واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روحاني: به مخالفان برجام گفتم كلاه سرمان نميرود
سخن گفتن از برجام و مواهبش، از روز اجراي آن كه قريب به 13 ماه ميگذرد، گويي به پاي ثابت سخنراني همه دولتمردان يازدهم تبديل شده است.
سخن گفتن از برجام و مواهبش، از روز اجراي آن كه قريب به 13 ماه ميگذرد، گويي به پاي ثابت سخنراني همه دولتمردان يازدهم تبديل شده است. آفتاب تاباني كه وعدههاي رنگارنگي با طلوع آن داده شده بود و اكنون نه تنها آبي از آن براي اقتصاد و معيشت مردم آنگونه كه تبليغ شده بود، گرم نشده است بلكه با كارشكنيهاي طرف امريكايي رفته رفته به روزهاي غروب خود نزديك ميشود. اما از آنجا كه برخلاف تدبير و عقل سياسي همه مشكلات به زلف برجام پيوند زده شده است، بنابراين دولتمردان براي گفتن از آن چندان منتظر مناسبت نميگردند، بلكه هر تريبوني را بهانه ميكنند تا به آن بپردازند، خواه اين تريبون در جمع مردم منتظر گشايش اقتصادي باشد يا هر تريبوني ديگر.
روز گذشته مراسم تقدير و تجليل از برگزيدگان سيوچهارمين جايزه كتاب سال بهانهاي شد تا رئيسجمهور در كنار پرداختن به اين موضوع، گريزي هم به برجام و توافق هستهاي بزند. آنگونه كه خبرگزاري فارس گزارش كرده است، حجتالاسلام روحاني در اين مراسم با بيان اينكه در مسائل مهم اجتماعي و سياسي ميتوان با بيان حقايق، بيدار كردن ذهنها و انديشهورزي در برابر مشكلات به پيروزي رسيد، اظهار داشت: با فكر، انديشه و قلم، ميتوان مشكلات موجود را برطرف كرد و كتاب ميتواند جامعه را به حركت درآورد. رئيس شوراي عالي امنيت ملي انديشه، قلم و بيان را عامل اصلي پيروزي انقلاب اسلامي دانست و گفت: امام(ره) با دو نظريه، انديشه و سخن جديد انقلاب را به پيروزي رسانيد و البته عدهاي در همان ابتدا با آن مخالف بودند. نظريه اول امام پيوند دين و سياست و جداناپذيري آن بود و عدهاي اين نظريه را نميپسنديدند و تصور ميكردند دين عمدتاً براي معنويت و ارتباط انسان با خدا و ساختن آخرت است و فكر نميكردند كه آخرت محصول دنياست. روحاني در ادامه با اشاره به نظريه دوم امام راحل، اظهار داشت: براساس اين نظريه امام(ره) معتقد بودند كه يك ملت با وحدت و يكپارچگي ميتواند در برابر هر قدرتي پيروز شود و اين مهمترين نظريه اجتماعي و سياسي امام امت بود و مخالفان آن چنين ميگفتند كه مگر ميتوان با دست خالي در برابر ابزارهاي پيشرفته نظامي ايستادگي كرد. رئيسجمهور از همين زاويه نگاهي هم به مذاكرات هستهاي افكند و با اشاره به عوامل اصلي موفقيت در موضوع مذاكرات هستهاي با شش قدرت بزرگ اظهار داشت: عامل اصلي پيروزي در اين مذاكرات دو نظريه رهبر معظم انقلاب بود. اينكه ايشان در ايام انتخابات سال 92 اعلام كردند كه رأي مردم، حقالناس است و هر كس حتي اگر با نظام ميانهاي ندارد بايد بهخاطر كشورش پاي صندوقهاي رأي بيايد و نيز با نظريه نرمش قهرمانانه، باعث شدند كه ما در مذاكرات به موفقيت برسيم.
رأي مردم در خرداد 92 عامل پيروزي هستهاي
روحاني تصريح كرد: بيترديد عامل اصلي پيروزي هستهاي، رأي مردم در خرداد 92 و اجتماع بزرگ مردمي پاي صندوق آرا بهخاطر بيانات مقام معظم رهبري بود. رئيسجمهور اضافه كرد: عدهاي بر اين باور هستند كه نبايد با قدرتهاي جهاني گفتوگو و مذاكره كرد و با آن مخالفند چراكه معتقدند آنها بر سر ما، كلاه ميگذارند، ميگفتند ما نبايد اصلاً با اينها حرف بزنيم و نزديك شويم. آنها يك كلاه گشاد دارند كه ما تا نشستيم آن را سر ما ميگذارند. ما هرچقدر ميگفتيم ما عمامه داريم كلاه سرمان نميرود، ميگفتند كلاه خيلي گشاد دارند فوق عمامه!
اما ما با توجه به دو نظريه و فتواي سياسي مقام معظم رهبري توانستيم با منطق، استدلال و عزت، روند مذاكرات و توافق را به جايي برسانيم كه رئيسجمهوري جديد امريكا نميتواند اين توافق را تحمل كند و آن را بدترين توافق در تاريخ امريكا ميداند. روحاني گفت: البته توافق هستهاي، نتيجه برد - برد داشته و به نفع همه و منطقه است و اينكه در كنار مذاكره 1+5، مذاكره قزاقستان و آستانه بهوجود آمد، نشاندهنده آن است كه مذاكره هستهاي ميتواند الگويي براي انجام دهها مذاكره به منظور امنيت و ثبات منطقه شود. رئيسجمهور تأكيد كرد: بدون ترديد اگر انديشه نرمش قهرمانانه و حقالناس بودن آرا و تشويق مردم به حضور در پاي صندوق آرا نبود، نميتوانستيم به پيروزي برسيم و امروز هم اگر دهها مشكل پيش پاي ما وجود دارد، بدانيد كه با فكر، انديشه و قلم ميتوان آنها را برطرف كرد. روحاني افزود: از تحول بزرگي مانند انقلاب اسلامي و مذاكرات سياسي پيچيدهاي مانند مذاكرات هستهاي، با انديشه و فكر عبور كرديم و اين انديشه از تراوش فكر صاحبان قلم و انديشمندان است.
عدهاي متخصص خشونت هستند
روحاني افزود: متأسفانه عدهاي متخصص خشونت هستند و از ذهن و بيانشان خشونت و تنش خارج ميشود در حالي كه ما همه يك ملت واحد و منافع مشترك داريم و همه ايراني هستيم، چرا بايد رو در روي يكديگر قرار بگيريم. انتخابات هر چقدر مهم باشد به معصيت خدا نميارزد. بياييد و بهتر است بگذاريم جامعه آرام بوده و همه با آزادي به صحنه بيايند و به انقلاب، كشور و صندوق آرا عشق بورزيم. رئيسجمهور تصريح كرد: اسلام براي ما جمهوريت، صندوق آرا و حاكميت ملي آورد و جمهوريت و صندوق آرا براي ما تقويت فرهنگ اسلام را خواهد آورد. ما فرهنگي بدون قانون و دولت نميخواهيم بلكه فرهنگ ما در كنار دولت است. در عين حال دولت بيفرهنگ هم براي ما بيارزش است. لذا فرهنگ ما هم بايد فرهنگ قانون و در چارچوب قانون باشد و اينها اهداف بلندي است كه از روز نخست نهضت اسلامي به دنبال آن بودهايم.
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]