترنتی از جمله موسیقی، بازی و انیمیشن در زیر مجموعه وزارت ارشاد قرار دارد، گفت: برای بیمه شدن برخی فعالان این عرصه صندوق هنرمندان دیده شده که تاکنون 30 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده و در صورت نیاز برای اقدامات بیمهای بیشتر نیز چارهاندیشی خواهد شد.
وی افزود: درباره نظام مالیاتی برای حوزه فرهنگ و هنر اخیراً تفاهمنامهای میان وزارت ارشاد و سازمان امور مالیاتی به امضا رسیده که فعالیتهای فرهنگی و مالیاتهای مربوطه شفاف شود.
صالحی امیری به انتقاد یکی از فعالان اینترنتی از فیلتر شدن یک بازی و مشکلات مربوطه اشاره کرد و گفت: زمانی که این بازی خارجی فیلتر شد 6 وزیر وقت صرف کردند، تا مشکل آن حل شود و این موضوع حتی در شورای عالی فضای مجازی مطرح شد که نشان از پیگیری امور کسب و کارهای اینترنتی و اهمیت آن در دولت دارد.
وی گفت: دولت مصمم به حمایت از کسب و کارهای اینترنتی است و مقرر شده در حوزه زیرساخت وزارت ارتباطات و در حوزه محتوا وزارت ارشاد پیگیری امور را انجام دهند.
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: چهار مرکز در وزارت ارشاد مسئولیت ساماندهی و پیگیری کسب و کارهای اینترنتی را دارند.
همچنین پورمحمدی وزیر دادگستری در این جلسه طی سخنانی اظهار داشت: مهمترین دغدغه فعالان این عرصه مالیات، بیمه و گمرک است که تمامی این موارد در جلسه قبل دولت مطرح شد.
وی گفت: دولت با تأکید بر اینکه باید کسب و کارهای فضای مجازی به طور جدی مورد توجه قرار گیرد و مشکلات بررسی و حل شود دو هفته زمان داده تا درباره کسب و کارهای اینترنتی به نتیجه برسیم و امشب بعد از جلسه فعلی جلسهای در دولت برای این منظور برگزار میشود.
پورمحمدی با اشاره به تصمیم قبلی جلسه نخست بررسی چالش کسب و کارهای اینترنتی برای تشکیل اتحادیه صنفی کسب و کارهای اینترنتی گفت: ضوابط تشکیل این اتحادیه صنفی در شورای عالی نظارت تصویب شد و به زودی ابلاغ میشود.
وزیر دادگستری در پاسخ به گلایه فعالان این بازار از مراجعه متعدد به مراجع قضایی به دلیل نپذیرفتن نماینده حقوقی در دادگاه گفت: از نظر قانونی پذیرفتن نماینده حقوقی تنها برای دستگاههای دولتی است و در این باره امکان چارهاندیشی وجود دارد.
وی همچنین در پاسخ به گلایه مهم دیگری فعالان این بازار که از فیلتر شدن سایت در پی تخلف یک کاربر انتقاد کردند، گفت: طبق قانون در این موارد شخص مدیرعامل کسب و کار به دادگاه احضار میشود، اما ما نیز این دغدغه را داریم که اگر تخلفی در فعالیتهای دارای میزبانی صورت میگیرد، شیوه برخورد قضایی میتواند متفاوت باشد، اما این بحث قدری پیچیده است و اکنون نمیتوانم جواب روشنی به این موضوع بدهم.
پورمحمدی افزود: اما معتقدیم که فیلتر شدن به معنای حالت انتظار و محو شدن در فضای مجازی است و مجازاتها باید مرحلهبندی شوند که رأی به فیلترینگ رأی نهایی و به منزله رأی قطعی در آخرین مرحله باشد که به دنبال راهکار حقوقی در این باره هستیم.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این نشست گفت: این موضوع تاکنون دو یا سه بار در شورای عالی فضای مجازی مطرح شده مبنی براینکه اگر یک کاربر در سایتی تخلفی میکند، چرا قوه قضاییه با سایت برخورد میکند.
وی تأکید کرد: هدف از برگزاری این جلسه گسترش و قانومند کردن کسب و کارهای اینترنتی در عین خدشه وارد نشدن به کسب و کارهای سنتی است، به نوعی که شاغلان کسب و کارهای سنتی نیز حمایت شوند.
منبع: فارس
95/12/10 - 19:23 - 2017-2-28 19:23:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]