واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جزئیات توافق گازی امروز ایران و عمان
وزیر نفت با بیان اینکه خط لوله صادرات گاز ایران بدون عبور از آبهای امارات به عمان منتقل می شود، گفت: هزینه ساخت این خط لوله گاز حدود ۱.۲ میلیارد دلار برآورد می شود.
مهر: بیژن زنگنه امروز در حاشیه دیدار و گفتگو با محمد الرحمی، وزیر نفت عمان گفت: دو محور مذاکرات امروز با طرف عمانی درباره وضعیت بازار نفت و نهایی کردن قرارداد صادرات گاز ایران و عمان بوده است.
وزیر نفت با اعلام اینکه در این نشست دو کشور از وضعیت فعلی بازار نفت اظهار خوشبختی کردند و این وضعیت با همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک به وجود آمده است، تصریح کرد: علاوه بر این مذاکرات متعددی با عمان بر روی مسائلمرتبط با ساخت خط لوله صادرات گاز ایران به این کشور انجام گرفت.
این عضو کابینه دولت در پاسخ به این پرسش که با توجه به مخالفت امارات متحده عربی برای عبور خط لوله گاز ایران و عمان از آب های حاکمیتی این کشور تصمیم گیری جدیدی در مذاکرات امروز اتخاذ شد، توضیح داد: قطعا با توافق دو کشور مقرر شده که خط لوله انتقال گاز ایران به عمان بدون عبور از آب های حاکمیتی امارات متحده عربی، از آب های عمیق عبور کند.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسش دیگری که آیا با عبور خط لوله از آب های عمیق اقتصاد پروژه صادرات گاز کاهش نمی یابد؟، بیان کرد: عبور مسیر خط لوله گاز از آب های عمیق تاثیری در اقتصاد این پروژه صادرات گاز ندارد و کاهش قیمت نفت و کماکان دو کشور به دنبال نهایی کردن آن هستند.
زنگنه همچنین با اشاره به حضور نمایندگان شرکت هایی از کوگس کره جنوبی، توتال فرانسه، شل انگلیس و میتسوئی ژاپن در مذاکرات امروز تاکید کرد: در این نشست شرکت های خارجی گزارشی در مورد وضعیت ساخت خط لوله ارائه کرده اند.
وزیر نفت با بیان اینکه پیش بینی می کنیم قبل از فوریه سال ۲۰۱۷ میلادی بر روی صادرات گاز به توافق نهایی دست پیدا کنند، یادآور شد: امروز هم یک سندی بین ایران و عمان امضا شد که محتوای این سند تمدید موافقتنامه که پیش تر بین دو کشور امضا شده بود، است.
وی همچنین ارزش سرمایه گذاری برای ساخت خط لوله انتقال گاز ایران به عمان در سه بخش خشکی، دریایی و تاسیسات جانبی را حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود با احداث این خط لوله و آغاز صادرات گاز ایران به عمان در پروژه های LNG این کشور همسایه هم مشارکت داشته باشیم.
زنگنه مبنی بر این که نحوه مشارکت شرکت های خارجی همچون شل، توتال و کوگس در ساخت خط لوله گاز به چه صورت خواهد بود و یا اینکه این شرکت ها در قالب کنسرسیوم اقدام به ساخت خط لوله می کنند؟، توضیح داد: در نشست امروز نمایندگان شرکت ها گزارشات متعددی ارائه کرده اند و هم اکنون تمامی گزینه ها برای اجرا روی میز بوده که به زودی درباره اجرای یکی از آنها به جمع بندی خواهیم رسید.
این عضو کابینه دولت همچنین در خصوص امکان انتقال گاز ایران به امارات از مسیر عمان هم تاکید کرد: امکان ترانزیت گاز ایران از مسیر عمان به امارات متحده عربی وجود دارد که درباره جزئیات آن در آینده با طرف عمانی بیشتر گفتگو خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]