تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833790198




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه‌هایی برای کاهش گردن‌درد


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

به گزارش جام جم آنلاین ، شاید دقیق نتوان گفت چه افرادی مستعد بیماری دیسک گردنی هستند، اما به طور معمول افرادی که از نظر ژنتیک و خانوادگی دیسکشان کیفیت خوبی ندارد، سابقه ضربه به گردن دارند، از نظر قامتی و راستایی گردن مشکل دارند و دچار بیماری‌های التهابی عمومی بدن مثل روماتیسم هستند یا آرتروز عمومی در تمام مفاصل دارند، در خطر ابتلا هستند.

به گفته دکتر حسن قندهاری، ارتوپد و فوق‌تخصص جراحی ستون فقرات، شایع‌ترین علت درد‌های گردنی، قوز‌های پشتی خفیف و شدید و قرار گرفتن گردن جلوتر از بدن است که بتدریج با اعمال فشار مضاعف بر عضلات خلفی گردن و پشت ایجاد خستگی و درد مزمن می‌کند. این درد هنگام کار با رایانه و تلفن همراه، کارهای خانه و حتی رانندگی در وضعیت بدنی نا مناسب تشدید می‌شود.

دکتر مرتضی رجایی، جراح و متخصص بیماری‌های استخوان و مفاصل نیز دراین‌باره می‌افزاید: طرز قرار گرفتن نامناسب بدن در حالت‌های مختلف ایستادن، نشستن، خوابیدن، راه رفتن و همچنین رعایت نکردن اصول ارگونومی در فعالیت‌های روزانه مثل ظرف شستن، رانندگی، بلند کردن اشیا، استفاده از وسایل دیجیتال مثل تلفن همراه و... از عوامل تشدیدکننده گردن درد هستند. همچنین گردن درد در افرادی که بیشتر ساعات کاری خود را پشت میز می‌نشینند، بیشتر است.

بیرون زدگی دیسک، بدون درد

خیلی‌ها تصور می‌کنند بیرون زدگی دیسک گردن همیشه با درد همراه است در حالی که این‌طور نیست.

دکتر قندهاری در این باره به جام‌جم می‌گوید: بیماری دیسک گردنی به سه شکل شایع علامت دارد. به صورت دردگردن در پشت گردن، تا سر شانه بدون درد و در اندام که تا حدودی شبیه درد‌های ناشی از اختلال وضعیت بدنی است. در مواردی نیز بیرون زدگی دیسک، همراه با درد تیر کشنده به اندام فوقانی است که در این موارد باید به درد دست چپ همراه با سوزش سینه توجه کنیم که می‌تواند از علائم مشکلات قلبی باشد.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران می‌افزاید: در موارد پیشرفته دیسک گردن می‌تواند حتی بدون درد در حرکت ظریف دست‌ها، راه رفتن یا بدون ضعف در اندام ایجاد اختلال کند. در این موارد آسیب به نخاع گردنی شروع شده است و توجه سریع‌تری می‌طلبد. این علائم را باید از نشانه بیماری‌های دیگر عصبی عضلانی جدا دانست.

این متخصص تاکید می‌کند: گاهی سر درد نیز با بیماری‌های دیسک گردن مرتبط است که البته مورد قبول همه گروه‌های پزشکی نیست. باید سر درد به صورت مستقل مورد بررسی قرار گیرد و اگر تشخیص مناسب داده نشد به بیماری‌های دیسک گردن توجه شود.

اگر کانال نخاع تنگ شود

خیلی‌ها بدون آن که بدانند، دچار تنگی کانال نخاع هستند. در این افراد، باریک‌شدن کانال نخاعی باعث فشار بر نخاعشان می‌شود که به ایجاد درد در ناحیه گردن نیز منجر می‌شود.

دکتر رجایی در این باره می‌گوید: در چنین شرایطی، بیمار دچار گزگز و بی‌حسی، گرفتگی و ضعف عضلات دست و گردن می‌شود. درمان این بیماری در افراد مختلف بسته به علت ایجادکننده آن و شدت بیماری متفاوت است. ممکن است پزشک درمان‌های مختلفی مانند استراحت، نرمش، کاهش وزن، فیزیوتراپی و در موارد شدیدتر جراحی را توصیه کند. جراحی معمولا محدود به بیمارانی است که شدت درد رفته رفته بیشتر می‌شود و به سایر درمان‌ها پاسخ نمی‌دهد.

وقتی آرتروز به گردن می‌زند

خیلی‌ها نشانه‌های آرتروز و دیسک گردن را مشابه می‌دانند. در حالی که در آرتروز غضروف مفصل صدمه دیده و بتدریج از بین می‌رود، اما در دیسک گردن بر اثر جابه‌جا شدن دیسک، فشار به ریشه‌های عصبی می‌آید و آسیب وارد می‌کند.

دکتر رجایی با اشاره به این که معمولا آرتروز گردن با افزایش سن مرتبط است، می‌گوید: همه ما بتدریج که مسن تر می‌شویم تا حدی دچار ساییدگی ستون فقرات و دیسک‌ها می‌شویم. این شرایط معمولا پس از 38 سالگی شروع و با افزایش سن بیشتر می‌شود. در بسیاری از افراد، این ساییدگی‌ها رخ می‌دهد، ولی دارای علامت نیست، اما در برخی افراد، عضلات مجاور، رباط یا عصب نیز تحت تاثیر ساییدگی مهره قرار گرفته و سبب بروز درد گردن، بخصوص در افراد مسن‌تر می‌شود.

وی با تاکید بر این که درد آرتروز طی فعالیت بدنی افزایش و در زمان استراحت کاهش می‌یابد، می‌افزاید: آرتروز می‌تواند در یک سمت یا هر دو سمت گردن و شانه‌ها، درد ایجاد کند و ممکن است سبب ایجاد سردرد نیز شود. سردرد اغلب در پشت سر درست بالای گردن شروع شده و تا بالای پیشانی پیش می‌رود.

ورزش درمانی به داد گردن می‌رسد

جز در موارد خاص، گام اول درمان مشکلات دیسک گردن، همواره فیزیوتراپی و ورزش درمانی است. این نوع درمان‌ها برای اصلاح اختلالات قامتی و اسکلتی، تقویت عضلات گردن و پشت و کاهش التهاب ارائه می‌شود. دکتر قندهاری با اشاره به این مطالب، اظهار می‌کند: در مرحله اولیه، درد با داروهای ضد التهاب و گاهی داروی کورتون براساس نظر پزشک معالج کنترل می‌شود. گاهی در ابتدای ایجاد علائم، پزشک معالج، بی‌حرکتی با استفاده از گردن بندهای طبی را توصیه می‌کند که بهتر است بیش از یک هفته استفاده نشود. البته در موارد بسیار نادر، گردنبند مدت طولانی‌تری تجویز می‌شود.

وی با تاکید بر این که بر اساس علائم، گاهی کشش‌های گردنی تحت نظر فیزیوتراپ یا با احتیاط در منزل توصیه می‌شود، می‌افزاید: در موارد درد اندام فوقانی، این روش درمانی در کاهش درد و بهبود بیمار موثر است. سایر روش‌های کشش گردنی مثل گردن بند‌های بادشونده و موارد مشابه باید به دستور پزشک استفاده شود. در مواردی نیز ماساژ و درمان‌های دستی برای درمان توصیه می‌شود که باید توسط پزشکان با فیزیوتراپ‌های متبحر در این زمینه انجام شود.

مراقبت همیشگی گردن

توجه داشته باشید که درمان‌های مربوط به رفع آسیب‌های دیسک گردنی در مراحل اولیه موثرند و بیمار باید تمرین‌های اصلاح راستایی قامتی و ورزش‌ها ی تقویت عضلات گردن و ستون فقرات را به صورت دائم انجام دهد.

دکتر قندهاری در این باره تاکید می‌کند: در کنار این تمرینات، رعایت اصول ارگونومی محیط کار و منزل در استفاده از رایانه، تلفن همراه، میز و صندلی و هر آنچه شرایط جسمانی را در موقعیت بد قرار می‌دهد، بسیار ضروری است و در کاهش علائم و از آن مهم‌تر در جلوگیری از برگشت علائم بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

این متخصص می‌افزاید: همچنین با تشخیص پزشک معالج می‌توان از روش‌های خاص فیزیوتراپی مثل درمان با لیزر، درمان با گرمای عمقی، استفاده از طب سوزنی یا مشابه آن، استفاده کرد. گاهی نیز همراه با درد گردن، درد نقاط خاصی در پشت کتف و شانه وجود دارد که با تزریق‌های موضعی کورتون درمان می‌شود. اگر بیماری به این درمان‌ها جواب ندهد مرحله بعدی درمان به‌کارگیری روش‌های کمتر تهاجمی مثل تزریق‌های داخل دیسک و تزریق مفاصل گردن و در نهایت، جراحی توصیه می‌شود.



تلگرام جام جم



شنبه 23 بهمن 1395 ساعت 08:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن